Volvos köper nya bensinmotorer

ELBILAR. Volvo Cars ska enbart tillverka elbilar efter 2030, enligt företagets plan. I mars tillverkas den allra sista Volvobilen med dieselmotor. Men fortfarande är det väldigt många som vill ha Volvos bilar med bensinmotorer eller som laddhybrider. Nu kan Carup avslöja att Volvo Cars satsar vidare på förbränningsmotorer och har beställt nya bensinmotorer för 1,9 miljarder kronor av Geelys och Renaults motorbolag Aurobay i Skövde. 

Volvo bensinmotor VEA Generation 3 ska tillverkas i Skövde

Volvo Cars gör en miljardbeställning på en ny generation bensinmotorer från Aurobay, kan Carup avslöja. Samtidigt flyttas produktionen av Volvo V60 laddhybrid från Torslanda till Gent. 
– VEA Generation 3 ska nu anpassas för hybrider, säger en uppgiftslämnare till Carup. 

Efter nedläggningen av dieseln tillverkas bara två motortyper i Aurobays motorfabrik i Skövde. Det är fyrcylindriga VEA-motorer med två liters cylindervolym som drivs med bensin. VEA generation 2 används i dag för hybriddrift, medan den nyare VEA generation 3 är en renodlad bensinmotor. Tidigare har framtiden för produktionen varit oklar efter 2026, men nu har Volvo Cars lagt en beställning på 1,9 miljarder kronor utan bortre tidsgräns, enligt uppgifter till Carup.

Läs mer på Carup.se

-Pettersson undrar om Volvo insett att enbart elbilar efter 2030 är en dum ide. I stora delar av världen kommer det inte gå att ladda elbilar och många kunder kommer inte att vilja köpa elbilar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Volvos köper nya bensinmotorer

  1. Gör en studie på lastbilstrafiken och vad de transporterar. Rena skämtet med elbilar. Naiva stackare som tror på myndigheter och investerar i el.

    23
  2. Elbils marknaden lär nog kollapsa iom att inte många eventuella köpare vill ha elbil pga osäkerheten med laddstationer och om laddningen räcker till nästa laddstation.
    Tänk att behöva ringa bärgare för att du står 400 meter från laddstationen men du kommer inte dit pga 0% i batteriet.

    22
    1
    • Ska man envisas med att endast åka en svensk bil så måste det väl bli en Königseg . . Kan man dra en stor husvagn med en supersportbil ?

      2
      1
    • Volvo tillverkar vad marknaden vill ha, lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner, mm. Tror inte de bryr sig så mycket om vad kommunistpartiets varumärke Volvocar gör för något.

      15
      1
    • Man kan inte skriva in i lag att folk MÅSTE köpa elbilar trots att de har så massiv brister , trafikstoppet på E22 var på vippen att kosta människoliv eftersom batterier ”svimmar” snabbt av kylan samt att kupévärmare drar mycket ström !

KommenteraAvbryt svar