Irakier döms för ”särskild hänsynslöshet och råhet” vid utdragen våldtäkt på Finlandsfärja

INVANDRARVÅLD. Två män döms till fängelse för att ha våldtagit en kvinna i en hytt på en Finlandsfärja i september. Övergreppen mot kvinnan pågick mer eller mindre kontinuerligt under fyra timmar, enligt domen i Stockholms tingsrätt, målnummer B 13761-23.

På Viking Lines Cinderella ägde våldtäkten rum.

Domstolen slog även fast att de agerade med en ”särskild hänsynslöshet och råhet”.

De dömda är:

  • Mazin Al-Sharash, född 1987, medborgare i Irak och Sverige. Påföljd Fängelse 6 år. Mazin Al-Sharash ska betala skadestånd till Sekretess NN1 med 384 708 kr.
  • Akar Bajorani, född 1991, medborgare i Irak. Påföljd Fängelse 5 år 3 månader. Begäran om utvisning avslås. Akar Bajorani ska betala skadestånd till Sekretess NN1 med 359 708 kr. Betalningsansvaret är solidariskt med Mazin Al-Sharash.

Kort ur domen: ”Akar Bajorani och Mazin Al-Sharash har tillsammans och i samförstånd genomfört oralt, vaginalt och analt samlag, eller annan sexuell handling jämförlig med samlag med NN1 som inte deltog frivilligt.
De sexuella handlingarna har bestått i att gärningsmännen fört in ölburk vaginalt i målsäganden samt annat föremål såväl vaginalt som analt i målsäganden och fört in fingrar vaginalt och analt i målsäganden.
Det hände den 10 september 2023 på Internationellt vatten, okänt Land. Deltagandet var en följd av misshandel, annat våld och hot om brottslig gärning. Vidare har gärningsmännen otillbörlig utnyttjat att målsäganden befunnit sig i en särskilt utsatt situation på grund av allvarlig rädsla och då hon befunnit sig i ett trångt utrymme och haft svårigheter att ta sig därifrån. Våldet har bestått i att de slagit målsäganden med öppen hand i ansikte och på kroppen, slagit med penis i ansiktet, dragit henne i håret, hållit för målsägandens näsa och mun, hållit grepp om målsägandens hals och nacke, tryckt på målsägandens mage och betvingat målsäganden genom kroppstyngd och genom tag/tryck/drag/lyft av målsägandens kropp och hår. Målsäganden orsakades skador, smärta, andnöd och urintömning”

”Mazin Al-Sharash har därutöver genomfört förnedrande gärningar genom att kissa på målsägandens ansikte och kropp och i målsägandens vagina, spola kallt vatten över målsägandens huvud och kropp samt spotta på
målsägandens kropp. Brottet bör bedömas som grovt eftersom fler än en förgripit sig på målsäganden och då gärningsmännen genom tillvägagångssättet visat särskild hänsynslöshet och råhet”

-Pettersson tycker detta är ett typfall för att kalla in Anders Gustaf Dalman…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare, borde kallas in lite oftare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Irakier döms för ”särskild hänsynslöshet och råhet” vid utdragen våldtäkt på Finlandsfärja

  1. Att förnedra en kvinna på detta sätt är ofattbart. Man tror inte det är sant. Vad är det för något som utlöser slika handlingar? Ras? Religion? Socioekonomiska orsaker? (Det sista menas som ett skämt; en förklaringsmodell som bl a Morgan Johansson begagnat sig av vid skilda tillfällen).

    18
    1
  2. Vad är det för fel på rättssystemet, eller handläggarna, när man har möjlighet att utvisa en grov brottsling och han får stanna?

    26
    1
  3. Ut med svinen bara, dom kommer ut efter 3/4 delar och gör om samma saker igen.
    Hur svårt kan det vara att lära sig läxan domstolarna ?
    Eller vill dom att kvinnor ska utsättas för dessa grova övergrepp ?
    Det ser fan inte bättre ut… för statistik saknas inte, och den är tydlig till dessa svins nackdel.
    Sexbrott är enligt Leif GW Persson det brott som har högst återfallsrisk
    och han har koll på sånt här bättre än amatörerna i tingsrätten.

    30
    1
    • En helt annan typ av straff saknas. Båda för dessa irakier och för dom som på riktigt är dom skyldiga för hundratusentals våldtäkter som sker runtom i Norden. Ja, nyss var det ju en ung flicka som hade mer stake än alla ni/vi andra. Men fortfarande dom riktiga skyldige slapp undan.

      35
      0

KommenteraAvbryt svar