FN-chef blir av med visum till Israel

UTRIKES. Israel kommer att återkalla Lynn Hastings visum eftersom hon i sin roll som FN:s humanitära koordinator för de palestinska områdena inte fördömt våld och sexuella övergrepp begångna av Hamas.

Lynn Hasting

Utrikesminister Eli Cohen skriver på X att en person som fördömer Israel men inte Hamas ”inte kan tjänstgöra för FN eller resa in i Israel”.

Sedan terrorattacken den 7 oktober har Israel upprepade gånger kritiserat FN:s svar på Hamas agerande som för svagt. Hastings å sin sida har kritiserat den israeliska offensiven i Gaza som gör det svårt att undsätta palestinier i nöd.

-Pettersson menar att FN i många år varit partiska till Israels nackdel. 277 gånger har FN (UN Independent International Commission of Inquiry) kritiserat Israel och 0 (Noll) gånger Hamas eller de andra terroristenheterna som vill utplåna Israel. (oktober 2022). Inte heller nämns att dessa organisationer som avfyrar raketer medvetet riktar in sig på oskyldiga civila Israeler.

FN:s generalsekreterare António Guterres, gick ut och sa att Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober 2023 inte uppstod i ett vakuum, underförstått att Israelerna får skylla sig själva.

FN uppmanar endast Israel att “fullt ut följa internationella rätt och utan dröjsmål avsluta dess 55-åriga ockupation av palestinskt och syriskt territorium.” Palestinierna friskrivs ansvar.

-Pettersson tycker Sverige bara ska betala medlemsavgiften till FN. FN:s budget är indelad i en obligatorisk del och en frivillig del. USA som dagligen kritiseras betalar 22 procent av FN:s budget, Sverige 1 procent andra betalar 0,01 procent.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “FN-chef blir av med visum till Israel

    • annakregert. Färdigt bröd är värdelöst. Ska något ges ska det vara utsäde så de lär sig odla, sedan mala och baka.

      Hjälp till självhjälp men det har inte fungerat hittills.

  1. Det gäller att ha rätt(helst påtvingad) åsikt, innan kanske kylan drabbar en?

    Och lilla flugskitlandet Sverige ska strössla med bidrag över hela världen, medan vården och pensionärerna får lida för galenskaperna.
    Sen gotta sig i att ”vi är så bra och har råd”att ge dessa bidrag med lån, som slavarna till slut får betala på påhittade/dolda/mörkade omvägar.

    Jag stöder inte hamas, de ska utr….s.

    https://nyheteridag.se/sida-vill-fortsatta-ge-pengar-till-palestina/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sida-vill-fortsatta-ge-pengar-till-palestina

    20

KommenteraAvbryt svar