Facken riskerar att driva företag ur landet

ARBETSMARKNAD. Strejken mot Tesla i Sverige handlar inte om arbetsvillkor utan om att facken vill befästa sin makt genom att statuera ett exempel. På kuppen riskerar de att driva Tesla ur landet, skriver den marknadsliberala tankesmedjan Timbros vd Benjamin Dousa i ett inlägg på SvD Debatt.

Dousa efterlyser därför en proportionalitetsprincip. ”Vi riskerar att bli ett mindre attraktivt land att investera i, med färre jobb och lägre tillväxt”, skriver Dousa.

-Pettersson tittar hos Arbetsförmedlingen. De skriver att det finns mycket stora möjligheter att hitta arbete som personbilsmekaniker i år och i framtiden. Det finns mängder med lediga jobb över hela landet. Det tyder på att de hundratals bilmekaniker som utför service åt Teslas kunder är nöjda med sina arbetsvillkor eftersom de väljer att stanna kvar.

Om Teslas arbets­tagare är missnöjda med sina villkor finns det många alternativ. Att de stannar kvar tyder på att IF Metall slåss på fel sätt.

IF Metalls strejk på Teslas egna service­anläggningar och på anläggningar som genomför service åt Teslas kunder är en sak om de tog ut fackanslutna i strejk, men flera andra fackliga organisationer har gått ut i sympati­strejk. Fastighets­anställdas förbund kommer inte städa Teslas anläggningar. Transport har tagit ut hamnarbetare i strejk som vägrar lasta Teslas bilar. Seko blockerar leveranser av post och reservdelar.

Facket tvingar andra verkstäder att vägra utföra reparationer och lackerings­jobb på alla Teslabilar. Det drabbar inte företaget Tesla direkt, utan främst privat­personer som äger en Tesla.

Musikerförbundet blockerar musik i Teslas mediaspelare till stöd för de strejkande bilmekanikerna på Tesla.

-Pettersson säger att den svenska modellen är drygt 80 år gammal, den behöver moderniseras, även om facket vill behålla sin makt och vara en röstmagnet till Socialdemokraterna.

Tobias Baudin, född 1974 och uppväxt i Socialdemokraternas Sverige, tidigare kommunals ordförande boende i en lyxlägenhet som han hyrde av kommunal. Numera Socialdemokraternas partisekreterare. Bild: Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Facken riskerar att driva företag ur landet

  1. Det socialistiska LO är ute efter att trycka till Elon Musk för att de inte tycker om honom. Det är anledningen till varför LO strejkar hos Tesla och dess leverantörer.

    Hade det varit för att Tesla inte har kollektivavtal då borde LO även försätta Löfvén arbetsgivare i blockad och Spotify som inte heller har kollektivavtal för sina anställda.

    Tesla kan ha och mista Sverige som marknad. Vi är ett litet skitland med höga kostnader och liten förtjänst för Tesla.

    32
    1
  2. Strejken är bara en fortsättning på den Socialdemokratiska nedmonteringen av det framgångsrika Sverige.
    Makten framför allt
    Nu slår facken de sista spikarna i Sossarnas kista.

    62

KommenteraAvbryt svar