SD större än de tre regeringspartierna tillsammans

INRIKES. Moderaterna tappar väljare till Sverigedemokraterna, enligt en opinionsundersökning som Indikator Opinion gjort för Sveriges Radio Ekot. Enligt siffrorna från Indikator Opinion så skulle 16,1 procent av de tillfrågade rösta på Moderaterna om det var val i dag. Det är 2,3 procentenheter mindre än förra månaden, en förändring som är statistiskt säkerställd. Sverigedemokraterna får 22 procent i mätningen och stiger med tre procentenheter från september.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, arkivbild Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Och i och med att Kristdemokraterna får 2,9 procent i den här mätningen och Liberalerna 2,3 betyder det att Sverigedemokraterna är större än alla regeringspartier tillsammans.

Här är samtliga resultat från opinionsundersökningen från Indikator Opinion i oktober.

Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval idag? Oktober (2023)
Vänsterpartiet 8,1 %
Miljöpartiet 4,8 %
Socialdemokraterna 37,9 %
Centerpartiet 4,1 %
Liberalerna 2,3 %
Moderaterna 16,1 %
Kristdemokraterna 2,9 %
Sverigedemokraterna 22,0 %
Övriga 1,8 %

Metod
Gjord av Indikator Opinion för Ekot. 2315 svar, insamlade under perioden 3/10 till 25/10. Frågan som ställdes var: ”Hur skulle du rösta om det var val idag?”. Slumpmässigt urval, 6907 personer har sökts. De som inte kunde eller ville ange röstningsintention fick frågan om vilket parti de tycker bäst om. Resultaten har viktats mot kön, ålder och partival i 2022 års riksdagsval.

-Pettersson är mest förvånad över att de huvudansvariga för Sveriges situation fortfarande är störst…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “SD större än de tre regeringspartierna tillsammans

  1. ”Pettersson” avslutar:
    ”-Pettersson är mest förvånad över att de huvudansvariga för Sveriges situation fortfarande är störst [väljarstöd 37,9%]…”

    Det är nog inte så förvånande ändå, om man försöker/vill se den enorma/avgörande påverkan/makt som journalister, krönikörer och nyhetsredaktioner har på/över vad folk tycker/tror (media är den part i samhället som ’bestämmer’ den officiella/offentliga/allmänna sanningen/verkligheten, vilket kan skilja sig från vad privatpersonen egentligen ser och tycker).

    — Riks.se:s Tina von Schinkel analyserar i videon 25/10 ”Tina och Sörman: Fortsätter media att ljuga?”)…

    (tid 14:20–)
    – ”Om vi inte får reda på det här [medierna rapporterar inte de negativa konsekvenserna av invandringen], så här är läget, då kan vi rösta fel, vi kommer agera fel, vi kommer inte vara rädda om oss som vi borde vara. Vi kommer att leva i en slags ’bubbla’ i vår egen nutid.”

    … OCH redogör varför media gör på detta sättet (inte nämner invandrare/invandring):

    (tid 15:21–)
    – Pressetiska regler (’Pressens publicitetsregler’), nr. 10: ”Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning OM DET SAKNAR BETYDELSE I SAMMANHANGET OCH ÄR MISSAKTANDE.”

    ÄVEN henne kollega Dick Erixon påtalade 2 veckor tidigare medias påverkan/makt …

    (2023-10-10 Riks.se)
    (video, tid 10:01–)
    – ”De här anklagelserna [VIA OCH AV MEDIA, Min anm.] har varit ett utomordentligt effektivt sätt att stoppa svensk förvaltning, stoppa svensk politik att göra nånting.”

    (2023-06-07 Riks.se, Richard Sörman
    ”Efter avslöjandena: Därför funkar inte Migrationsverket”
    (video, tid 43:10–45:11)
    Henrik SJÖGREN (Fokus.se):
    – ”Att YTTRA NÅGON form av KRITIK MOT hur MIGRATIONSPOLITIKEN fungerar har varit LIKSTÄLLT MED RASISM tidigare.” [Menar Sjögren på fullt allvar att denna rädsla inte längre finns?, MIN FRÅGA]
    – ”Och att över huvud taget tidigare har andats kritik över migrationspolitiken har… FOLK HAR VARIT RÄDDA för det här. Att ta upp det, framför allt i media, men TILL OCH MED VID MIDDAGSBORD OCH SÅ VIDARE.”)

    … OCH Erixon förklarar — förutom von Schinkels ”Om vi inte får reda på det här [medierna rapporterar inte de negativa konsekvenserna av invandringen]” — i föregående mening varför folk, framför allt svenskar (såväl politiker och statsanställda som vanligt folk) inte bara har av media fått bristfällig information om invandrar/invandrings-relaterade problem, men även vad den ”3:e statsmakten” (Mao. MEDIA, Ref. Sörman 14:45 i videon 25/10) anser om dem som, trots allt, vågar påtala detta grundproblem/samband:

    (2021-09-23 Frågestund i Riksdagen
    fd. justitieminister Morgan Johansson (S):
    – ”Den grundläggande skillnaden här är MÄNNISKOSYNEN [Dvs. ’RASISTISK’, Min anm.].”
    – ”Ni [Jonas Andersson i Skellefteå (SD)] är programmatiskt emot att människor med en annan härkomst över huvud taget ska befinna sig i Sverige”
    – ”Jo, därför att ALLA PROBLEM som över huvud taget kan finnas i ett samhälle SKYLLER NI PÅ ETT ELLER ANNAT SÄTT PÅ INVANDRARNA.”)

    # 2023-10-10 Riks.se ”Ska medborgarskap till slut kunna rivas?”
    (video, tid 09:02, 09:40–)
    Dick Erixon:
    – ”… ingenting har hänt, absolut ingenting. Och grunden tror jag är det gamla vanliga […] och [att] skärpa regler [lagstiftning] för dem som har kommit till landet, det har varit lika med rasism rasism rasism, har man stämplat det som.”
    – ”Och ingen vill ju bli kallad [RASIST].”

    (– ”… rasist är det värsta epitet [Diplomatisk formulering av fördömande, exkludering/diskriminering?, MIN FRÅGA] någon kan få i Sverige [—] skaffar sig den som slungar det ur sig ett moraliserande övertag [Över svensken, MIN ANM.].”
    — Lars Åberg 2022-08-18 Göteborgs-Posten Gästledare: ”Hela verkligheten har blivit diskriminerande”)

    HÄR följer 4 exempel på hur journalister, krönikörer och nyhetsredaktioner har påverkat… skapat (!) folks uppfattning om svenskar, i synnerhet sverigedemokrater, som ’rasister’… Oavsett sammanhang!:

    1. Verksamhetschefen Hataw Kahraman-Jaff kallade Marika Bonde (dotter) ’rasist’.
    Se Swebbtv.se-video från augusti 2023:
    ”Vämjelig hantering på Stenhagens äldreboende I Uppsala – utländsk chef hålls om ryggen – Fjärde Statsmakten 174” (tid 14:15–19:59).

    2. Föreningsledaren och invandrar-somaliern till den svenska Expressen-journalisten Nina Svanberg:
    – ”Ni är SD! rasister! ropar den okända mannen och drar i väg med ordföranden.”
    (— 2022-11-07 ”Expressen har följt spåren efter de försvunna läxhjälps-miljonerna till falska adresser, tomma lokaler och källarmoskéer”)

    3. Invandraren ”Belal” (i ett slumpartat möte) till Gustav Kasselstrand (AfS):
    – ”Du är horunge! Du är fascist!”
    (— Samnytt.se 2022-07-05: ”VIDEO: Här mordhotas Gustav Kasselstrand (AfS)”)

    (SVT Nyheter 2022-04-29:
    – ”Gustav Kasselstrand, partiledare för det högerextrema Alternativ för Sverige, ska hålla förstamajtal på Rådhustorget [Gävle].”)

    4. På skolor kallas svenska barn för ’rasist’, ’svennejävel’ och ’hora’ (svenskars ordval är ’fi–a’).

    OCH 1 exempel på hur journalister, krönikörer och nyhetsredaktioner har påverkat valresultaten (Ref. von Schinkel ovan: ”då kan vi rösta fel”, där hon, likt SD!, inte är medveten om/förstår svenskars rädsla för rasiststämpeln)…

    # 2016-01-27 Expressen Debatt
    forskare vid Göteborg universitet:
    ”Om kvinnor vågat åsiktsrösta som männen hade SD varit störst”
    – ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit sverige största parti.”
    – ”Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller inställning till invandring eller politiskt förtroende. Tvärtom visar undersökningar att kvinnor sympatiserar med invandringskritiska partiers budskap i samma utsträckning som män.”

    (2022-06-16 Uppsala universitet (www.uu.se)
    ”Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige”
    – ”FOLK ÄR HELT ENKELT RÄDDA för att prata med okända om sina åsikter. Det kan vara svåra frågor, som immigration, integration, skolan och sjukvården.”
    ”PEKAS UT SOM RASISTER ”
    – ”I debatten om immigration och integration har till exempel olika debattörer pekats ut som rasister, eller fått kommentaren: ’Nu klev du över gränsen, nu är du på SD-sidan’. Sker det här alltför ofta så stannar debatten, menar Sten Widmalm.”
    – ”Då vill inte folk prata öppet om svåra politiska frågor längre.”)

    … DÄRFÖR att ingen/få vill/vågar erkänna för famil, vänner, bekanta eller arbetskollegor…

    # 2016-01-24 Dala-Demokraten (dt.se) Ledare/2016-01-22 Falu-Kuriren.se
    ”KRÖNIKA: ”Fel” åsikt i flyktingdebatten har kostat vänner och karriär”
    Peter Svantesson, chef för opinionsanalys, Demoskop:
    – ”Visserligen var det missnöje över migrationsfrågan som gjorde att Sverigedemokraterna vann många väljare i valet. Men det betyder inte nödvändigtvis att SD:s politik var precis den man önskade sig.”
    – ”… VÄNSKAPSBAND ATT BRYTAS, FAMILJER ATT SLITAS ISÄR OCH KARRIÄRER ATT TVÄRSTANNA. I Sverige har migrationsfrågan till slut blivit en fråga av det slaget – närmast ett trauma”

    (2016-10-09 DetGodaSamhället.com
    Zulmay Afzali (författare, lärare):
    ”Svenskars paniska rädsla för att kallas rasister är skadlig för samhället”
    – ”Den stora skräcken för att ta upp svåra frågor relaterade till invandrare; SVENSKARS PANISKA RÄDSLA FÖR ATT BLI KALLADE RASISTER, nationalister, FASCISTER, etc skadar samhället och försätter oss som kommit hit som asylsökande eller flyktingar i större fara än om dessa frågor diskuterades öppet.”

    … ATT denne skulle ha röstat på ett — enligt journalister, krönikörer och nyhetsredaktioner — rasistiskt parti…

    (* = inför Riksdagsvalen)
    * 2010-09-19 ­Expressen Ledare: ”Rösta nej till hatet”
    # 2012 Aftonbladet Ledare ”Sverigedemokraterna är fortfarande rasister”
    # 2012 Aftonbladet Ledare ”SD:s politik är rasistisk”
    # 2012 Aftonbladet Ledare ”Enbart rasister bör rösta på Sverigedemokraterna”
    # 2013 SVT Opinion (tema) ”Har Sverige blivit rasistiskt?”
    * 2014-09-13 Expressen Ledare: ”I dag röstar vi nej till rasism”
    # 2016-04-08 Aftonbladet Debatt: riksdagsledamöterna Finn Bengtsson (M), Rolf K Nilsson (M): ”SD:s partiprogram rasistiskt i klartext”
    * 2018-09-05 Expressen: ”Hundratals kändisar i upprop mot SD”
    (2018-08-23 Expressen, skådespelaren Kjell Bergqvist: –”Det är ett rasistiskt parti med rötter i nazismen.”)
    * 2022-08-17 Dagens Nyheter Ledare: ”Amanda Broberg: SD:s rasism ligger inte bara i rötterna, om den ständigt skjuter nya skott”

    … VARFÖR denne hellre röstar som vanligt.

    — Voilà: Sveriges utveckling i ett nötskal!

    (Jenny Pipers blogg, 2019-03-10:
    ”Roten till Sveriges tillstånd handlar i grund och botten om rädsla!”
    – ”Däri ligger roten till det passiva tillstånd som Sverige befunnit sig i under alltför många år – rädslan att bli kallad rasist eller förknippas med främlingsfientlighet och nazism.”)

    I övrigt, refereras ’Global Initiative’s rapport i Riks.se-videon 25/10:

    # ”Petterssons” 23/10:
    ”Sverige – norra Europas mest kriminella land”

    (2021-10-27 Dagens industri, Di
    ”’Statistiken visar: Sverige är Europas farligaste land’. Det är rubriken på en artikel i senaste numret av Tysklands största tidning Bild. Rubriken är väl underbygd med fakta från Brottsförebyggande Rådet.”)

  2. En gång har de ringt mig och velat ha min åsikt… då jag sa att SD är det enda partiet att lita på.. har de aldrig mer hört av sig… detta var för 10 år sedan… då sa vår nuvarande SVFF ordförande i en intervju att han har en lapp i sin ficka… där det står att drygt 300 000 personer röstat på SD och målet är att dessa inte skall finnas kvar…..

    25
    1
  3. Nu börjar det likna något .
    Att de tidigare resultaten varit riggade är uppenbart .
    Nästa mätning kommer att visa ännu bättre siffror för den sittande Regeringen.
    Men det går inte att ta fram allt på en gång . Då blir micklet för tydligt.
    Skillnaden om Hur det låter ute I samhället och mätningarna har varit allt för skilda för att vara trovärdiga .
    Den socialdemokratiska propagandamaskinen har misslyckats .

    41

KommenteraAvbryt svar