SVT:s oberoende

PUBLIC SERVICE. Till de tre public service-företagen (SR, SVT och UR) anslås för år 2023 från public service-kontot 9.087 miljarder skattekronor (varav SVT 5,350 miljarder, SR 3,265 miljarder och UR 472 miljoner kronor. För Public service-medierna SVT, UR och Sveriges Radio gäller krav på opartiskhet, beriktigande och genmäle samt ett förbud mot att sända reklam.

-Pettersson har svårt att hänga med i SVT:s språk, på deras hemsida står att SVT ägs inte av staten. “Från och med 1 januari 2019 betalar du för SVT genom en public service-avgift som samlas in via skattsedeln. Det är alltså du och alla andra som är de verkliga ägarna”

Jag kanske är enfaldig men jag trodde att vi skattebetalare var staten, men det var tydligen fel.

Nike Nylander är sedan länge anställd på SVT där hon arbetar som nyhetsankare och programledare. Mindre känt är nog att Nylander tidigare har arbetat som pressekreterare hos dåvarande kulturminister Margot Wallström (S) och departementssekreterare hos Marita Ulvskog (S). Jag misstänker att man inte får sådana arbeten om man inte delar rörelsens värderingar och är socialdemokrat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “SVT:s oberoende

 1. Public Service och oberoende är inget som passar i samma mening. Public Service är extremvänstern i samma gäng som ETC, STASI-EXPO, Bonnier media och Schibsteds, m.fl.

 2. ”Med public service får du opartiska nyheter”,
  skrev SR:s vd Cilla Benkö i Expressen 2020,
  och att:
  ”oberoende och opartiska medier bör vara lika självklara som att journalistikens roll inte är att tala om för människor vad de ska tycka.”

  Ändå väljer public service rollen att tala om för människor vad de ska tycka.
  Pettersson, efter att ha lyssnat på SR:s program Godmorgon världen – om politik, m.m. : ”Kan ni se något opartiskt i Anders Lindberg, Göran Greider och Heidi Avellan?…försöker förgäves hitta något opartiskt med veckans panel men, det går inte”.
  https://petterssonsblogg.se/2019/06/24/godmorgon-sveriges-radio/

 3. SVT/SR/UR är ett “oberoende” skämt. Skamligt rent utav! Extrem propaganda för S och Mp.
  Märkligt att man inte kapar tillförseln av medel. Varför skall vi betala ofattbara nio miljarder för något vi inte vill ha eller kan påverka. Men – regeringen borde kunna det!

  36
  1
 4. Min TV åkte ut innan millennieskiftet. Jag misstänkte nämligen att ledningen för SvT inte hade rent mjöl i påsen. Så jag betalar för en tjänst jag inte brukar. Jag lyssnar heller aldrig på radio. Jag tror SvT tog bort licensen för folk resonerade som jag gjorde, då tvingar man folk att betala via skattsedeln. Förfarandet borde polisanmälas, JO-anmälas m.m. Men som ni alla vet så är allt ett spel för galleriet. Vad är en medborgares åsikt värd i dagens Sverige? Inte mycket. Vårt land ser ut som skit för vi har låtit oss bedras. Vi har låtit det ske. Vi visste bättre men knöt näven i byxfickan istället för att sätta ner foten ordentligt. Nu kryllar det av negrer och araber, deras brottslighet och deras låga arbetsmoral är uppenbar men det är tyst i media. Helt tyst om roten till det onda.

  62
  1
 5. Har också svårt att hänga med där. Trodde med att vi typ ägde det på våra skatter.
  Kanske de tog bort TV licensen för det fanns ju politiker som missa att betala

  39
  1

KommenteraAvbryt svar