Eskilstunas största moské brinner

INRIKES. Larmet kom in en som brand i villa klockan 12.20. – Det är förbipasserande som larmar som såg lågorna slå ut från huset, säger Anders Sessler, vakthavande befäl vid räddningstjänsten. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen ett antal timmar framåt.

Moskén i Årby innan branden

– Vi är på plats med ett antal enheter och fyller på. Totalt har vi larmat dit fyra stationer, säger Anders Sessler och fortsätter:

Det är en omfattande brand. Det finns inga uppgifter om skadade.

-Pettersson har noterat att moskén på Årbygatan 6 varit konkurshotad förr. Då gick privatpersoner och företag in med miljoner och räddade dem. Men trots det och stora statliga bidrag har församlingen inte betalat sin hyror och räkningar som man ska.

Jag minns också när Eskilstuna moské brann, då fick högerextremister och Sverigedemokrater skulden men efter ett tag kom det fram att branden orsakats av slarv.

Dagens brand, polisen säger inget om orsaken…

***

Branddrabbade Eskilstuna-moskén i konkurs

ISLAM. I Eskilstuna har Dawamoskén, som brann ner i december 2014 har försatts i konkurs vid Eskilstuna tingsrätt. Föreningen Eskilstuna islamiska Dawacenter fick en faktura från fastighetsbolaget Grafunds med en själrrisk på 440.000 kronor som föreningen inte kunde betala.

Vid konkurstillfället hade föreningen 87.000 kronor i tillgångar, men inga skulder. Föreningen försattes i konkurs vid Eskilstuna tingsrätt i fredags. Polisen har inte lyckats styrka något brott bakom moskébranden i Nyfors i Eskilstuna på juldagen 2014.

-Pettersson noterar att hatmediet P4 Sörmland skriver “Polisen har inte lyckats styrka något brott bakom moskébranden” trots att polisen konstaterat att det INTE låg något brott bakom. Branden orsakades av muslimerna själva, antingen genom en olycka eller slarv.

Sedan undrar man så klart varför inte alla som kärleksbombade moskén och påstod att Sverigedemokrater, högerextremister och nazister låg bakom branden inte ställer upp med pengar till sina muslimska bröder och systrar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Eskilstunas största moské brinner

  1. Gissningsvis ”slarv” denna gång med. Sedan kommer ritningarna på den nya som vi får vara med och betala. Säker 4 ggr större.

    23
  2. Dagens positiva förskönande ingrepp I landet Sverige.
    Skulle önska att vi gick mer ytor i våra städer där planteringar kan utföras, så vi i framtiden kan njuta av tystnaden och lugnet, istället för primitiva människors primalskrik.

    68
  3. Tydligen så går det att köpa både rasistiska och icke-rasistiska fritöser. I Eskilstuna gjorde man misstaget att man hade en rasistisk fritös som tände eld på moskén.

    67
    1
  4. ja det är bättre att bränna mosken !! än koranen ! varför inte kasta in några jihadister i mosken samtidigt? det jämnar ju ut oddsen mot alla skjutningar och sprängningarna!?

    60
    2

KommenteraAvbryt svar