De hänsynslösa sabotörerna måste fängslas

BROTTSLIGHET. De ”hänsynslösa sabotörerna” som blockerar vägar i Stockholm måste sättas i häkte och fängelse, skriver M-politikerna Dennis Wedin och Fredrik Kärrholm i en debattartikel i Aftonbladet. ”Dels för att hindra fortsatt brottslighet, dels för att avskräcka andra.”

Extremisterna från Återställ Våtmarker har hotat att blockera Centralbron i centrala Stockholm på lördagen. De moderata politikerna tycker inte att det finns några ursäkter för aktionerna, som vid tidigare tillfällen bland annat har stoppat ambulanser.

Dessutom satsar regeringen redan på att återställa våtmarkerna, fortsätter de. ”Alla förstår att frågan är viktig […] Att skapa bilköer och skapa problem hjälper dock varken miljön eller människan.”

-Pettersson håller med. Lås in dem innan någon dör…

Om Återställ Våtmarker på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “De hänsynslösa sabotörerna måste fängslas

 1. En återställd våtmark släpper ut MER Co2 och metan än en utdikad. Vattentillförseln drar igång processen. Se Lantbruksuniversitetets fullskaliga fallstudie.

  10
 2. Eftersom de har en förkärlek för att sätta sig på broar är mitt förslag att man hivar dem över räcket. Är de ihopkopplade får man väl hiva över några stycken innan gravitationen tar över problemet.

  12
 3. Många uppdikade tidigare våtmarker är värdefulla som jordbruks och skogsmark, sådant som sätter mat på bordet. Man gjorde sig inte besväret att gräva diken för nöjes skull. Forskarna är inte ens överens om nyttan med “återställning”. Däremot är naturligtvis våtmarkarna välkomna att satsa allt de har på att köpa upp värdefull skogs och jordbruksmark och förvandla till träsk. Så kan de väl sitta där med myggen och njuta av sin “bättre världs”. Men som vanligt är det någon annan som skall betala…

  18

Kommentera