Sprängningar före skredet – grovt brott misstänks

INRIKES. Polisen utreder om sprängningar som genomförts vid en byggarbetsplats vid E6 före nattens stora jordskred kan ha en koppling till händelsen. En förundersökning om misstänkt grov allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Inom ramen för den kommer man bland annat att höra personal på byggarbetsplatsen.

Det är ännu oklart om det finns någon koppling mellan arbetet och raset. Ingen person har delgivits misstanke om brott.

Polisens händelserapport

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Sprängningar före skredet – grovt brott misstänks

 1. Grovt brott??
  Hur kan det bli det? Om man spränger för ett bygg så hoppas man väl inte att Europavägen skall rasa. Uppsåt saknas så att säga.
  Polisen har väl betydligt alvarligare sprängningar att klara upp. Men det är klart det skall alltid finnas någon att skylla på i dagens samhälle, då duger det inte med “naturliga orsaker”.

  15
  4
 2. Finns det någon i världen nu som inte beror på klimatet? Otur att Donald Trump inte blev omvald som president, då hand media fortfarande kunnat skylla på honom.

  25
  2
 3. På östra sidan av E6 har dom avverkat en hel del skog, som med största sannolikhet också kan ha bidragit till att leran kommit i rörelse

  13
 4. Hela berget ovanför, ,öster om E6-an, har rasat ner mot vägen och tryckt marken västerut i det lilla industriområde som ligger mellan E6-an och Ucklumsvägen.
  Sprängning kan ha bidragit till att initiera raset men på E6-an går det en tung lastbil var 10:e sek som också sätter marken i dallring. Så det kan vara flera samverkande faktorer, förutom att det regnat rejält senaste tiden.

  25
  • I kommentarsflödet på nätet har framkommit att Stenungsunds kommun håller på att anlägga ett industriområde på höjden som rasat. I handlingar från detaljplanen finns uppgifter om att det ska inte vara några problem att lägga ut lite sprängmassor på kanten. Nu återstår det att se om det är firman som sprängt lite eller kommunen som planerat området som kommer att ställas till svars.
   Fast när blev en myndighet ansvarig för något senast? Ska bli spännande att se hur korten kommer att blandas…

   13
 5. dumheter fick dom med klimatet och dåligt underhållna vägar ??
  för mindre än en vecka sen spolades vägarna bort !
  snacka om att flytta fokus?

  15
  1
 6. Enligt rykten ska byggavfall dumpats på fel plats vilket fick marken i rörelse. Blir intressant att få reda på vad som egentligen hände.

  20
  3
  • Gissar att SVT tar chansen och drar på stora megafonen, med klimattjat. Ett gyllene tillfälle att intervjua en stor mängd klimathysteriker och skylla allt på SD.

   43
   • Jaha! Fick vi med klimatet med då! Innan sommaren var det varmt. Nu när det regnat är det klimatet. Alla sprägningar som görs är väl snart klimatet. Dårar

Kommentera