Ondska går inte att lita på, fråga Prigozjin

FN. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ÄR i USA och har talat i FN:s generalförsamling, där han anklagade Ryssland för att militarisera allt från mat och energi till ukrainska barn. Han beklagade också de senaste årens många offer i naturkatastrofer. – Samtidigt som det händer beslutade en onaturlig katastrof i Moskva att lansera ett fullskaligt krig och döda tiotusentals personer. Vi måste stoppa det här, sa Zelenskyj.

Volodymyr Zelenskyj talar i FN

Zelenskyj avslutade talet med att bjuda in omvärldens ledare till ett ”fredstoppmöte” i Ukraina och sa att fred och enighet ska diskuteras i det öppna, inte bakom stängda dörrar. – Ondska går inte att lite på, fråga bara Jevgenij Prigozjin. Han fördömde även Rysslands kärnvapenretorik

Efter talet fick han stående ovationer, rapporterar BBC med flera.

När Sovjetunionen upplöstes 1991 fick Ukraina “hand” om 1.900 kärnvapenstridsspetsar på 176 ICBM:er och 2.600 taktiska kärnvapen. En interkontinental ballistisk missil ( ICBM ) är en ballistisk missil med en räckvidd som är större än 5.500 kilometer. Varje ICMB kan bära flera stridsspetsar som kan riktas mot olika mål. Ryssland är från landets västligaste del till dess östligaste 6600 kilometer långt.

Ukraina blev världens tredje största kärnvapenmakt, med fler stridsspetsar än Storbritannien, Frankrike och Kina tillsammans.

Ukraina anslöt sig då, tillsammans med Belarus och Kazakstan,  till icke-spridningsavtalet, och överlämnade under åren 1993-1996 sina kärnvapen till Ryssland som en del av Budapest-uppgörelsen.

Budapestuppgörelsen bestod av tre politiska överenskommelser som skrevs under vid en OSSE-konferens i Budapest, Ungern den 5 december 1994. Ursprungligen skrevs uppgörelsen under av tre kärnvapenmakter: Ryssland, Storbritannien och USA.

Länderna som skrev under utlovade försäkran om säkerhet i samband med att Belarus, Kazakstan och Ukraina anslöts till icke-spridningsavtalet. Försäkran bestod bland annat i att kärnvapenmakterna inte skulle hota om eller använda våld mot Ukrainas, Kazakstans och Belarus territoriella integritet eller politiska självständighet. Som ett resultat av uppgörelsen och andra överenskommelser upphörde Ukraina, Belarus och Kazakstan mellan 1993 och 1996 med sin användning av kärnvapen.

Idag kan vi konstatera att Ryssland i stort sett har brutit mot allt vad man åtog sig när man skrev under uppgörelsen, genom annekteringen av Krimhalvön, kriget i Donbass och invasionen av Ukraina. USA och Storbritannien har i högre grad hållit sina löften, men inte fullt ut.

Det är tveksamt om USA och Storbritannien uppfyllt sin försäkran fullt ut om att garantera Ukrainas territorium och självständighet. Ryssland har även brutit avtalet mot Belarus och Kazakstan som knappast är politiskt självständiga.

Kina och Frankrike skrev inte under den ursprungliga Budapest-uppgörelsen, men gav något svagare individuella garantier i separata dokument.

-Pettersson undrar om Ukraina gjorde att sort misstag som litade på Ryssland? Skulle Vladimir Putin och Ryssland ha invaderat om Ukraina hade haft kärnvapenmissiler som kunde nå Moskva, Sankt Petersburg, Novosibirsk, Kazan, Jekaterinburg, Samara, Vladivostok med flera stora städer. Ukrainas dåvarande ICMB:er hade kunnat nå varenda stad i Ryssland.

Ryssland har även brutit vänskapsavtalet från 1997 som innebar att Ryssland och Ukraina erkände varandras gränser. Ryssland fick rätt att arrendera en del av den tidigare sovjetiska flottbasen i Sevastopol på Krim till 2017, som förlängdes till år 2042.

2017 drog Ukraina Ryssland inför Internationella domstolen (ICJ) i Haag med anklagelser om ryskt stöd till terrorism genom att separatisterna i öster fick pengar, vapen och soldater. Organisationen Bellingcat har dokumenterat att tusentals ryska soldater tilldelades utmärkelser för tapperhet i fält mellan juli 2014 och februari 2016, när Ukrainakriget under större delen av tiden var den enda konflikt som berörde Ryssland. OSV, OSV,

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Ondska går inte att lita på, fråga Prigozjin

  1. Bss din fjant.
    Du sitter som vanligt och ljuger ivrigt påhejad av en gammal clown.

    Zelenskij var populär både i Ryssland och Ukraina vilket han tjänade pengar på långt innan han blev president! Allt annat är rent skitsnack från din sida. (Det vi däremot vet utifrån Rysslands egen statistik är att Putin stulit så mycket av Ryssland att ryssarna varken har toaletter, värme, vatten, el eller asfalterade vägar…)

    Det sorgliga med er putintroll (och clownen) är att ni bara har lögner kvar. Alla fakta är emot er. Jag förstår att det måste vara frustrerande…😄

    Men ni är lika underhållande som någon dålig stand-uppare. 💃 🕺

    24
    4
  2. Dissidenten
    Jag brukar inte skriva flera inlägg under samma tema, men jag gör ändå ett undantag denna gång.

    Jag har faktiskt läst flera av dina tidigare inlägg och vissa har jag kunnat hålla med om andra inte. Återkommer till det i slutet!
    Vi är ju alla olika och en del gillar fisk andra kött, men man behöver ju inte odla ovänskap bara för det!
    Samma sak med Ryssland/Ukraina, varför denna hets och okontrollerade ilska. Låt oss istället lära oss av varandra!
    Det finns t.ex. väldigt mycket som folk i gemen inte har en aning om betr. Zelensky, varför då inte ta till sig denna information även om den går stick i stäv med vad man tyckte/trodde tidigare?
    Man måste hålla sig till fakta, annars blir allt bara fel. Man måste vara öppen och flexibel.
    Precis som med massinvandringen så härskar även här en slags kollektiv hysteri där man bara skall ha en enda åsikt.
    Vad som verkligen händer och varför det händer, det läggs åt sidan och istället kommer glåporden haglande!

    Dina tidigare inlägg Dissidenten, har som sagt varit informativa och innehållit väldigt mycket som jag kan hålla med om och vad jag kan minnas också varit fria från personliga och ovärdiga primitiva påhopp. Du borde ha fortsatt på den vägen!
    Men i dag gjorde du tyvärr ett rejält undantag från den regeln!
    Är det bara ett beklagligt misstag, som vi alla kan begå ibland , eller är detta din verkliga åsikt?
    Är det så du tänker om en människa som du aldrig någonsin har träffat och inte vet ett dyft om?
    I så fall är dina åsikter inte mycket värda.
    MVH

    17
    60
    • BSS, ”Man måste hålla sig till fakta, annars blir allt bara fel”, skriver du. Har du funderat på att bli ståuppkomiker eller något liknande?

      43
      14
      • Om jag har funderat på att bli ”ståuppkomiker”
        Ja det har jag faktiskt gjort!
        Och det efter dina fantastiska nyheter att man i Ukraina kan bli mångmiljadär bara på ett par år som komiker, så varför inte…

        8
        32
      • BSS, nu ljuger du igen.
        Jag har inte påstått och ingen annan heller att man kan bli mångmiljadär som komiker i Ukraina på ett par år.

        Däremot har jag skrivit att
        Zelenskyj år 2003 grundade produktionsbolaget Kvartal 95, ett bolag som producerade både filmer, tecknade filmer och tv-serier. Han spelade huvudrollen som Ukrainas president i produktionsbolagets tv-serie Folkets tjänare från 2015 till 2019. Han var popolär och tjänade bra med pengar i Ukraina, Ryssland, Belarus med flera ryskspråkiga länder.

        Du har däremot påstått att Zelenskyj är korrupt och stulit miljarder utan tillstymmelse till bevis.

        Jag tror inte en korrupt person skulle riskera sitt, sin fru och sina barns liv dagligen.

        21
        5
  3. Någon här på bloggen påstod att Zelensky jobbade ihop alla sina miljarder innan han kvoterades in som Ukrainas president.
    Nu bestod ju Zelenskys ”arbete” i att klä ut sig till kärring (transvestit) vilket också var hans paradnummer när han åkte runt på marknader, men jag betvivlar strakt att han drog in ens en enda million på denna motbjudande och simpla form av ”underhållning” -som end. kan attrahera andra likasinnade missbildade människor!
    I bästa fall blev det lite bensinpengar!

    Men miljarderna som sen började droppa in från väst var ju avsedd för militär utrustning och humanitär hjälp, men som istället hamnade i hans fickor.
    Hur skulle han annars kunna köpa stora egendomar i både Florida, Venedig och Cypern?
    Zelensky är en ondskefull och hatisk människa, han skiter fullständigt i sin egen befolkning och att konflikten nu drar ut på tiden är bara en god och lönsam affär för en skrupelfri och girig jude. Därför vill han inte förhandla och därför vill han inte heller ha fred!

    Betr. Minsk avtalet så fanns det två avtal. Minsk l och Minsk ll och dom undertecknades år 2014 och nästa februari 2015.
    Avtalen hänger naturligtvis ihop på flera punkter, men Zelensky bröt båda avtalen.

    Sen var det också en märklig stolle här på bloggen som yrade något om mig/BSS som sommargäst på Gotland och att jag vill ge ön till Ryssland….??
    Inget att ens kommentera egentligen, men det var så korkat så det blev humoristiskt!
    Jag skrev var om den amerikanske översten Douglas, inte Gotland!
    Men naturligtvis svårt för den icke läskunnige att förstå!

    23
    75
  4. Intressant med inläggen från BSS. Är säker på att forskare på den mänskliga hjärnan, skulle kunna klarlägga var vederbörande har de grövsta defekterna.
    BSS människotyp är vi många som stött på tidigare. Diskussioner med dylika figurer är inte möjliga, då de gång efter annan ”målar in sig i hörn”, de inte är kapabla att ta sig ur och därför, med stor envishet rabblar sina invanda ramsor.
    I BSS vridna värld har alla andra fel och han? rätt.
    Man kan iallafall konstatera att Putin har ett massivt stöd från en annan idiot!

    37
    17
  5. BSS. Zelenskijs jobbade ihop sina pengar innan han blev president. (Putin stjäl sina fortfarande.)

    Ryssarna skickade omärkta soldater till Donbass för att starta krig i Ukraina. Ryssland ska inte blanda sig i andras inre angelägenheter!

    Hur länge ska du fortsätta älta samma frågor om och om igen? Kanske bättre om du lyssnar på fakta någon gång?

    46
    19
  6. Att det finns sådana som BSS i frihet skrämmer mig. Och framförallt skrämmer han mig som sommargäst på GOTLAND!

    Hur kan någon som säger sig stå för det svenska vara så marinerad i den ryska fascismen så man kan tänkas avstå GOTLAND??? Är det bara spriten som tagit död på hjärncellerna eller är det någon annan långt farligare åkomma?

    Fascist Putins lögnmaskiner försöker hela tiden bolla bort sanningen
    dvs
    det var Fascist Ryssland som angrep den fria nationen Ukraina och INTE tvärtom.

    Att det är så svårt att fatta!!

    46
    18
  7. Hej Pettersson.
    Ja, du har helt rätt, jag ljuger aldrig!

    Men vad är det nu som du ogillar i mitt inlägg?
    Peka gärna på något konkret som du anser vara fel, så förklarar jag gärna!
    -Men sanningen kan faktiskt också vara pinsam för dom som ljuger!
    Dom som lever på lögnen är rädda för sanningen!

    Sedan påstår du att jag ”då och då” återkommer till den pensionerade amerikanske översten Douglas Mc Gregor!
    Helt fel Pettersson. -Det är egentligen en lögn, men jag tror inte att du ljög medvetet, du har nog bara misstagit dig!
    Detta är första gången som jag citerar honom!
    -Och det gjorde jag av ett enda skäl. Du alltid efterfrågar länkar till ditt och datt, men sedan när man skickar med en länk, ja då passar den inte in i ditt tyckande och tänkande och därför är den ”värdelös” eller att personen i fråga ljuger.
    Detta förfarande/taktik är en exakt kopia av SVT:s fanatiska hjärntvätt av folk och samtidigt ljuga så mycket det bara går!
    Tyvärr sjunker din trovärdighet Pettersson.
    Man måste hålla sig till sanning och till fakta!

    27
    63
    • Tovaritsch Oskar om du blir angripen av en person med en kniv skulle du försöka diskutera med denne eller vilja ha ett eget vapen att försvara dig med och sedan diskutera med personen i fråga när du lyckats freda dig?

      36
      15
  8. Undrar vad allah dessa ”fascister” på bloggen skulle säga om Fascist Ryssland helt plötsligt skulle vilja befria GOTLAND från den ”svenska nazismen” för att skydda de ryska ättlingarna som bor på ön från det dekadenta liv de nu tvingas leva.

    FASCISM och ISLAMISM = ONDSKA, HAT, HOT, OJÄMLIKHET, KVINNOFÖTRYCK, HBT förtryck, ….. osv

    Finns det verkligen människor av kött och blod som dessutom fritt får gå omkring på våra gator och som anses riktigt avlade och som är läs och skrivkunniga men älskar dessa två ismer. JA, det verkar så om jag förstår Bevara Sverige svenskt. SORGLIGT!!!!.

    59
    22
  9. Zelensky borde kanske tänkt på fred innan han började bomba i sitt eget land, i östra Ukraina.
    En terror som bl.a. resulterade i att över 800.000 civila tvingades fly över till Ryssland.
    Zelensky fokuserade på att bomba civila bostadsområden för att ådstakomma så mycket död och förintelse som möjligt!
    Enl. Douglas McGregor (pensionerad amerikansk överste) försökte Putin redan 2014 få till stånd en fredlig lösning, men blev lurad av Zelensky!
    I Minsk ll avtalet så garanterade Zelensky att upphöra med attackerna mot befolkningen i östra Ukraina, ett avtal som undertecknades av dom båda länderna under överinseende av Tyskland och Frankrike som hade förhandlat fram avtalet.
    Zelensky bröt avtalet innan ens bläcket hade torkat!
    Men allt detta glömde han förstås att berätta på FN mötet. Han glömde också att berätta varifrån han fått alla miljarder han samlat på sig under konflikten han skapat med Ryssland!

    39
    87
    • BSS, jag kan trösta dig med att den siste idioten fortfarande INTE är född. Så håll ut! Snart kommer det en ny. Glöm inte växla in dina rubel medans de har ett värde.

      60
      24
    • BSS, du har inte rätt på en enda punkt. Antingen är du dum eller också ljuger du medvetet, och eftersom du sagt att du aldrig ljuger så…

      Du återkommer då och då till pensionären Douglas Macgregor trots att i princip allt han sagt om utvecklingen av kriget har varit fel.

      43
      20
    • Tovaritsch Bevara Sverige ryskt, så enligt dig lurade Zelensky Putte 2014 på en fredlig lösning eftersom han bröt Minsk II avtalet (från 2015, ergo han bröt ett avtal som inte existerade) redan innan bläcket hade torkat,

      Ummm, tovaritsch… vet du vad Zelensky höll på med 2014?

      36
      18

KommenteraAvbryt svar