Erdogan är upprörd över att F-16 kopplas till Sverige

NATO. I samband med G20-mötet tog Turkiets president Recep Tayyip Erdogan åter upp ratificeringen av Sveriges Natoansökan efter ett samtal med USA:s president Joe Biden om F-16-stridsplan, rapporterar Reuters.

Här skakar Recep Tayyip Erdogan, Jens Stoltenberg och Ulf Kristersson hand efter att Erdogan lovat godkänna Sverige.

På en pressträff sa Erdogan att Turkiet är ”mycket upprört” över att ”vänner fortsätter att ta upp Sverige” när det gäller Turkiets önskan att köpa F-16 av USA, enligt Middle East Monitor. Han menar att dessa två frågor inte hänger samman och att den svenska ansökan behandlas separat. Men han vill inte säga när den ska godkännas.

Jag kan inte bestämma det själv. Det måste gå genom parlamentet. Sverige måste uppfylla sina åtaganden, säger Erdogan enligt flera medier.

-Pettersson säger att Erdogan lovade i Litauen i juli att HAN skulle lägga fram Sveriges anslutning för godkännande av det turkiska parlamentet så snart som möjligt. Det är när det turkiska parlamenet öppnar, men Erdogan har lovat mycket som han sedan inte hållit.

Sverige har också uppfullit kraven i avtalet som skrevs i juli 2022. Att Erdogan kommer med nya krav kan vi bortse från.

Turkiet och Ungern har också undertecknat inbjudan till Sverige att bli medlemmar i NATO.

-Pettersson tror att Erdogan håller på att göra sig ovän med den 29 NATO-medlemmar som godkänt och vill ha med Sverige i försvarsalliansen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Erdogan är upprörd över att F-16 kopplas till Sverige

  1. ”Flygplansköp ska inte hänga samman med Natoansökan” enligt Erdogan. Det är bara han som får använda utpressning mot vårt Natomedlemskap- muslimsk logik🤷‍♀️

    61
    5
  2. Fullt logiskt!!!

    Islamisten ERDOGAN samarbetar med fascisten PUTIN.

    Och de ”svenska” mörkermännen jublar! Sverige skall jämnas med marken och de som INTE frivilligt finner sig i den nya tiden kommer att likvideras. Kanske Håkan D himself håller i yxan.

    50
    9
      • Håkan D, blanda INTE bort korten. Anledning till NATO ansökan beror på att ett land anser sig ha rätten att ta över en grannstat med våld och att den som inte viker ner sig likvideras. Fascisterna i Ryssland fick nästan alla att förstå att detta skulle kunna hända även oss i Sverige. DÅ FANNS INGA ALTERNATIV TILL NATO KVAR. Själva är vi för små och dåligt utrustade. ATT LEVA PÅ KNÄ ÄR INTE ETT ALTERNATIV FÖR MIG men troligen helt OK för dig

        34
        6
      • Inget snack om saken att Putin har varit NATOs stjärnförsäljare.
        Det kan väl inte undgått någon, att Putin hotade Sverige vid ett flertal tillfällen innan väldigt få här var intresserade av NATO.
        Ryssarna tränade anfall mot svenska kusten med kärnvapenflyg, hotade ett flertal ggr att stränga åtgärder skull tas om Sverige gick med i NATO. Det förekom fler incidenter åren före Ukraina-kriget
        Droppen som rann över blev väl med invasionen av Ukraina.
        Då vaknade svenska folket och helt plötsligt fanns det en opinion för NATO.
        Så det är ju kålhuvudena i Kreml som gjort att vi går med i Nato och för att stärka vår vilja att gå med så hotar Medvedev och några av de andra höjdarna med kärnvapen. Bra gjort, duktiga försäljaridioter.

        16
        3
    • Jaha, slutsatsen är då på grund av att Nato är så dåligt och odemokratiskt att du hoppas att Ungern lämnar eller utesluts från organisationen???, ps, hoppas det gäller EU också då?

      30
      8
    • Gamling, hur tänker du? ”Sveriges politiker har en förkärlek till att göra sig osams med allt och alla som går emot deras agenda”

      Nato har 31 medlemmar. Turkiet tvekar och Ungern godkänner när Turkiet gör det. 29 av 31 är alltså utan tvekan för Sverige. Så ser det ut i de flesta frågor. Sverige har en lång tradition av att inte göra sig osams med allt och alla.

      41
      9

KommenteraAvbryt svar