Thornberg om uteblivna gripanden: Måste sätta sig in i polisens taktik

INVANDRARUPPLOPP. Polisen har fått kritik för att man inte tog i hårdare under söndagens upplopp på Rosengård som följde på en koranbränning. Flera bilar sattes i brand och polisen fick stenar kastade på sig. Ingen person greps i samband med händelsen.

Nu bemöter rikspolischef Anders Thornberg kritiken från bland annat SD och M.

Det är viktigt att alla får säga vad de tycker, men exakt hur man genomför polistaktik, det måste man sätta sig in i, säger Thornberg till TT/Omni.

– Vi har en bra grund vad gäller speciell taktik för både social oro och folkmassor. Upploppen under söndagen i Malmöstadsdelen startade efter en koranbränning tidigare på dagen.

Under själva upploppet kastades sten mot polis och fler än 20 bilar sattes i brand, men ingen av våldsverkarna greps under tumultet. Senare har en 17-åring anhållits misstänkt för våldsamt upplopp.

-Pettersson är inte polis men undrar hur Rikspolischefen tänker. Är det bra för samhället att regelbundet låta en invandrarpöbel elda upp och slå sönder stadsdelar utan polisingripande? För att polisen i efterhand ska försöka hitta de skyldiga? Är det inte bättre att gripa dem på plats efter första stenen? Jag tycker Ebba Busch hade rätt. Sverigedemokraterna har länge krävt rikspolischef Anders Thornbergs avgång, men justitieminister Gunnar Strömmer (M) har fortsatt förtroende för polischefen.

Över 100 poliser skadades i koranupploppen påsken 2022. Ebba Busch (KD) ifrågasatte varför polisen inte svarade med eld. – Varför har vi inte 100 skadade islamister, 100 skadade kriminella, 100 skadade upprorsmakare? sa hon i Ekots lördagsintervju och fick hård kritik för det.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Thornberg om uteblivna gripanden: Måste sätta sig in i polisens taktik

 1. Thornborg behöver nog sätta sig in i hur det är att få sin bil uppeldad och se horder av vildar gå bärsärk i sitt bostadsområde samtidigt som polisen sitter i bepansrade bilar och filmar lite.

  Att inte göra något är inte taktik.

 2. -”Det är viktigt att alla får säga vad de tycker, men exakt hur man genomför polistaktik, det måste man sätta sig in i.”
  Vilken taktik?
  Är taktiken framgångsrik?
  Har läget förbättrats?
  Thornberg måste ha en viktig skruv lös!
  Hur värdelös kan man vara, som statsanställd? Tydligen utan gräns!
  Varför skyddar inte polisen skattebetalarnas utrustning?
  Är de kriminella bidragsriddarna viktigare?
  Vad mig anbelangar:
  Skjut skarpt.
  Backa aldrig för en arab.
  Vid omhändertagande, låt batongen vina.
  Till sist: Skäms Thornberg, du är en belastning för hela landet. Avgå!

  8
  1
  • Ytterligare ilska framkallar de unga kvinnliga hästsvansfånen i polisuniform, som får uttala sig i media om polisens insatser.
   Vem fan tror, att dessa kvoterade våp, ska respekteras av kriminella muslimdrägg?

   5
   1
 3. Den ende riktige polisen – Mats Löving – blev offentligt sågad av PK-gänget. Så sorgligt.
  Han borde ha blivit högste chefen. Thornberg spelar i högsta divisionen men har inte kvalité för att klara av det.

  14
 4. Polisens taktik är rasistisk. Det jagar svenskar för minsta skitsak, men låter importerade kriminella hur de vill, medan polisen kryper baklänges därifrån och sätter sig och gråter på polisstationen. Det är Thornbergs taktik. För att lyckas så anställer de så många genuscertifierade vänsterkärringar som möjligt, som chefer.

  12
 5. Svensk polis klarar helt uppenbart inte sitt uppdrag med att hålla ordning och avstyra våldsamheter. Tycker det nu är dags att vi förstärker samarbetet med våra grannländer som Finland, Danmark och Norge gällande polisiära ärenden.

  16
 6. Lisa: Troligtvis så går Thornberg i pension nästa år. Han kommer att hyllas för sitt sätt att ha lett polisverksamheten🤔.

  11
 7. De politiskt tillsatta socialisterna i Polisen är inte kompetenta nog styra myndigheten.

  Vad de skulle gjort är att etablera sig som den part som har våldsmonopolet. När skitungarna började mopsa upp sig skulle de identifierat ledarna och genom chocktaktik sugit in den eller dessa i piketerna och kört iväg med dem.

  Hade detta varit på 90-talet hade piketen gjort det, kört iväg och sedan dumpat de som de plockat in något mer mörbultade i en annan ände av stan. Med varningen att måste de plocka in honom igen blir det andra bullar.

  14
  2
 8. Den “särskilda “Polistekniken “var inte särskilt uppdaterad till det upprorsvåld som sker titt som tätt nu.Hur identifierar man maskerade ? Samma “uniform” dessutom.Svarta Adidaskläder och Adidasskor.Munkjackshuvan uppdragen och svarta kepsar.Det är ett stort misstag att inte agera kraftfullt i sådana här situationer.Jag tror inte respekten för Polisen ökade precis hos dom som fick se sina bilar bli uppeldade.Bedrövligt är bara förnamnet !

  28
 9. Är svensk polis enbart till för att sätta fast etniska svenskar som går mot rött ljus, cyklar utan lyse, kissar bakom en buske, kör 5 km/h för fort, …………….???

  Allah dessa importerade vandaler som sprider skräck och ondska toppat med hat mot allt som Sverige står för och som alltid får lägsta straff på straffskalan verkar vara immuna mot riktiga straff.

  34
 10. Vad är för taktik att sitta i sina bilar och filma? Hur ska man identifiera maskerade våldsverkare i efterhand? Vad sänder det för signaler? Att det är bara att forsätta! Hela det svenska samhället faĺler undan för hot och våld. Våra ryggradslösa amöbor till politiker skyller som vanligt på varandra när alla är medbrottslingar!

  38
  • Upplopp ska slås ned, ty samhället måste visa vem som bestämmer. Använd så mycket våld som behövs.

   Men samhället av idag är livrädd för att stöta sig med araberna.

 11. I en ledare (betalvägg) i SvD 2023-09-07 refereras till ett samtal med en hög polischef som säger att SPT (särskild polistaktik), som RPC Thornberg och POC Stenkula menar fungerade bra nu senast i Rosengård, är utformad för tillfälliga och rörliga folksamlingar där oroligheter ännu inte har uppstått, men att arbetsmetoden saknar evidens för och inte ger ledning om hur man bäst hanterar stillastående demonstrationer, pågående upplopp eller rena gatustrider mellan våldsverkare och polis, som i Rosengård nu senast. Han säger också att om inte polisen använder våld så gör någon annan det då någon alltid är “chef på torget”. Han varnar också för att upploppen är de nya skjutningarna och att de kommer att tillta i styrka och frekvens så länge våldsverkarna märker att polisen saknar förmåga, eller ens vilja, att stoppa dem. Först när det har gått alldeles för långt kommer polisen och politiken att på allvar tvingas ta sig an diskussionen om hur mycket våld Sverige är berett att använda för att skydda medborgarna mot brott och för att bestämma över sitt eget territorium. Frågor som politikerna och polismyndigheten alldeles för länge har flytt från medan de låtit våldsverkarna “vinna”, som de kriminella själva uppfattar det när polisen backar.

  46

Kommentera