Iran har presenterat en avancerad “Mohajer-10” drönare som kan nå Israel

UTRIKES. Iran firade sin nationella försvarsindustridag med avtäckningen av en ny drönare som man hävdar är den senaste bedriften av sin försvarsindustri. “Mohajer-10” är tänkt att ha en räckvidd på 2 000 km. och förmågan att flyga i upp till 24 timmar på en höjd av 7 000 meter.

En ny drönare kallad “Mohajer 10” med en räckvidd på 2000 km, presenteras i Teheran, Iran, 22 augusti 2023 Foto: IRANS PRESIDENTSKAP/WANA

Iran firade sin nationella försvarsindustridag med avtäckningen av en ny drönare som man hävdar är den senaste bedriften för sin försvarsindustri. “Mohajer-10” är tänkt att ha en räckvidd på 2 000 km. och förmågan att flyga i upp till 24 timmar på en höjd av 7 000 meter. Detta innebär att Iran kan använda denna drönare för att hota Israel eller amerikanska styrkor i regionen. Irans drönare har varit i rampljuset de senaste åren eftersom Iran förser Ryssland med sina Shahed 136 kamikaze drönare. Den nya drönaren har likheter med den USA-tillverkade Reaper-drönaren samt andra liknande drönare i den här klassen av långdistans UAV:er som bär tunga laster, som missiler.

Irans drönare har avslöjats tidigare med anspråk på nya möjligheter, såsom ny optik, radar, kommunikation och missilsystem, men många av dem lever inte upp till sitt rykte. Tidigare drönare saknar tillräcklig precision och lämpar sig bättre för att terrorisera civila än för militära mål.

Irans Press

-Pettersson minns år 2013 när Iran bluffade om stridsflygplan, därmed inte sagt att drönaren är en bluff eller att Irans stridsflygplan kommer att flyga i framtiden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Iran har presenterat en avancerad “Mohajer-10” drönare som kan nå Israel

 1. ja det är konstigt men i Israel tycks bo ett av världens mest tolerant folk? man har inte slaktat av gasa remsan? och man tolererar att mullorna i jihadisterna högborg kastar järnskrot omkring sig..
  om man låter dessa mogolida häxsdoktorer fortsätta som kommer dom snart att kasta kärnvapen omkring sig..
  om judarna samarbetar med med dem vita älvorna i Ukraina då kanske man får hjälp att bränna mullorna ? om man rostar Putin samtidigt ?

  1
  2
 2. Israelerna har luftvärn av en helt annan kaliber än vad större delen av världen har. De har dels det egenutvecklade Iron Dome, dels MIM-104 Patriot som de lär har trimmat till nya nivåer likt mycket annan krigsmateriel som de har och som tillverkas i väst. Att plocka ner dessa drönare lär inte vara något problem för dem. Problemet är annars att hitta drönarna till att börja med då de har liten radarmåltavla.

  7
  2
 3. Det är nog inget fel på det Iranska folket i grunden, men många av dem, i synnerhet “eliten”, är helt säkert svårt förgiftade i sinnet av en bakvänd och destruktiv religion.

  21
  • Iranierna utgör ett undantag i muslimska Mellanöstern. Tyvärr använder många av dem sin förmåga på ett för mänskligheten negativt sätt. Samma sak med iranier i Sverige.

   6
   2
 4. Det fattas bara det .
  Krig i Ukraina , i närområdet.
  Irak hotar Israel .
  Å vrålljugande skogstokiga sossar på hemmaplan
  Hur mycket ska vi stå ut med .

  13
 5. Muhammedaner ljuger alltid. Fundamentet inom sharia är att du ska ljuga och iranierna är goda muhammedaner.

  25
  2
  • Är Iran självmordsbenägna ?
   Israel lär reagera direkt om något iranskt skit kommer över gränsen.

   12
   2
 6. Det var härliga tider när Iran och Irak krigade. Då hade de inte tid att kriga och göra jävelskap med övriga världen.

  33
  2

Kommentera