Ukraina har förstört ryskt robotsystem på Krimhalvön

UKRAINA. Bilder på sociala medier visar ett stort rökmoln stiga från den ockuperade Krimhalvön. Enligt Ukrainas underrättelsetjänst har ett ryskt robotsystem exploderat. Det är oklart hur explosionen har inträffat, rapporterar Sky News även ukrainska Pravda skriver om saken.

Satellitbild av ImageSat International visar uppbyggnaden av S-400 missilbatteri mellan april och december 2018. ( ImageSat International )

Ett enormt rökmoln stiger från den ryska robotanläggningen ”Bastion” i närheten av byn Olenivka på Krimhalvön. Enligt den ukrainska underrättelsetjänsten inträffade sju explosioner på anläggningen vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen. Robotanläggningen har totalförstörts, skriver de på Telegram

”Som ett resultat av explosionerna har själva installationen, robotarna som installerats på den och personalen, totalförstörts”, skriver underrättelsetjänsten. På Telegram intygar även Petro Andryushchenko, rådgivare till Mauripols borgmästare, att kustanläggningen förstörts.

Enligt honom har det ryska robotsystemet använts för att avfyra robotar av typen Onyx (P-800) mot ukrainska mål. Det är oklart vad som har orsakat explosionerna. ”Med tanke på det begränsade antalet sådana komplex på fiendens mark är detta ett smärtsamt slag mot ockupanternas luftförsvarssystem, vilket kommer att ha en allvarlig inverkan på ytterligare händelser på det ockuperade Krim”, skriver Ukrainas underrättelsetjänst.

Ryssland säger också att tre dödats i Belgorod området av Ukrianska drönare.

-Pettersson säger att det blir fred när Ryssland packar ihop och åker hem. Intressant är att Ryssland satsar på civila mål som skolor, bostäder, sjukhus, matlager medan Ukraina…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ukraina har förstört ryskt robotsystem på Krimhalvön

 1. Ukraina slår till mot legitima mål, som detta, på sitt eget territorium och på ryskt territorium, det är försvar.

  Ryssland slår till mot civila bostäder och lokaler på Ukrainskt territorium, det är terrorism.

  25
  8
 2. Ny terrorattack på Ryskt territorium utfört av Ukraina, eller kan det kanske vara någon av den internationelle terroristen och krigsförbrytaren Bidens 12-millioners missiler -dom som har brukar skjuta prick på ballonger med?
  Lika illa i vilket fall som helst.

  20
  43
  • Det är pinsamt hur enögd du är. När Ukraina bombar ett militärt mål på sitt eget territorium kallar du det ett terrordåd. men jublar när ryssarna bombar civila Ukrainare och sina egna civila medborgare. Du sitter väl i Ryssland någonstans och skriver dina dumheter, rysstroll.

   11
   6
 3. Lite OT här men,, Tyska ZDF ger i en kort notis nyheten att Wagner-ledaren (Prigoschin, eller nåt sånt) står med på listan över passagerarna i ett störtat privatflyg.
  Någon som har “rökat” igen, kanske!

  14
  10
 4. Någon röksugen putteterrorist igen.
  Tror det står även på ryska cigarettpaket att rökning dödar men jag förstår inte varför putteterroristerna insisterar på att ta det så bokstavligt.

  32
  18

Kommentera