Ryssland är sjukt och en fara för hela världen

UTRIKES. Bert Sundström har varit utrikeskorrespondent i 30 år av dessa drygt 20 år i Ryssland. I Ryssland fann han sitt livs kärlek, i ryska Irina, musiklärare och pianist, som han i dag är gift med.

Bert Sundström Foto: Mattias Alm

Till slut fick även Bert Sundström nog av Putins förljugna Ryssland – i dag bor han och hans ryska familj i Stockholm. – I Ryssland är sanningen död, säger han – och symboliserar vad han känner genom att spela en sorgsen portugisisk fado.

Bert Sundström talar från hjärtat när han säger: – Ryssland är för sjukt och ett hot mot hela världen.

På morgonen den 24 februari och från hotellrummets balkong i Kiev ser han människor skynda sig över Majdantorget. Ryssland har inlett en militär invasion av Ukraina och sirenerna ljuder. – Det här är ett krig som Putin utan egentlig skälig motivation har startat. Det är befängt, säger han till yrvakna tv-tittare i SVT:s morgonstudio på sitt lugna karakteristiska dalmål.

-Pettersson säger att efter 20 år i Putins Ryssland, gift med en ryska och en hel familj med ingifta ryssar borde Bert känna till en hel del om Ryssland.

För att förstå Ryssland menar Bert Sundström att man måste studera den historia och kultur – från tsartiden, genom kommunismen till nu – som präglar alla ryssars uppväxt. Jag är färdig med Moskva. Det är för mycket som är negativt och för lite som är positivt. När staten förbjuder journalister att kalla ett krig för ett krig är det fria ordet inte längre fritt.

Lyssna på Bert Sundström här…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Ryssland är sjukt och en fara för hela världen

  1. Jag är lika färdig med Sverige, som Bert Sundströ är med Moskva. SVT har bidragit till detta, med sina små lakejer som springer ärenden åt
    staten istället för att granska den. Små taxben springer fort.

  2. Johan 10 augusti 15:03

    Att Ukraina bara fått småvapen, först handhållna, sen artilleri, sen tanks, flygplan på väg… beror på att Nato är en FÖRSVARS-organisation. De hjälper Ukraina med försvaret. Långdistansvapen och flyg som kan skada civila i Ryssland har ingen velat skicka till Ukraina.

    Allteftersom Ryssland eskalerar kriget och riktar in sig mot civila i Ukraina får dock Ukraina bättre och bättre vapen. Håller Putin på tillräckligt länge så kommer kriget att flyttas till Ryssland.

    Det har bara börjat. Det är på väg. Var så säker.

    Putin kan dock välja väg och åka hem så blir det fred. Lätt som en plätt.

    12
    4
  3. Håkan
    På tal om Biden-troll…

    Att man inte i sin närhet vill ha despoter som lönnmördar sina motståndare, stjäl folkets tillgångar, bestraffar sanningen med 15 års fängelse och krigar mot sina grannar, betyder inte att man gillar en halvsnurrig gammal man på andra sidan atlanten.

    Alla behöver inte ett färdigpackat idépaket för att kunna skriva inlägg och länka till idépaketets fantasifulla filmer. Vissa klarar av att skilja på frågorna och redovisa fakta och sin egen åsikt. Men så fort det inte passar in i trollfabrikens idépaket tror de som smittats av trollen att de ser en globalistisk socialist och det vet ju alla vad det är…? 🧌🧌🧌

    18
    8
  4. Gaspriserna gillar många att klaga på. Sprängda rör ger höga gaspriser och USA tjänar stora pengar på dyr gas påstår rysstrollen. Det är bevisligen fel.

    Så här ser prisutvecklingen på gas ut de senaste 5 åren. Observera att priset steg kraftigt långt före kriget. Ryssland hade tillgång till rören och manipulerade priset för att skada Europa redan när kriget mot Ukraina var på planeringsstadiet.

    Nu när Ryssland är bortkopplat har vi lägsta gaspriset på flera år!

    http://se.investing.com/commodities/natural-gas?utm_source=investing_app&utm_medium=share_link&utm_campaign=share_instrument

    Mycket stort tack till den som sprängde rören!

    Överbevisad igen Dahlberg!

    31
    12
  5. Den kände radioprofilen Kjell Albin Abrahamso𝗇 𝗏𝖺𝗋 𝗂 𝗆𝖺̊𝗇𝗀𝖺 𝖺̊𝗋 𝖲𝗏𝖾𝗋𝗂𝗀𝖾𝗌 𝖱𝖺𝖽𝗂𝗈𝗌 𝗄𝗈𝗋𝗋𝖾𝗌𝗉𝗈𝗇𝖽𝖾𝗇𝗍 𝗂 𝖮̈𝗌𝗍𝖾𝗎𝗋𝗈𝗉𝖺, 𝗈𝖼𝗁 𝗏𝖺𝗋 𝖺̈𝗏𝖾𝗇 𝗌𝗍𝖺𝗍𝗂𝗈𝗇𝖾𝗋𝖺𝖽 𝗂 𝖬𝗈𝗌𝗄𝗏𝖺.
    2015 𝗋𝖾𝖼𝖾𝗇𝖼𝖾𝗋𝖺𝖽𝖾 𝗁𝖺𝗇 𝖽𝖾𝗇𝗇𝖺 𝖻𝗈𝗄: “Vem äger Ryssland?“
    https://www.axess.se/artiklar/vem-ager-ryssland/

    Kjell Albin Abrahamso𝗇, 𝗎𝗋 𝖾𝗍𝗍 𝗋𝖺𝖽𝗂𝗈𝗂𝗇𝗌𝗅𝖺𝗀 (6 𝗆𝗂𝗇.):
    “𝖱𝖾𝗏𝗈𝗅𝗎𝗍𝗂𝗈𝗇 𝖺̈𝗋 𝖾𝗍𝗍 𝗆𝗂𝗌𝗌𝖻𝗋𝗎𝗄𝖺𝗍 𝗈𝗋𝖽, 𝖽𝖾𝗍 𝗌𝗈𝗆 𝗌𝗄𝖾𝖽𝖽𝖾 𝗂 𝖮̈𝗌𝗍𝖾𝗎𝗋𝗈𝗉𝖺 𝗏𝖺𝗋 𝗌𝗇𝖺𝗋𝖺𝗋𝖾 𝖾𝗇 𝗂𝗆𝗉𝗅𝗈𝗌𝗂𝗈𝗇, 𝖽𝖾𝗍 𝗄𝗈𝗆𝗆𝗎𝗇𝗂𝗌𝗍𝗂𝗌𝗄𝖺 𝗌𝗒𝗌𝗍𝖾𝗆𝖾𝗍 𝗌𝖺̈𝖼𝗄𝖺𝖽𝖾 𝗂𝗁𝗈𝗉, 𝖽𝖾𝗍 𝗌𝗈𝗆 𝗁𝖺̈𝗇𝖽𝖾 𝗂 𝖿𝖾𝖻𝗋𝗎𝖺𝗋𝗂 1917 𝗂 𝖱𝗒𝗌𝗌𝗅𝖺𝗇𝖽 𝖽𝖺̊ 𝗍𝗌𝖺𝗋𝖾𝗇 𝖺𝖻𝖽𝗂𝗄𝖾𝗋𝖺𝖽𝖾, 𝗃𝖺 𝖽𝖾𝗍 𝗏𝖺𝗋 𝖾𝗇 𝗋𝖾𝗏𝗈𝗅𝗎𝗍𝗂𝗈𝗇, 𝗁𝖺̈𝗇𝖽𝖾𝗅𝗌𝖾𝗋𝗇𝖺 𝗂 𝗈𝗄𝗍𝗈𝖻𝖾𝗋 1917 𝗆𝖾𝖽 𝖫𝖾𝗇𝗂𝗇 𝗏𝖺𝗋 𝖽𝖺̈𝗋𝖾𝗆𝗈𝗍 𝖾𝗇 𝗌𝗍𝖺𝗍𝗌𝗄𝗎𝗉𝗉, 𝖺̈𝗇𝖽𝖺̊ 𝗍𝖺𝗅𝖺𝗌 𝖽𝖾𝗍 𝗌𝗍𝖺̈𝗇𝖽𝗂𝗀𝗍 𝗈𝗆 𝖮𝗄𝗍𝗈𝖻𝖾𝗋𝗋𝖾𝗏𝗈𝗅𝗎𝗍𝗂𝗈𝗇𝖾𝗇“.
    https://sverigesradio.se/artikel/6523193

    12
  6. ”I Ryssland är sanningen död”. Vems sanning? Den västliga vänsterliberala sanningen? Trot eller ej men hela världen delar inte vårt synsätt på livet och tycker att det är korrekt.

    Håller fö. med Johan om hur tröttsamt det är att höra att ”Ryssland helt oprovocerat attackerat Ukraina”. Det vittnar om stor okunskap kring Rysk och Ukrainsk historia och hur USA har blandat sig i sedan Euromaidan 2014.

    Men det är lite som att vara kritiskt till massinvandring år 2015 – det är liksom ingen som lyssnar.

    29
    68
  7. ”Det här är ett krig som Putin utan egentlig skälig motivation har startat. Det är befängt,”

    Der är denna typ av rapportering som har gjort att jag har stängt av P1 och allt annat som har med massmedier att göra.

    Och det är det som gör att fler och fler för varje dag inser att det man kallar för den Regelbaserade världsordning som vi har nu inte fungerar. En världsordning där störst går först. Och gör man inte som västoligarkerna säger, slutar det med ett parasoll uppkört där bak.

    Bert är bara ett symptom på den vilsenhet, naivitet och okunskap hos dom politiskt korrekta, som uppstår när dom försöker anpassa sig till ett i grunden omänskligt system.

    PS. Jag ingen speciell förkärlek för Putin eller Ryssland, men har dom dragit den röda linjen vid Ukraina, så kunde väl NATO och västoligarkerna lyssnat på det. Dessa sociopater med sina låtsaspengar verkar ha gått på din egen propaganda. Nu får dom betala för det, men som vanligt är det andra som får betala 1000 falt mer, i detta fall Ukrainarna.

    38
    84
    • Vem är den största sociopaten tovaritsch, den som utövar samarbete mellan nationer eller den som anser sig ha rätt att med våld invadera ett land för att det inte gör som sociopaten tycker?

      42
      19
    • Johan Andersson
      Endast en avdankad vänsterfacist, kan få till en så vriden uppfattning av verkligheten.
      Gissar att har ditt kontor i Petersburg och är en prosovjetisk bitter kommunist i lönndom krigshetsare!

      39
      17
      • Jag hittade denna intressanta kommentaren under videon nedan. Jag översatte den till svenska. Det var kanske aldrig meningen att Ukraina skulle lyckas. Så vilka är fascisterna?

        Dissidenter, du har ingen aning vem jag är och har för erfarenheter i livet. Jag förstår vem du. En av dom som sitter bakom tangentbordet och hatar, kanske mest dig själv i slutändan.

        Alla ni som hetsar på det här kriget, varför åker ni inte ner dit och rusar rakt in Rysslands sk firepockets, för att verkligen känna hur det känns att slitas i bitar av tryck vågen och splittret från det det ryska artilleriet, eller dom termobariska bomberna som suger allt liv ur en.

        Videon ger en bra analys av läget i kriget och det språkbruk dom använder för att beskriva läget i västmedier.

        https://youtu.be/cxJVboMGeZc

        –Citat–
        ”Svar

        @JAllanC12.16 tim sedan

        Under åtta år förberedde Nato under ledning av USA och Storbritannien Ukrainas motstånd mot Ryssland. De tillhandahöll utbildning, utrustning, finansiering, rådgivning och teknisk expertis.

        Inneboende i NATO/USA:s militärdoktrin – väsentligt för militär framgång för alla Nato-länder i alla storskaliga strider är luftstöd.

        Varför har det undanhållits Ukraina? Flygstöd, flygtillgångar och pilotutbildning. I 8 år utbildades 5 ukrainska bataljoner per år enligt NATO-standarder medan tillgångar och utbildning som var inneboende i Natos strategi undanhölls.

        Ukraina var aldrig redo för framgång. Ukraina var beredd att misslyckas baserat på Natos doktrin. Syftet var aldrig att Ukraina skulle vinna. Det var för att försvaga Ryssland och skapa en evig skuldsättningsstat av allt som finns kvar av Ukraina. Alla militära NATO-planerare känner till användningen av luftmakt och vad det betyder operativt och taktiskt.

        Ändå låtsas NATO-tjänstemän säga att de har gett så mycket som möjligt till Ukraina och först nyligen använde den bristande engelska förståelsen bland ukrainska piloter för att fördröja utbildningen. Om NATO menade allvar med att utbilda ukrainska piloter kunde de befintliga engelska underskotten ha åtgärdats för 8 år sedan. Nu är det teater.”
        –Slut citat–

        6
        22
    • Håkan
      I Sverige kan både du och jag säga vad vi vill utan att åka i fängelse. Det kan alla andra också.

      I Ryssland bestämmer Putin vad som får sägas och den så kallade ”sanningen” sprids av Tass. Om någon tycker annorlunda väntar 15 års fängelse.

      Din sk sanning sprids av dig och några andra troll.

      30
      11
    • Nä det finns ju rysstroll som Oskar, Gammelsvammel och Dahlberg som sprider dynga här från Putins trollfabriker, allt för att förvanska och förvilla.

      33
      13

KommenteraAvbryt svar