Det riktiga hotet mot al-Aqsa-moskén kommer från muslimerna, inte judarna

av Bassam Tawil

Palestinierna återupprepar än en gång lögnen om att al-Aqsa-moskén i Jerusalem är i fara på grund av att judar planerar att “storma” och “vanhelga” den.

Om det är någon som har vanhelgat al-Aqsa-moskén så är det muslimerna som har skapat kravaller och använt stenar och fyrverkerier för att attackera poliser och judiska besökare. Muslimska upprorsmakare – inte fredliga judiska besökare – är det riktiga hotet mot moskéns helgedom. På bilden: Israeliska brandmän försöker släcka branden i ett träd som palestinska upprorsmakare startat på Tempelberget i Jerusalem, den 22 april 2022 (Foto av Ahmad Gharabli/AFP via Getty Images)

En del palestinier och muslimer har gått så långt att de anklagat judarna för att planera att förstöra moskén. Den senaste kampanjen av lögner och missinformation kom när judarna den 18 maj gjorde sig redo för att fira återföreningen av Jerusalem genom att hålla en flaggparad i staden.

I flera dagar trendade hashtagen “al-Aqsa Mosque is in Danger” på olika sociala medieplattformar, bevisligen som en del av en gemensam kampanj för att smutskasta judarna och vända muslimer emot dem.

Läs vidare

3 thoughts on “Det riktiga hotet mot al-Aqsa-moskén kommer från muslimerna, inte judarna

 1. Den är ändå sekundär! Den fanns inte där vid Jesus födelse! Men allt muslimskt står ju över allt annat, för det är ju så SUPERBÄST! Samma i Sverige med södra moskén i Stockholm! Den vill ju vissa dårar, ska tillhöra VÅRT kulturarv! VÅRT??? Det ger mig kräksjuka!!!

  39
  1
  • Exakt , islam har aldrig varit någon del i vår kultur och så kan man undra när denna moske byggdes . . Var det några år sedan bara ? ? ?

   23
   1

KommenteraAvbryt svar