Irakiern Daniar släppt på fri fot efter att ha kört ihjäl en 11-åring

BROTTSLIGHET & INVANDRING. 11-årig pojke död efter påkörning, skrev bloggen i torsdags. Nu meddelar Åklagarmyndigheten att Daniar Fouad Mohammed som anhölls efter “trafikolyckan” i Märsta där pojken dog är släppt på fri fot. Herr Mohammad är fortfarande misstänkt.

Daniar Fouad Mohammed

Vi har vidtagit ett antal utredningsåtgärder för att få en bild av händelseförloppet. Jag har nu hävt anhållandet för att det inte finns tillräckliga skäl att ha honom frihetsberövad under det att utredningen fortsätter, säger senior åklagare Daniel Suneson.

Beslutet innebär alltså endast att han inte sitter frihetsberövad. Nu fortsätter utredningen om bland annat vållande till annans död. Åklagaren kan inte lämna fler kommentarer om utredningen i nuläget.

Daniar Fouad Mohammed åtalades 2019 för ett uppmärksammat gängkriminellt avrättningsmord i Bromma i västra Stockholm 2017 och en skjutning vid en restaurang i Märsta 2019. Han fälldes i tingsrätten men friades i hovrätten som ansåg att bevisen inte fullt ut räckte för fällande dom. Daniar har även klarat sig undan påföljd för misshandel, grovt hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott.

2020 dömdes han för grov vårdslöshet i trafik efter att i extremt hög hastighet ha backat med sin bil rakt mot fotgängare på en parkeringsplats.

Daniar har också sedan han kom till Sverige 2009 hunnit med att skaffa sig ett digert brottsregister. Han är dömd för bland annat våldsamt motstånd, narkotikabrott och olaga hot.

Daniar kommer troligen att åtalas för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och vållande till annans död. Maxstraffet för det är två års fängelse.

Daniar är född i Irak, folkbokfördes i Sverige 2009-07-21 och erhöll svenskt medborgarskap 2010-09- 30 – bara ett drygt år efter ankomsten. Han kan därför inte utvisas med nuvarande regler.

Skäl för att hålla en misstänkt frihetsberövad. 

-Pettersson säger att vårt system är ett hån mot offrets familj. En yrkeskriminell släppt på fri fot två dagar efter att han mördat ett barn. Med ett fungerande rättsväsende hade 11-årige Samuel Elias levt idag och Daniar Fouad Mohammed varit i Irak.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Irakiern Daniar släppt på fri fot efter att ha kört ihjäl en 11-åring

 1. Om man jämför med Karl Hedin fallet, där Karl hölls isolerad i mer än en månad för misstanken om att denne skjutit en varg, någon varg hittades aldrig o.s.v. och här där det uppenbarligen dödats en pojke, där bilföraren varit drogpåverkad o.s.v. så är det uppenbart att det är något som är totalt fel i rättsystemet, när föraren släpps någon dag senare….

 2. Varför inte bara kasta ut araben med familj efter att först ha fråntagit dem deras svenska medborgarskap.
  Det hade man gjort i Danmark.

 3. Hur är detta möjligt ens i den feministiska, humanistiska och moraliska stormakten Absurdistan? Skicka per omgående hem figuren till sitt hemland.

  12
 4. Jag vet hur dessa dyngbaggar fungerar. Jag blev misshandlad av en inavlad muslim. I rättegången hade han med två egna ljugande vittnen som rätten trodde på. Jävla ljugande parasiter. Släng ut dom.

  28
 5. Hmmm… “Han fälldes i tingsrätten men friades i hovrätten som ansåg att bevisen inte fullt ut räckte för fällande dom.”
  Det är ju detta friande som gjort att busen kunde köra ihjäl killen. Man undrar ibland vad “inte fullt ut” betyder. Naturligtvis skall man inte fällas utan bevis men här verkar det ju finnas bevis men “inte full ut”. Inte sällan brukar det vara konstiga petitesser som gör att mördare går fria.

  Eftersom han är släppt kommer han få ett struntstraff för “vållande” gissningsvis. Så kan han köra ihjäl en till se’n.

  25
 6. Byt ut alla de chefer med starka sympatier i C, MP, V och S i myndigheterna. De flesta av dem vill nog riva ned Sverige i stället för att stärka landet. Sverige har under sista decennierna vänster-vridits till det absurda. Jag tror många önskar återställning av den en gång naturliga ordningen där det onda är skadligt och det rätta är bra för hela samhället. Man kan inte blanda allt i en gryta med utslätad smak och tro att människor lär sig något av det. Vänstersidan skapar ett samhälle med utbrett våld, sterila psyken och orättvisor. Se på gamla Sovjet. Hur gick det? Kanske har Svenskar p.g.a. rådande smala åsiktskorridorer blivit överdrivet konflikträdda men det finns många bra undantag också. Bristerna och slarvet i invandringspolitiken påverkar hela samhället negativt på alla viktiga områden, som t.ex. privat samhällsservice, skola, vård, äldreomsorg, fritid, samhällsskydd och civilförsvar attackeras när de försöker utföra sina uppdrag osv.

  30
 7. Det verkar som några fler av de goda och naiva börjar inse vad de ställt till med.

  https://www.dn.se/ledare/lisa-magnusson-11-aringen-hade-inte-behovt-do/

  När folk INTE vågar vittna innebär det den sista spiken i kistan.

  Allah de som bor i sk problemområden VET vilka de kriminella är men de avstår från att säga det de vet. På sätt och vis har de själva öppnat för sin egen situation och så länge de tiger kommer den invandrade cancersvulsten att växa.

  Politikerna gömmer sig för verkligheten. (S) rörde inte en finger under 8 år. Snigel Mogge (S) var bara snabb när det gällde afghan gymnasielagen. Men det var (MP+C) som var arkitekterna.

  VAD SÄGER DESSA SAMHÄLLSFÖRSTÖRARE IDAG NÄR BROTTSLIGHETEN KROSSAT RÄTTSSTATEN?? Är de nöjda nu eller behöver vi ta emot fler socio kulturellt efterblivna?

  39
  • Med 99% säkerhet har Lisa röstat för detta så vad nytta tycker hon att en senkommen krönika med lite klartänkthet i ämnet kommer göra? Hon kommer ju rösta på partier som vill ha det så här även nästa gång i alla fall. Det är tragiskt att se oförmågan att faktiskt begripa vad som måste göras.

   14
   2
 8. RÄTTSSYSTEMETS hädanfärd!

  Hur kunde man släppa honom fri???

  RÄTTSRÖTAN är fullt genomförd

  MEN VAR FINNS REGERINGEN??? Sömnige Strömmer (M) säger inget och INTE heller Jomshof (SD >20%).

  Är det det korrupta advokatsamfundet som ligger bakom?

  34
  2
 9. Rättsrötan har nu gett Irakiern en chans att packa sina saker och sticka från Sverige och vara en fri man. Sverige, Sverige du dårarnas land ett paradis för kriminella !
  PS.Kan någon se skillnad mellan S-regeringen och den nya M-regeringen ???

  37
 10. Avsikten är förmodligen att brottslingen skall åka hem?
  Jag hoppas av hela mitt hjärta.
  Det kostar för mycket att ha honom här, fängelser, domstolar, advokater, tolkar, sjukvård, våldtäkter, fusk och bedrägerier. Se på grannländer i söder, hela EU är avundsjuka på, hur bra det går för Ungern och Polen, de har helt enkelt inte våra problem. Alla våra problem har samband med invandringen.

  52
 11. Han har varit i Sverige sedan 2009.Under den tiden har han inte gjort något annat en jävelskap.Ett år tog det att få Svenskt medborgarskap ! Han har förmodligen hotat vittnen under årens gång så dom inte vågat öppna munnen om hans framfart.Här har vi ett solklart fall varför det är dags att få ändan ur vagnen och börja jobba juridiskt på att riva upp medborgarskap.Den lille pojken skulle kunnat ha haft hela livet framför sig ,men det blev inte honom förunnat p.g.a.att sådana här typer får leva och bo i vårt land och fortsätta sin terror….. Mina tankar och sympatier går till pojkens föräldrar som nu får leva med förlusten av ett älskat barn..

  63
 12. Den här i Sverige insläppta araben HAR DÖDAT ETT BARN.
  Varf i hela släpps han fri ?!!
  Är den s.k. åklagaren rädd för repressalier av nätverket..?!!

  Eller är han sosse, OCH att hans verklighetsuppfattning är svårt skadad.
  Rättsrötan i 🇸🇪 ruttnar vidare..

  64
  2
 13. Så pojken var typ kristen (?) .

  Det var synd , jag hoppades på fullskaligt islamistisk klankrig så folk har mer att vakna upp till !

  22
  2

KommenteraAvbryt svar