Wagner hävdar kontroll över Bachmut – Ukraina förnekar

UKRAINA. Ryska Wagnergruppens ledare Jevgenij Prigozjin hävdar i en video att Ryssland har full kontroll över den ukrainska staden Bachmut, rapporterar Reuters. Han säger vidare att Wagner ska börja överlämna kontrollen över staden till den ryska armén den 25 maj.

Wagnerchefen Jevgenij Prigozjin vid Wagners kyrkogård i Krasnodar, Ryssland

En talesperson för Ukrainas militär, Serhij Tjerevatyj, förnekar helt uppgifterna. – Det är inte sant. Våra trupper fortsätter att strida i Bachmut, säger han.

Prigozjins uppgifter har inte kunnat bekräftats av oberoende källor. Max Seddon, som är Financial Times Rysslandskorrespondent, skriver att man bör ta uttalandet med ”en nypa salt”.

Under de senaste veckorna har Ukraina hävdat flera framgångar i just Bachmut och man har uppgett att man pressat tillbaka Ryssland flera kilometer. Dessa uppgifter har delvis bekräftats av Jevgenij Prigozjin.

Slaget om Bachmut har varit ett av de längsta och blodigaste under kriget

-Pettersson säger att vi får se. Det är inte första gången Wagner/Ryssland påstår att de intagit Bachmut…

Prigozjins uttalande bör tas med ”viss skepsis”, han har gjort liknande utspel tidigare som inte visat sig stämma.

Men det kan stämma, det kan också vara så att Ukraina gjort en reträtt som fint.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Wagner hävdar kontroll över Bachmut – Ukraina förnekar

  1. Vi får se, jag tror fortfarande att köttkvarnen i Bakhmut kommer att köras någon vecka till eftersom putteterroristerna har satsat så mycket på att försöka ta den nu att det finns helt enkelt för mycket putteterrorister där att likvidera för att ukrainska armén ska dra sig ur.

    Som nämnt tidigare, detta verkar vara en grotesk vals för Ukraina där de backar två steg för att sedan ta ett framåt så putteterroristerna måste betala i blod tre gånger för ett hus.

  2. Vad då har han gått ammunition nu då eller ha är man dragit och grävt ned dom döda?
    Undrar var man fick ammunition i från?

    13
    7

KommenteraAvbryt svar