Kan bli svårast i Europa att bli medborgare i Sverige

INVANDRING. Tidöpartiernas politik kan göra att Sverige går från att vara ett av de lättaste länderna i Europa att bli medborgare i till ett av de svåraste, rapporterar SVT Nyheter.

Sverige har varit oerhört slappa, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard.

Sedan tidigare finns beslut om att ett språk- och samhällskunskapsprov ska införas och regeringen vill också tillsätta en utredning för att skärpa kraven ytterligare.

Bland förslagen som varit på tapeten finns krav på att man ska ha bott i landet i åtta år, att man ska vara självförsörjande och att man ska svära trohet till landet i någon form.

Andreas Johansson Heinö, doktor i statsvetenskap och förläggare på marknadsliberala tankesmedjan Timbro, säger att han tycker att det har saknats debatt kring den nya politiken.

Inget av de här förslagen är i sig särskilt dramatiska, men däremot är det ovanligt att ett land ställer alla de här kraven samtidigt, säger han.

-Pettersson säger att det är på tiden, men det tar tid. Ändra lagen så det går att återkalla medborgarskap också och obligatorisk utvisning för kriminella…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Kan bli svårast i Europa att bli medborgare i Sverige

  1. Ja det är positiv då kostnaden för att hålla dessa mördare inlåsta och dessa kriminella gäng är alldeles för talrika för att svensk ekonomi skall klara av liknade belastning . Särskilt när det finns metal förmågor i regeringen dom stänger av energiförsörjning mitt i den absolut värsta tidpunkt

  2. Bara spel för galleriet.
    Jag tror inte för ett ögonblick att svenska politiker månar om de svenska folket och den svenskhet vi har kvar.
    Det kommer fortsätta ta emot havererade människor från främmande kulturer som kräver sin rätt.
    Kalifatet är bara en tidsfråga.

    15
  3. En PUT och medborgarskaps revision ska genomföras där alla PUT och medborgarskap som delats ut gås igenom. I de fall där personen ljugit och därefter ändrat sina uppgifter får sitt PUT eller medborgarskap återkallat på grund av falsk information.
    Biologisk information ska också jämföras för att eliminera multipla identiteter. Personer med multipla identiteter förlorar alla PUT och/ eller medborgarskap som dessa identiteter innehar.

    17
    1
  4. Borde varit en självklarhet. Men ARGA ANDERSSON (S) har inte velat ställa några krav.

    Även mördare skall kunna bli svenskar.

    I (S)-Sverige finns inget nationellt att bevara. Vi godkänner även flaggviftning med diverse utländska flaggor vid gymnasieutspringet trots att utbildningen är betald av svenska skattebetalare.

    .https://www.nwt.se/2023/05/18/sag-pudlar-om-flaggforbudet-vid-utspringet-det-blev-fel-d83a9/
    https://www.nwt.se/2023/05/18/gymnasieskola-i-karlstad-inforde-flaggforbud-mot-sina-studenter-2e235/

    20
    1
  5. Hur svårt kan det vara att se till att försörja sig och inte göra något kriminellt? Det måste vara enklaste saken i världen.
    En bekant som blev pensionär sa: jag kan flytta nästan till vilket land som helst, för jag kommer inte att vara någon kostnad. Hur svårt kan det vara?
    Släng ut alla parasiter och bedragare och låt de som kan försörja sig hederligt stanna

    37
  6. Nästan 200 miljoner som lever i låg och medelinkomstländer vill flytta till EU och c:a 10 miljoner av dem vill komma till Sverige om de får möjlighet. Mellan åren 2011-2020 beviljade Sverige uppehållstillstånd till närmare 2,4 miljoner personer och c:a hälften fick det av arbetsrelaterade skäl. Under 1930-talet var andelen utrikes födda i landet mindre än 1 procent, idag är Sverige ett av Europas länder som har högst andel utrikes födda.

    Genom sina etablerade diasporanätverk söker sig t.ex. eritreaner till Sverige, där de har jämförelsevis goda utsikter att få uppehållstillstånd, med rätt att återförenas med sin familj, samt att det här ges möjlighet att skicka hem pengar till anhöriga.

    Syriska medborgare och statslösa från Syrien beräknas att ha tredubblat sina asylsökningar efter att Migrationsverkets beslutade ge dem permanent uppehållstillstånd. Idag har stora grupper sitt ursprung i Mellanöstern, t.ex. i Syrien, Irak, Iran, Afghanistan, i Turkiet och i Libanon. Stora grupper har även ursprung i afrikanska länder, som Somalia och Eritrea med betydande diasporor i Sverige.

    3 miljoner iranier, irakier och turkar uttrycker önskemål om att flytta till Sverige, och detsamma gör 1,4 mijoner kineser och 700 tusen ryssar, dvs fler än 5 miljoner människor i fem länder, önskar flytta till Sverige om de ges möjlighet.

    Sverige, i förhållande till befolkningsstorlek, är mer populärt som destinationsland än övriga genomsnittliga EU-länder, och övervägande delen av dem som vill flytta till Sverige har lägre utbildning, lägre inkomst, har större hälsoproblem och känner sig mindre tillfredställda med livet, samt besitter en högre grad av religiositet, jämfört med svensken i genomsnitt.

    “Hur många och vilka vill lämna sina länder för att flytta till EU och Sverige?“:
    https://www.delmi.se/Media/uljeea3q/delmi-rapport-20234.pdf

    39
  7. Det är på tiden och den skillnaden bör vara minst lika länge som Sverige varit farligt slappa. Som sagt var bör reglerna utökas så det blir enkelt återkalla medborgarskap och utvisning på livstid bör vara obligatoriskt för kriminella.

    60
  8. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Bra ändringar. Och stoppa även dessa smugglarmässiga arbetskraftinvandare, som kommer med familj och som sedan övergår till en försörjningsbörda.

    63
    1
  9. NALLEN – Sverige – Hej jag är en kille i övre medelåldern och som igentligentligen alltid haft ett intresse av vad som händer i mitt land och även politiken. Men har haft fullt upp med annat. Men först nu har jag tid att följa med i dom beslut som tas.
    Mikael Norberg skriver:

    Den som tycker att dessa förändringar är oacceptabla ja då tycker jag att ni ska ta och kolla vilka regler som gäller i USA jag kan säga att dom har liknande regler för den som vill bli medborgare i USA fast deras regler är ännu mer krävande för den som vill bli medborgare, och jag kan upplysningar er som är kritiska till att Sverige, inte en dag för tidigt nu börjar ställa krav på dom som kommer till Sverige.
    USA har haft dessa krav sedan många decennier tillbaka.

    24

KommenteraAvbryt svar