Arga Andersson

INRIKES. Socialdemokrater och andra vänsterblivna är upprörda för att Magdalena Andersson (S) tilldelats öknamnet ”Arga Andersson”.

Arga Andersson

Arga Andersson-kampanjen, där Magdalena Andersson (S) utmålas som ilsken och oresonlig, startades av en person som får sin lön av en organisation kopplad till Svenskt Näringsliv. Men Svenskt Näringsliv vill inte ta något ansvar. Och ingen annan heller, skriver den vänsterblivna tidningen Dagens ETC.

-Pettersson säger att ”Arga Andersson” är väldigt snällt, speciellt om man jämför med vad Sverigedemokraterna brukar kallas av dem som klagar nu.

Vänstern använder vidriga epitet såsom nazist, fascist, rasist, brun, brunblå och odemokratisk. ”Arga Andersson” är hur snällt som helst och det passar bra.

Och det är ingen organiserad kampanj.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Arga Andersson

  1. (>1600 ord (en del citat), lästid 12 minuter)

    ”Pettersson” skriver att…

    – ”Vänstern använder [om Sverigedemokraterna, och en hel del svenskar [*]] vidriga epitet såsom nazist, fascist, rasist, brun, brunblå och odemokratisk.”

    … och Lars Åberg (journalist, författare, debattör) skriver i Svenska Dagbladets Gästledare 2022-08-18…

    – ”Om rasismen är allestädes närvarande kan ingen svära sig fri, och eftersom rasist är det värsta epitet någon kan få i Sverige skaffar sig den som slungar det ur sig ett moraliserande övertag.”

    … som visar på en konfliktyta som ingen tycks se och därför inte förstår?

    Denna konflikt/ämne kan börja analyseras med ett par frågor:

    – På vilket annat sätt/metod, menar ”Pettersson” och Åberg, ska svenskars rasism — dvs. svenskens dåligt/diskriminerande syn på och/eller bemötande av invandrare — uppmärksammas (peka ut dem/företeelsen med ”epitet”) och bekämpas (Åberg: ’åtgärdsprogram mot rasism, som presenterades mitt i sommaren av kulturminister Jeanette Gustafsdotter [S] och bostadsminister Johan Danielsson [S]’)?

    – Hur menar till exempel Socialdemokrater att en svensk ska stanna upp, tänka efter och förstå att denne är ’rasist’/beter sig ’främlingsfientligt’, bara därför att de/någon säger det?

    – Är ’Vänsterns’ ”epitet” en korrekt/i verkligheten överensstämmande karakteriserande benämning, eller en svensks subjektivt upplevda anklagelse?

    Denna sista fråga visar varför konflikten inte går att lösa: vem har rätt?: S eller SD/AfS; invandraren eller svensken?

    Rättsväsendet har fällt avgörandet…

    # 2020-10-28 ”Pettersson”
    ”Ännu ett steg mot islamisering. Kvinna döms för förolämpning om slöja”
    – ”En KVINNA döms att betala 40 dagsböter på totalt 3600 kronor för att hon förolämpat en annan kvinna, som bar slöja, rapporterar P4 Jönköping. Händelsen skedde på ett apotek, där den förolämpade kvinnan arbetade.”

    … trots nekandet…

    # 2020-10-28 Sveriges Radio
    ”Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning”
    –”Den dömda KVINNAN har NEKAT till att ha begått något brott.”

    (KOMMENTAR: lagarna är författade av svenskar, omedvetet för svenska förhållanden (här: synsätt/värderingar, kynne) och då det inte fanns en osvensk kontext att ta hänsyn till.)

    … och staten (ansvarig utgivare, enl. nedan) har fällt avgörandet angående den subjektiva tolkningsrätten, till invandrares fördel…

    # Sveriges Television (SVT) öppnade för publik diskussion 2021-07-29 på Facebook efter reportaget ”Rasismen inom vården”:

    – ”Vi rapporterar om människors upplevelser och människor med utländsk bakgrund har tolkningsföreträde vad gäller rasism, då det är ett fenomen som inte drabbar vita personer [Svenskar, Min anm.]- de kan inte bli rasifierade.”
    (www.archive.ph/GqOF0)

    (I en intervju med Samnytt.se (fd. Avpixlat) 2021-08-10 (”SVT: Vita kan inte drabbas av rasism”) säger SVT:s nyhetsreporter Lina Abusagr (muslim, se bild, som skrev Facebook-inlägget) detta:
    – ”Jag och min ansvariga utgivare [SVT:s Gävleborgsredaktion] står bakom det”.)

    … vilket har fått den konsekvensen att svensken är numera både moraliskt och juridiskt försvarslös.

    *
    En annan oförutsedd konsekvens av rasist/rasism-epitet/anklagelser är följande: Alla svenskar (här folkslaget) kan godtyckligt epitetteras/anklagas för ’rasism’/vara ’rasist’:

    # – ”Ni är SD! Rasister! ropar den okända mannen [somaliern till den svenska Expressen-journalisten Nina Svanberg] och drar i väg med ordföranden.”
    (2022-11-07 ”Expressen har följt spåren efter de försvunna läxhjälps-miljonerna till falska adresser, tomma lokaler och källarmoskéer”)

    # – ”Det sägs ju ofta att sverigefinnar var den första invandrargruppen som fick känna på rasism och fördomar från svenskar.”
    (YouTube-kontot ”Tänk till” — Utbildningsradions (UR) teveprogram för ungdomar 2020-02-05: ”Sverigefinnar gick igenom det andra invandrare går igenom idag”)

    # – ”De anklagar mig för att ha rasistiska motiv, säger att saken inte rör mig osv” (Twitter)
    (FriaTider.se 2023-05-24: ”Kritiken mot Gröna Lund: Låter invandrargäng terrorisera småflickor”)

    # – ”Antalet gånger jag och personal fått höra att vi är rasister, för att vi säger åt folk att de får gå hem om de inte följer våra regler är oändliga.”
    (– ”Angående det här med stöket på Gröna Lund mm; jag har jobbat [bl.a. i anslutning till Badhus, Min anm.] som chef inom offentlig sektor i 10 år och både i Malmö, Stockholm och Örebro med omnejd och har således rätt bra koll på vilka det är som stökar och hur hotfullt det ibland kan bli.”)
    — ’Utdelningsjägaren’ (@Utdelningsjgar2, twitter-tråd 26 maj 2023)

    # På hur många skolor kallas svenska barn och minderåriga ’rasist’, ’svennejävel’, ’hora’? 1/10? 1/2?

    *
    Varför tror bland annat ovan invandrare att svenskarna ovan, och svenskar i allmänhet, är ’rasister’?

    Jag tror att det beror på Socialdemokraternas och övriga representanter ur ’den politiska [V MP S C L M…

    (–”Hur kan man förstå att 800.000 väljare röstade på Sverigedemokraterna? [… SD:s] kärna består av de flesta av landets rasister och kraftigt främlingsfientliga”
    — Reinfeldt (M), boken ’Halvvägs’, 2015)

    … KD] och kulturella Elitens’ rasist-anklagelser i decennier, vilket har fått anklagelsen att med tiden övergå i epitet (t.ex. i skolor), därför att ingen svensk har erkänt detta moraliska brott/vidriga människosyn, därför att de inte anser sig vara rasist.

    Till exempel (i ämnet invandringspolitik och mångkultur):

    # – ”På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. DEN POLITISKA och KULTURELLA ELITEN TÄVLADE OM ATT TA AVSTÅND FRÅN händelserna [Det vill säga MÄNNISKORNA, kommuninvånarna, Min anm.] i Sjöbo.”
    (2010-04-25 Sveriges Radio P3 Dokumentär: ”Folkomröstningen i Sjöbo”)

    # 1996-05-06 Expressen
    ”Främlingshatets nya ansikten”
    (läs om Ingrid Björkman i Gunnar Sandelins text hos DetGodaSamhallet.com 2022-08-20 ”Pionjären Ingrid Björkman har kvar sin skärpa”)

    # 1997-05-21 Riksdagen
    invandringsminister Pierre Schori (S):
    – ”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”

    # 2009-09-17 Aftonbladet Debatt
    ”Därför publicerar vi inte annonser från Sverigedemokraterna”
    Jan Helin (chefredaktör, VD):
    – ”I tisdags öppnades Sveriges riksdag. På lördag är det ett år kvar till riksdagsvalet.”
    – ”Det som är på väg att hända i Sverige har redan hänt i de flesta europeiska länder. En populistisk, FRÄMLINGSFIENTLIG rörelse får grepp om det offentliga samtalet och i förlängningen politiken. Vi vill inte som publicister stå hållningslösa och aningslösa inför den utvecklingen.”

    # 2010-09-19 ­Expressen Ledare
    ”Rösta nej till hatet”
    [löpsedeln: bild på en nedsmutsad och skrynklig Sverigedemokratisk valsedel i rännstenen]
    – ”Nej! I dag röstar vi för Sverige och mot främlingsfientligheten.”
    – ”Men i dag är ansvaret väljarnas. Än finns chansen att stoppa främlingsfientlighetens intåg i demokratins högborg. Rösta nej till hatet i dag!”

    # 2014-09-13 Expressen Ledare
    ”I dag röstar vi nej till rasism”
    – ”Här lyser Expressen upp riksdagshuset. Budskapet är tydligt: ’Rösta nej till rasism’.”

    # 2014-12-06 Dagens Nyheter Debatt
    fd. statsminister Löfven (S):
    – ”Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner.”

    # 2018-09-05 Expressen
    ”Hundratals kändisar i upprop mot SD”

    (2018-08-23 Expressen
    ”Kjell Bergqvists angrepp på SD – så svarar partiet”
    – ”Det är ett rasistiskt parti med rötter i nazismen. De för en ganska usel politik, säger han”
    – ”Skådespelaren har nu startat en Facebook-grupp som går under namnet ’Vad som helst men aldrig SD’.”
    – ”På två dygn har det blivit över 5000 medlemmar och ganska många från branschen, filmarbetare, skådisar och artister som ställer upp bakom det”)

    # 2018-09-08 SVT Valdebatt
    ”SVT tar avstånd från Åkessons [SD] kommentar.”
    Eva Landahl, programchef:
    – ”Att invandrare pekas ut som en grupp [stor arbetslöshet hos invandrargrupper] som inte är svenskar och inte passar in i vårt land är ett grovt generaliserande uttalande.”

    # 2020-02-10 Fokus.se (blogg)
    ”Alarmism? Nej, för det är Aftonbladet”
    Johan Hakelius:
    – ”På få andra ställen har det varit så nära [diplomatisk formulering?, Min anm.] till rasist- och fasciststämpeln.”

    # 2021-02-19 Twitter
    fd. justitieminister Johansson (S):
    – ”Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ’kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”

    — Är det någon som tror att människors (t.ex. barn och unga) tankar, tyckanden och åsikter inte påverkas av vad som skrivs och säges i och av media (den instans som beskriver vems verklighet)?

    *
    Och, det är ett missförstånd/tolknkngsfel att svenskars dåliga bemötande av invandrare beror på rasism, när det handlar om kulturkrock.

    Och även som en reaktion på decennier av att känna sig utpekad och anklagad enligt ovan, vilket skapar irritation och rädsla som kommer till uttryck gentemot skyldiga (osvenskt negativt beteende) och oskyldiga invandrare i det individuella mötet.

    (Hur skulle en Socialdemokrat reagera om denne blir oskyldigt och offentligt anklagad för något — av hela ’den politiska och kulturella Eliten’ — om inte med irritation (om denne känner sig fri: mod) eller oro (när denne känner sig ofri: rädd)?)

    *
    Ännu en konsekvens av rasist/rasism-epitet/anklagelser är ämnet demokrati och den demokratiska processen (som inte heller diskuteras, som om det vore oviktigt/orealistiskt):

    # 2016-01-27 Expressen Debatt
    ”SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
    forskare, Göteborg universitet:
    – ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, HADE SD ENLIGT GÄNGSE VÄLJARMODELLER MED RÅGE VARIT SVERIGE STÖRSTA PARTI.”
    – ”Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller inställning till invandring eller politiskt förtroende. Tvärtom visar undersökningar att kvinnor sympatiserar med invandringskritiska partiers budskap i samma utsträckning som män.”

    *
    ”Vänstern” skulle kunna ursäkta denna offentliga fördömar-retorik då de inte känner till någon annan metod, vilken Sverige och alla (!) svenskar använde gentemot rasisterna i den sydafrikanska fd. apartheidregimen (1948–1994) under 1980- och 1990-talen (och därför bojkottade fr.o.m. 1986), vilket påtalas av Lars Åberg ovan.

    Turligt (klokt?) nog använder ’Vänstern” inte kommunisternas och nazisternas metoder: polis, säkerhetspolis/underrättelsetjänst och militär. Möjligen har de hämtat inspiration från kinesiska kommunisters behandling av oliktänkande under kulturrevolution 1966–1969/1976 (Maos död).
    — Se engelsmannen Paul Joseph Watsons video (BitChute.com, Odysee.com) ”Ritual Public Shaming” från 2020-09-04. — Känsliga personer varnas för grymheten, hänsynslösheten, empatilösheten, och den arroganta/stridslystna presentationen.

    *
    Avslutningsvis, apropå ”Pettersson”s tema Arg: En fråga som skulle behöva besvaras är, hur ’Vänstern” tror att de kan förbättra relationen/stämningen mellan svenskar och invandrare genom att anklaga/epitettera svenskar som rasister?

    [*]
    En hel del svenskar, mellan varannan och var tredje, anses vara rasist, enligt ’den politiska och kulturella Eliten’:

    — I sina presentationer av den statliga offentliga utredningen (SOU) 2012 ”Främlingsfienden inom oss [Svenskar, Min anm.]” gjorde (och fortfarande gör?) Bengt Westerberg (FP/L) bedömningen att mellan ”30–50%” av svenskarna är ’främlingsfientliga’.

  2. Vet inte om det är vänstern som kommit på detta namnet !?
    Men ja tror att det ärvänster ! Och orsaken är att det namn som florerat tidigare var ett annat? Så personligen tro ja att det är såsarn dom försöker med ett trevligare namn .
    Det namn som såg var ju ! Maggan Haggan vilket ja på något sätt tycke passar bättre

  3. Tycker också att Arga ANDERSSON är en svag benämnining på hennes uppträdande,
    dålig förlorare är nog det som stämmer bäst, det retar säkert henne till vansinne att
    Svenska folket valde bort henne, hon skulle gärna vilja köra över väljarnas åsikter, det
    räckte inte ens till med fejkade opinionssiffror som media bistår med, men dom funderar säkert på andra kontroversiella motåtgärder för att återta makten, på lagligt eller olagligt
    vis?

    14
    1
  4. Det är väl ändå ARGA ANDERSSON (S) parti som ligger bakom att Sverige idag INTE är ett land utan många.

    Läste om en skola som ville förbjuda utländska flaggor vid ”utspringet” men som fick backa då eleverna och föräldrarna protesterade.

    Frågan blir då varför behövs utländska flaggor vid ”utspringet”? Det är väl svenska skattebetalare som stått för elevernas kostnader eller ??

    En annan fråga är om dessa ”utlänningar” som fått fri undervisning i Sverige överhuvudtaget vill integreras i det svenska samhället?

    Vad svarar ARGA ANDERSSON (S) på detta? Behövs den svenska flaggan överhuvudtaget?

    https://www.nwt.se/2023/05/18/sag-pudlar-om-flaggforbudet-vid-utspringet-det-blev-fel-d83a9/

    19
    1
    • Dom vill väl slå ett slag för dom länder som dom säger sig flytt ifrån, och som dom så fort
      dom fått tillstånd att stanna, reser tillbaks på Semester till. Detta borde givetvis myndigheterna här sätta stopp för!

      16
      1
  5. Kanske ”Galna Andersson”? ”Islamisten Andersson”? ”Folkförrädare Andersson”? ”Folkbytare Andersson”? Har sozzarna gjort något som helst positivt för svenska folket de senaste 50 åren?Spridit sin mångkulturella cancer har de prioriterat högre än allt annat..

    49
    1
  6. Men passar det inte med ”Arga” Andersson, finns det ju annat som passar in väl beroende på hennes prestationer :

    Terroristkramaren
    Den Sverigefientliga
    Vänsterextrema
    Landsförrädaren
    Lögnerskan
    Den maktkåta
    Bögkramaren
    Den dåliga förloraren
    Den manipulativa
    Den bränsleprishöjande
    Den elprishöjande
    Den inflationsfrämjande
    Den faktaresistenta
    Förnuftsförnekaren
    etc. etc.

    84
    1
  7. Arga Andersson representerar Sveriges slödder. Detta påstående, är på intet sätt ett uttryck för hat, utan ett uttryck för det djupa förakt, som många med mig känner!

    79
    1
  8. Arga Andersson passar perfekt.

    (S) har ju inget annat att komma med än gnäll, högt tonläge, halvsanningar, brunsmetning, nedvärdering av förslag,…….. MEN INGA EGNA VISIONER OM HUR SVERIGE KOMMER BORT FRÅN KRIMINALITETEN, ENERGIFATTIGDOM, ISLAMISM, KORRUPTION, MAKTFULLKOMLIGHET, ……………!

    Så ARGA ANDERSSON är perfekt

    (S) har svikit arbetarklassen. Nu är det bara själva makten som gäller

    93
    1
  9. Arga Andersson är trots allt lite kärleksfullt jmf med andra epitet som kastas omkring i debatten såsom rasistfascistnazist eller främlingsfientlige Åkesson. Arga Andersson är ju också snällare än muppen/svetsarn Löfven, landsförrädare Reinfeldt eller galna rödskrikan Lööf.

    73
    1
  10. Löfven fick stå oemotsagd och kalla Åkesson för Nazist i partiledardebatten. När reporten frågade Löfven efter debatten varför han kallade Åkesson för Nazist, svarade Löfven, ” det gick lite fort där”. Men ingen ursäkt från Sveriges största idiot Stefan Löfven.

    104
    1

KommenteraAvbryt svar