31.000 ukrainare får fortsatt skydd i Sverige

INVANDRING. Drygt 31.000 personer från Ukraina har hittills fått förlängt skydd i Sverige enligt massflyktsdirektivet. Nästan alla som prövats har fått förlängt uppehållstillstånd, enligt Migrationsverket. Drygt 2.000 ansökningar återstår att avgöra.

Flyktingar från Ukraina

I januari var närmare 39 000 människor med skydd under massflyktsdirektivet inskrivna hos Migrationsverket. Sedan dess har 5 500 personer skrivits ut och bedömts ha lämnat landet.

EU:s massflyktsdirektiv innebär att ukrainska flyktingar erbjuds omedelbart och tidsbegränsat skydd inom EU.

I dag finns drygt 33.000 flyktingar från Ukraina med uppehållstillstånd till den 4 mars nästa år i Sverige.

-Pettersson konstaterar att flyktingarna från Ukraina får tillfälliga uppehållstillstånd medan Syriska medborgare fick permanenta även om de kom från något annat land än Syrien.

Majoriteten från Ukraina är kvinnor och barn, männen är kvar och krigar mot ryssen.

Majoriteten från Syrien var vapenföra män, kvinnor och barn lämnades kvar.

Jag är övertygad om att barnen till de ukrainare som kommer hit och blir kvar kommer att bli svenskar medan många från Syrien är islamister och inte blir något annat.

Ensamkommande barn eller jihadister från Mena?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “31.000 ukrainare får fortsatt skydd i Sverige

  1. Hoppas att den svenska sjukvården håller för detta…och att inte det blir några ytterligare skattehöjningar/nya skatter.

    11
    9
  2. Detta är en humanitär verksamhet som jag gärna stöder. Dels så är det verkliga flyktingar från ett grannland till ett grannland. Dels så vill de vuxna bidra till det svenska samhället. De har inte kommit hit för en all-inclusiv. Och sist men inte minst, de försöker inte förändra vårt land och de önskar resa hem så fort som det är möjligt.

    Folket i Ukraina är minst lika utsatt som det svenska folket för geopolitiska spel av en osynlig maktelit. Denna maktelit har sina tentakler överallt.

    30
    3

KommenteraAvbryt svar