Moderater vill att rikspolischefen avgår

INRIKES. I februari krävde Sverigedemokraterna att Rikspolischef Anders Thornbergs byttes ut, med hänvisning till att polisen inte kommit till rätta med gängkriminaliteten, en åsikt SD än i dag står fast vid. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) sa då att han hade förtroende för Thornberg.

Politiska utnämningar av myndighetschefer, åren 2014-2020. Löfven missbrukade utnämningsmakten. Från Timbro

Nu ökar kraven på att rikspolischefen Anders Thornberg ska avgå. En rad Moderata riksdagsledamöter anser, i likhet med Sverigedemokraterna, att han måste bytas ut, uppger Sveriges Radio Ekots källor.

“Jag har uppfattningen att han behöver bytas ut”, säger en ledamot, som hänvisar till att polisen klarar upp för få brott, ”trots att vi öst miljarder över myndigheten”.

En annan av de riksdagsledamöter som vill att Anders Thornberg ska bytas ut hänvisar också till att Polismyndigheten har för låg uppklarningsprocent.

De ledamöter Ekot varit i kontakt med poängterar att de har förtroende för justitieminister Gunnar Strömmers sätt att hantera den här frågan. Ekot har sökt Anders Thornberg, som avböjer att kommentera.

-Pettersson tycker att Thornberg ska bytas ut och en anledning är korruptionen i den högsta polisledningen, detta oavsett vad “Arga Andersson” tycker…

Det ryktas att damen är väldigt grinig och har fått namnet “Arga Andersson” för att Tidöpartierna gör som S alltid gjort.

– Statens tjänster äro fideikommisser; de tillhöra kotterier, släktingar, vänner och bekanta. Statens tjänster äro pensioner, som hålla ämbetsadelns släkter uppe.
– Men regeringsformen stadgar ju att skicklighet och förtjänst äro de enda befodringsgrunderna!
– Regeringsformer äro, som alla former, livlösa och kunna som alla lagar bli föremål för tolkningar. […] I de flesta verk äro duglighet och förtjänst ganska farliga egenskaper för innehavaren, såvida han icke genast intar sin roll som faktotum.

Ur Det nya riket, August Strindberg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Moderater vill att rikspolischefen avgår

 1. Bra! Fortsätt att rensa ut samtliga sozzepolitruker. Låt kvastarna vina. Hur är det mad alla de på UD som protesterade mot SD förra året? Är du utbytta än?

  10
  1
 2. Kanske omplacering till gårdspolis i Tjärna Ängar kan vara något?

  16
  1
 3. En vacker dag så händer det.
  – Kommer kärringen att implodera eller explodera..?! ))

  19
  1
 4. Ja det mest fragsnta är ju dessa historier med Löving!
  Kan man verkligen ha en sådan oduglig dom polis chef?
  Antagligen är han tillräckligt korrupt för att passa Maggan haggan . Det finns ju en orsak till dessa sjutningar i förorterna

  12
  1
 5. Trodde rabies var utrotat i Sverige, inte långt kvar innan fradgan/hatet kommer ur mungiporna ser jag???

  28
  1
 6. Byt ut alla av sossarna politisk tillsatta, kanske rent av byta ut dessa mot borgerliga för att kompensera alla dessa år med sosse-tillsatta…

  29
  1
 7. Sparka Thornberg!
  Med lite tur får vårthäxan Andersson fullständigt spel, med stroke som följd.
  Inget skulle värma hjärtat mer!

  31
  2

Kommentera