Åkesson, avgör inte vem som är svensk

INVANDRING. Sverigedemokraterna driver en häxjakt mot svenska muslimer och späder på den antimuslimska rasismen. Det har gått så pass långt att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kan säga att ”fullt utövande muslimer inte är svenskar”. Svenska muslimer är svenskar, och det får aldrig någonsin råda någon tvivel om saken. Lyckligtvis är det inte Sverigedemokraterna som bestämmer vilka som är svenskar och det får aldrig bli så, men det finns en rädsla om att det skulle kunna hända, skriver Rosaline Marbinah, ordförande Socialdemokrater för tro och solidaritet Stockholm och Sara Kukka-Salam, förbundsordförande Socialdemokrater för tro och solidaritet på Aftonbladet Debatt.

-Pettersson håller helt med de båda socialdemokratiska damerna. Jimmie Åkesson, Rosaline Marbinah eller Sara Kukka-Salam avgör naturligtvis inte vem som är svensk.

Damerna verkar tro att etnicitet och medborgarskap är samma sak. Japaner, afrikaner eller araber kommer aldrig att bli etniska svenskar. Dessutom är muslimer inte en folkgrupp som Rosaline och Sara påstår.

Jag tycker inte islamister hör hemma i Sverige men alla svenska medborgare har samma juridiska rättigheter och jag tror inte Åkesson menar något annat. En annan sak är att det är för lätt att bli svensk medborgare och att det borde gå att återkalla svenska medborgarskap.

Många som kommer från andra länder verkar tycka att de är svenskar för att de betalar skatt i Sverige.

Men jag har aldrig hört att de svenskar som i decennier betalat skatt i Tyskland, Thailand eller Spanien inte har blivit tyskar, thailändare eller spanjorer för det.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Åkesson, avgör inte vem som är svensk

 1. De kallar sig naturligtvis inte svenskar mellan skål och vägg, utan enbart i det fall det ger någon form av fördel genom offerspel eller liknande. Framförallt talar de i sina egna privata sammanhang garanterat om svenskarna utan att någon har några som helst problem att förstå vilka svenskarna är.

  4
  0
 2. Helt korrekt, det är inte Åkesson som avgör vem som är svensk. Det är personens föräldrar.

  Nation = ett kollektiv av människor förenade av gemensamma faktorer såsom språk, religion, etnicitet, historia, kultur, traditioner och sociala normer

  Nationalitet = tillhörighet till en nation

  Svensk = mansperson av svensk nationalitet, svensk mansperson; i pl. äv. utan avseende på kön

  Är du inte född av två svenska föräldrar kan du inte bli svensk men väl svensk medborgare och det är skillnad det.

  Att vilja göra om alla till svenskar är ren och skär rasism då de tydligen anser att andra nationaliteter är mindre värda än den svenska;

  Detta är definitionen på rasism saxat från Forum för levande historias hemsida och samtidigt den äldsta och mest omhuldade:

  “Rasism En ideologi, uppfattning, värdering eller struktur som bygger på en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, utifrån hudfärg eller etnisk tillhörighet, där vissa raser tillskrivs ett högre värde, positivare egenskaper och ibland moralisk rätt att härska över andra.”

  7
  1
 3. Ingen av de gnälliga damerna är svenskar. Svensk föds man till om man har svenska föräldrar. Utom Östkute då som tydligen anser sig vara en hybrid. Jag gissar mellan en get och en sågbock. Om inte etniska svenskar finns så borde så klart inga andra etniska grupper finnas heller, eller utmärks vi svenskar av att det bara är vi som inte finns? Slutsatsen är så klart att INGA olika etniska grupper finns. Kurderna som också är ett folk som inte finns, så varför gnäller de om ett eget land. Så klart finns inget palestinskt folk heller, så varför gnäller de om ett eget land? De är förstås araber, en annan etnisk grupp som inte finns, eller hur invandrare?

  10
 4. Jag har haft svenskt medborgarskap i över 30 år och har jobbat här i nästan 40 år, men är född i Polen. Jag har inget problem med att jag inte är svensk…

 5. Nedbrytningen av Sverige genomförs på så många olika plan. Kolla här hur Länsstyrelsen formulerar sig:
  https://www.lansstyrelsen.se/download/18.635ba3017c11a69d575fdb/1632984190659/R2021-23-Vita%20privilegier%20och%20diskriminering-webb-slutlig.pdf?TSPD_101_R0=088d4528d9ab2000801cddaed75d932f8f86d2be23bca78b8f56413255af20cdf3658ac21520ec41083f0b8c0a1430001a83e09f143b95294058fd03af35fd697f5fea0532a6a16551ea7a9bd0fee719cede385ec2c4a960e647e2f04b6cfa8e

  Försök läs lite av det i alla fall, det är omfattande. Men Länsstyrelsen… vad i hela friden??? Varför ligger det i deras intresse att förstöra Sverige? Vilka grupper har infiltrerat och kapat Länsstyrelsen? Dessutom i smyg!

 6. Dessa två invandrare
  — och Elaf [ett kvinnonamn] Ali (f. Bagdad), skribent, författare, 2021-06-03 SvD: “Det är dags för svenskarna att uppdatera sin bild av vem som är svensk”
  — och många svenskar är exempel på det politiska och kulturella etablissemangets indoktrinering (SAOL: ‘genom intensiv på­verkan bringa ngn att om­fatta en lära, upp­fattning e.d.’), som har i decennier deklarerat att den som bor och lever i Sverige är och ska känna sig som svenskar.

  Det finns ingen svensk som har den förväntan, än mindre ställt det kravet, enbart att invandrare sköter sig och går till jobbet.

  Och, det är ett omedvetet antagande som detta etablissemang gör när de tror att invandrare vill bli svenskar, som om det skulle vara något förmer och eftersträvansvärt, i syfte att vara välkomnande och inkluderande, och för att instruera svenskar att uppdatera sin syn på vem som är svensk: alla som åker tunnelbana (ref. Åsa Romson, MP, i Riksdagen 2012).

  Och dessa två, och tre, invandrare har faktiskt en eurocentrisk syn i frågan (en effekt av indoktrineringen), vilket skulle kunna göra dem/den rasistisk med den felaktiga men moderna/europeiska definitionen, vilket de skulle kunna undersöka genom att fråga deras (forna) landsmän i respektive (hem)länder: Hur ser dessa på folkslag (etnicitet) kopplad till nationell tillhörighet?

  (Överkursfrågor skulle kunna vara dessas syn på invandrare, invandring, invandringspolitik, mångkultur och etnisk mångfald, och den nya frågan om ‘mångreligion’ (“Pettersson” 2023-04-08 “Misstroende mot religiösa” om Isak Reichel, Myndigheten för stöd till trossamfund, SST).)

  Och, de bortser från den nya diskussion som sent omsider har uppstått: svenskar riskerar att bli en minoritet, där kriteriet är folkslaget, vilket de inte tillhör.

  “Vem ska lära barn svenska [Och svenska värderingar, Min anm.] när det är slut på svenskar?”
  – “I Malmö har enbart 32 procent av grundskoleeleverna två svenskfödda föräldrar, i Göteborg och Stockholm är motsvarande siffra 46 respektive 50 procent – och de blir färre för varje år.”
  (2022-12-11 Expressen Debatt, Hanif Bali, M?)

  Det är inte bara svenskar, och invandrare, som bekymras och oroas av denna utveckling och framtid. Även utlänningar (dvs. jordens alla andra nationella och regionala folk) gör det:

  – “To experience its [Sveriges] rich culture and traditions, Dalarna is certainly a place for this. It is with this view that students enrol at Dalarna University.”
  – “The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are We [Tjärna Ängar, Borlänge]? Is this Sweden?’.”
  (— Ur brevet 2020-09-28 från Dalarnas Studentkår till skolledningen.)

  (Wikipedia: Tjärna Ängar, Borlänge: “Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”)

  Det är möjligt att dessa två och tre invandrare inte sätter något särskilt värde på Sveriges svenska karaktär, men vi alla har ett ansvar att bevara detta lands särart, eftersom det utgör en beståndsdel av Jordens stora mångkultur, vilken kommer att gå förlorad om alla folkslag som flyttar hit kan sägas bli/vara svenskar: Sverige ska inte bli ett nytt Amerika, vars invandrare tog över och döpte folket och deras land till ‘indianer’ och just Amerika.

  18 bilder som exemplifierar Jordens mångkultur, sammanhållen (gemenskap) och avgränsad av nationsgränserna, skapade av artificiell intelligens (AI), där informationen är programmerad av människor (eller av mig, om jag hade haft en möjlighet):
  “AI Recreated Families From Different Countries And The Results Are Fascinating”
  (2023-02-13, TheLanguageNerds.com)

  — Frågan som jag skulle vilja ha besvarad av dessa tre damer är: Betraktar ni mig som ‘rasist’ om jag inte delar er syn på vem som är/kan bli svensk?
  (Jag skulle säga att deras svar avgörs av graden av indoktrinering.)

  PS
  I min barndom för länge sedan hade jag en kompis vars pappa kom från England; jag har alltid, omedvetet, betraktat honom som engelsman.

  25
 7. Jag förstår inte alla dessa rödbruna, som försöker sparka in öppna dörrar hela tiden. Åkesson och över en miljon väljare vet tillräckligt vad en svensk är. Uppväxt i landet har svenska, som modersmål, svenska föräldrar osv. Är det så svårt att fatta. De flesta länders medborgare vet oftast vilket land de tillhör och känner sig närmast. Varför skulle inte svenskar göra det? Åkesson har även sagt många gånger att exempelvis en svensk, som åkt tunnelbana i Japan är fortfarande svensk. Ja eller hur. Det är vänsterrörelsen de rödbruna, som envisas med att alla blir svenskar när de satt ner sina fötter på svensk mark. Jag tror det är ett stort antal miljoner svenskar där ens båda föräldrar samt far- och morföräldrar växt upp i Sverige, har svenska. som modersmål och känner sig mest hemma med det i Sverige uppbyggda samhällslivet. Dessutom är många övriga av nordisk och Europeisk härkomst, som är liknande kulturer. Ett samhälle, som skall vara under ständig förändring till det bättre. Däremot har Sverige ingen bra trend i samhällsutvecklingen just nu tack vare en invandring med ett förödande våldskapital och besinningslös beväpning blandat ofta med ett obegripligt svenskhat. I vissa områden härskar kriminalitet och kan vara livsfarlig mark för poliser, ambulans och brandmän att befinna sig på. Det ska naturligtvis åtgärdas tills det är frigjort. Svenska medborgare, vars familjer i generationer varit med om att bygga välfärden ska inte tvingas se hur landet övertas, rivs och utnyttjas av främmande klankulturer, som utövar grov kriminalitet, s.k. hedersvåld och/eller islamism. Övrig invandring är sällan problem och behöver därför naturligtvis inte åtgärdas. De rödbruna behöver, som sagt var inte sparka in öppna dörrar.

  34
 8. De muslimer som tolererar Rasmus Paludan, vår yttrandefrihet, våra seder och bruk, samt respekterar våra tjejer, och behandlar dem väl, och inte förgriper sig på dem! Och de som inte kastar sten, skjuter vilt omkring sig, skriker eller kränker vårt livsrum!

  Ja, dessa kan man kalla “svenska” muslimer, INGA ANDRA! I ÖVRIGT FINNS DE ÖVERHUVUDTAGET INTE!

  25
 9. (KD 4%) verkar svänga och snart kommer även de att tillsammans med (S+MP+C+V+L) hylla FOLKUTBYTET.

  https://www.dn.se/ledare/susanne-nystrom-jakob-forssmed-visar-att-en-annan-kristdemokrati-ar-mojlig/

  Vanligt folk ser vad som händer i verkligheten medans politikerna har låst in sig i sina trygga och säkra rum.

  Hedersvåld, kvinnovåld, korruption, mord, rån, trakasserier, intolerans …………. verkar INTE bekymra de naiva, goda verklighetsförnekarna i (KD 4%).

  EXTRAVAL efterlyses så vi kan rösta bort sverigefientligheten.

  27
  1
 10. Dom tvingas av sina män att säga så, dessutom är dom representanter för ett parti som
  ständigt sysslar med att utverka särrättigheter för muslimer vilket är rent ut sagt oförskämt mot den inhemska befolningen, kommer man till ett land så tar man seden dit man kommer eller försvinner till ett land som accepterar särrättigheter, svensken gör inte det, och hela tiden kommer krav på just det, kan folk frånöstr sidan av jordklotet rätta in
  sig i leden, så ska Muslimer också göra det. annars är det fritt att åka vidare i världen!

  Dom båda damerna har glömt att ta på sig förtryckarsymbolen huvudduk som Islam
  brukar att tjata om!

  33
 11. “Fadi“ är en syrisk-palestinier som kom till Sverige 2015 och som anser att den svenska staten är hans fiende. Efter koranupploppen har han organiserat en insamling som ska hjälpa en annan muslim att betala sitt skadestånd. “Fadi“säger, citat: ”Svenska staten har gjort oss till fiender. Den gjorde ett misstag och ska bära skulden, åtminstone ekonomiskt“.

  Hans uttalande får krönikören Birgitta Sparf att reagera som skriver: “Svenska staten har absolut inte gjort någon enda muslim till sin fiende. Tvärtom, det enda svenska staten har gjort är att krypa, kräla, lisma och be om ursäkt för sin egen existens inför sådana som Fadi, som var en fiende till vårt land redan innan han valde att flytta hit. Fadi och hela hans islamistiska anhang” har bemötts ”med en rent förödande naivitet, godtrogenhet, undfallenhet, kristlig godhet, välvilja och självutplånande generositet. Vilket på sikt, om detta vansinne fortsätter, kommer att utplåna hela det svenska samhället, så som vi känner det”.
  Birgitta Sparfs hela inlägg kan läsas här:
  https://detgodasamhallet.com/2023/05/08/birgitta-sparf-finn-fem-fel-eller-fler/#more-71176

  39
 12. Vad som avgör om man kan kallas svensk är att man följer de lagar som Riksdagen bestämt.

  At ge fribrev för diverse tro på tomtar och troll är inget en svensk vill se.

  Islamismen är så långt från svenska värderingar man kan komma.

  EN ISLAMIST KAN ALDRIG BLI ELLER UPPFATTAS SOM SVENSK!

  Islamism = fascism och den hör inte hemma i utvecklade samhällen.

  Jämför Fascist Ryssland och Iran-Turkey med friheten och levnadssättet i Sverige och du förstår vad jag menar. Kvinnoförtryck, hedersvåld, barnaga, djurplågeri, religiös fanatism, …… är inget vi vill ha hit till Sverige.

  https://ledarsidorna.se/iransk-despoti-nar-allt-langre-in-i-vast/

  52
 13. Jag skulle tro att riktiga svenskar numera är väldigt sällsynta, de finns nog mest i landets mest isolerade platser typ i smålands skogar. De flesta av oss är nog hybrider.

  1
  43
 14. Nu är det ju så att Åkesson har rätten att avgöra vad som faktiskt är svenskt och det är inte svenskt att förse tokiga kärringar med toyboys somvåltar och försöker mörda nioåriga små flickor . Det är inte heller svenskt att ha kriminella gäng med avpoliterade toy Boys som sjuter tolv åriga flickor i förorterna ! Det är inte heller ok när dessa toy Boys kastar ut sina avlagda kärringar från hus tak eller i gruvhål.
  Det är ju så att dessa kärringar får åka till Gambia och ställa sig i kö för att köpa dessa tjänster..
  PS det är inte olagligt i Gambia !!! Det är bara i Sverige där genusperspektiv slagit till

  54

Kommentera