Den sanna betydelsen av “pro-palestinsk”

av Bassam Tawil

En anti-israelisk grupp vid namn Palestinian Solidarity Forum (PSF) bjöd den 20 mars in representanter från de Iran-backade palestinska terrorgrupperna Hamas och palestinsk Islamiska jihad för att tala vid ett evenemang på Kapstadens universitet i Sydafrika.

En anti-israelisk grupp vid namn Palestinian Solidarity Forum bjöd den 20 mars in representanter från de Iran-backade palestinska terrorgrupperna Hamas och palestinska Islamiska jihad (PIJ) för att tala vid ett evenemang vid Kapstadens universitet i Sydafrika. Detta visar att det riktiga syftet med de så kallade pro-palestinska grupperna inte är att hjälpa palestinierna, utan att uppvigla och sprida hat och förtal mot Israel. På bilden: Kapstadens universitets övre campus. (Bildkälla: Adrian Frith/Wikimedia Commons)

De två terrorledarna, Khaled Qaddoumi från Hamas och Nasser Abu Sharif från PIJ, talade till studenterna under den årliga “israeliska apartheid-veckan”, ett ensidigt propagandaevenemang för att smutskasta Israel som äger rum varje år på ett antal universitetscampus i USA och Europa.

Att man bjuder in Hamas och PIJ-representanter för att delta i sådana evenemang visar att det riktiga målet för de så kallade pro-palestinska grupperna inte är att hjälpa palestinierna, utan att uppvigla och sprida hat och förtal mot den enda demokratin i Mellanöstern: Israel.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Den sanna betydelsen av “pro-palestinsk”

 1. Palestinier finns inte. Det är bara en konstruktion, hälsar Vänsterpartiet.

 2. Under hela min livstid har jag kunnat följa dom hatiska Palestiernas storsvulna ord om
  att dom ska kasta Israelerna i sjön, och det enda dom åstadkommit är just hat, och
  inkasserat förluster.

  12
 3. Tur att vi har petterssons, där får vi reda på vad som är sant och vad som är falskt.

  12
  1
 4. Palestinskt hat och terrorpropaganda finansieras också av svenskt bistånd, där Sida och Naturvårdsverket tillsammans har bidragit med över 27 miljoner kronor för att utbilda palestinska miljöjournalister.
  Efter ett terrorattentat i Tel Aviv, publicerade en av dessa s.k. “miljöjournalister“ följande: “Vi ber till Allah att han inte låter en enda gata i Palestina vara utan ett av deras förorenade lik”.
  En annan “miljöjournalist” har i media spridit uppmaningen att attackera israeler med knivar.
  https://samnytt.se/svenskt-bistand-finansierar-palestinskt-hat-och-terrorpropaganda/

  16
 5. Ja att Sydafrika är gult av jihadister och terrorist är ju ingen direkt nyhet? Israel kunde ju börja med att rensa ut jihadisterna på gasa remsan ! För att skapa lite lungt på sin egen bak gård?? Sen om man tarsyd Afrika som sen Olof Palme attakterade landet och fördrev regeringen och ersatte den med jihad terrotisterster har man skapat envålds spiral som går nedåt och är o stop bar det är bara att vänta på att Wagner gruppen återvänder till Afrika när Putin är ut sträckt??
  Borde inte Israel bekymra sig mer för ditt när område ! Dom borde ju ha en o plockad gås med tyskarna?? Det är kanske hög tid att plocka den gåsen nu???!

Kommentera