Första politiska vilden den här mandatperioden – hör Elsa Widding

INRIKES. Elsa Widding lämnade Sverigedemokraterna i veckan och blev första politiska vilden i Riksdagen den här mandatperioden. Widding intervjuades klockan 07:15 i Sveriges Radio P1 morgon av Elias Wahlberg och Elsa biter ifrån sig mycket bra,

Partiledningens sätt att hantera anklagelserna var inte acceptabelt för Elsa Widding. Hon säger att partiledaren Jimmie Åkesson inte gett henne ett svar om han fortfarande har förtroende för henne: ”Det har varit helt knäpptyst”.

Tystnaden talar sitt tydliga språk, lyssna…12 minuter.

-Pettersson tror att Elsa Widding är för självständig för att passa som politiker i Riksdagen men jag hoppas Jimmie Åkesson kan lappa ihop relationen. SD borde ha lämnat stöd till Elsa Widding.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Första politiska vilden den här mandatperioden – hör Elsa Widding

  1. Elsa Widding säger mer i en mening om klimatet än vad Babbel Johanna Erica Bjerström
    säger i en lång intervju i SVT, där hon av någon anledning lyfts fram som exspert??

  2. SD hade de vassaste argumenten i debatten och den trovärdigaste energipolitiken. Till stora delar tack vare Elsa Widding. Oppositionspartierna har tydligen inte Sveriges bästa i sina sinnen eftersom de använder sina politiska ambitioner på att anklaga Elsa Widding, som klimatförnekare vilket inte är sant och vad det nu kan betyda och i värsta fallen där L förtalade henne för att förneka förintelsen. Så bedrövligt oförskämt. Vad är det för partier vi har i riksdagen? Många svenska väljare kan inte annat än skämmas. Egentligen bör alla partier inklusive oppositionen vara tacksamma för hennes ärlighet och kompetens kring energi och klimat, det höjer kvalitén på riksdagsdebatterna. Jag hoppas SD:s ledning hittar en bra lösning.

    17
  3. Med all respekt för Elsa ”Wilding” och hennes kunskaper vad gäller energifrågor och så vitt jag kan förstå just de kunskaper och frågor som hon valdes in i Riksdagen som representant för SD så tycker jag nog att det finns anledning för lite självrannsakan vad gäller de ”sidoämnen” hon blivit beskylld för att ägna sig åt.
    Jag vet inte vad covidvaccin har att göra med energifrågor, även om hon naturligtvis lika mycket som någon annan har rätten att lägga sig i frågor av denna art.
    Därför har kanske hennes agerande att ta beslutet att lämna det parti hon blivit nominerad och invald till Riksdagen för gjorts i viss affekt och inte så väl övertänkt varför fokus nu hamnat alltför mycket på hennes person istället för henne som politiker med energifrågor som specialitet.
    Dessutom, ställer man upp som kandidat till Riksdagen bör man nog veta vad detta innebär i form av att tåla strålkastarljuset och inse att ”min person” är det lilla i sammanhanget.
    Jag förstår inte heller vad mer SD och Åkesson skall försvara än vad de hittills gjort offentligt.
    Men, till sist; alla har ju rätt att göra fel ibland !

    5
    11
    • Det finns anledning för självrannsakan för alla de valda ombuden i riksdagen. De beter sig som en skock barnungar i en sandlåda. Det är inte undra på att politikerföraktet ökar.

      ”Dessutom, ställer man upp som kandidat till Riksdagen bör man nog veta vad detta innebär.”

      Elsa ställer upp för sina väljare. Det är därför man kandiderar till riksdagen. De flesta valda ägnar sig åt rävspel och politiska intriger. Hur många av ledamöterna har vågat uttala sig. Anser verkligen alla i Riksdagen att riksdagsledamöter inte ska få vistas ute i verkligheten? Eller gäller det bara den man vill ha bort.

      Vad har SD och Åkesson försvarat offentligt? Mer än hållit med två regeringsmedlemmar från Liberalerna.

      Dessutom tycker jag att det är oförskämt av dig att kalla Elsa för Elsa Wilding. Det vittnar om hur omogen du är.

      7
      3
  4. Det slår mig att Nobelstiftelsens och på nobelprisets kalas har man inga skrupler. Dit kan vilka galningar som helst komma utan att någon ens påpekar att där är diktatorer och folkmördare.
    Detta är bara planerad smutskastning av riksdagens mest kompetenta politiker, ifrån dem som är avundsjuka och inte kan något annat än förstöra.

    23
    1
  5. Det är patetiskt att Mats Persson C inte blir angripen för hans okunniga uttalande om
    Elsa Widding? Han om någon borde drevas för sin okunnighet om både det ena och andra. Jag ifrågasätter starkt hur en sådan okunnig figur han hamna som utnildningsminister uttalar sig efter att ha lyssnat till Fjantarna i kommunistiska EXPO.
    dom som sysslar heltid om förintelsen i Tyskland , men som håller käften om att deras
    egen ideologi är historirns värsya mördarpack, sen kan ma fråga sig varför Media i Sverige även lyssnar och förmedlar dessa klåpares åsilter!

    24
    1
  6. Det där var ungefär som att höra en Kärnfysiker diskutera med en 5 åring .Jag tror att det blir mycket problematiskt i fortsättningen att få en Journalist att vilja göra några intervjuer med Elsa.Hon har sopat banan med alla som har försökt.Jag hoppas att folk börjar lyssna till hennes sakkunskap någon gång och inte bara avfärdar henne som en konspiratorisk och ”besvärlig ”foliehatt..

    25
    1
  7. Tystnaden talar sitt tydliga språk, lyssna…12 minuter.
    Ser ut att vara bortplockat från Sveriges Radio P1, ett vanligt förfarande då skattefinansierad rapportering inte skall tillgodose betalaren !

    21
    • Instämmer. Märk väl att hon säger att SD är bästa partiet. Alla som säger att de ska sluta rösta på SD bör nog ta till sig det.

      29
      2
      • Hon är en ärlig människa som säger det hon tycker. Hon är ingen leksakspolitiker som genast skulle tycka: Dumma, dumma SD, men till nästa val bör hon nog kolla upp vad medborgerlig samling och AfS tycker i hennes hjärtfrågor för hon kan troligen hjälpa ett parti över 4%-spärren.

        9
        2
  8. Reportern: ”Eh…öh..tror jag tappade bort mig här…..eh.”

    Det tror jag också, kunskap mot okunskap brukar ge det resultatet. Stolpskott.

    33
    1
  9. Åkessons (brist på) reaktion är lite mystisk, så vi får väl gissa lite.

    Min gissning är att Åkesson fått så mycket skit under åren att allt rinner av honom som på en gås, så att han egentligen inte riktigt förstår varför Widding blir så upprörd. Det där borde hon kunna fixa själv tänker han kanske.

    Men det förklarar inte att han inte svarar Widding. Kanske tycker han att hon tar för mycket fokus från SDs kärnfråga. I värsta fall ser partiledningen henne som en konkurrent, men det hoppas jag verkligen inte.

    21
    1
    • Missade alla vad han sa om Liberalernas behandling av Elsa i debatten i Aktuellt för ett par dagar sedan, eller hör man bara det man vill höra? Skulle han lägga sig ner och kräla i stoftet innan alla söndercurlade dramaqueens skulle bli nöjda? Vad har Åkesson, Jomshof, Söder m.fl blivit utsatta för? Björn Söder är just nu utsatt för ett kommunistiskt jättedrev på Twitter. Ingen som kräver att Åkesson ska försvara honom? Jag vet inte om SD-väljare är extra ömhudade, eller om alla de som ”aldrig mer ska rösta på SD, för de gör inte exakt som jag vill, buhu, buhu, buhu egentligen är sozzetroll. Mamma och pappa har ju sagt att jag är viktigast i världen, snyft. Elsa är en av mina stora favoriter, men för helvete, ”grow a pair”, som partikamraterna fått göra. Jag tror inte att Jessica Stegrud, skulle lämnat WO till vänsterextremas hat om det var henne det hade drabbat. Efter nästa val får vi tyvärr inte se Elsa i Riksdagen igen. I praktiken lät Elsa vänsterextrema STASI-EXPO vinna.

      6
      2
      • Hon sa i intervjun att hon kontaktat ledningen men inte fått svar. SD hade kanske tjänat på att ge henne lite tips över telefon hur tokLiberalen bör hanteras. Kom ihåg att Widding inte varit politiker så länge.

        Hursomhelst kanske hon passar bättre som opinionsbildare än att stångas mot en trög byråkrati för att få nåt gjort. Som ingenjör vill man ju fixa felen snabbt, inte om 10år.

        4
        1
  10. Hur många av muslimerna/imamerna som rör sig fritt i vårt land förnekar förintelsen??

    De kan till och med kan gå ut i allehanda skrifter, poddar, twitter, facebook, instagram och framföra att JUDAR skall dödas och staten Israel skall förgöras.

    DÅ BLIR DET INGA RUBRIKER!

    DÅ BLIR DET INGET DREV!

    DÅ TIGER DE GODA OCH NAIVA!

    Elsa Widding valdes in i Riksdagen för att hon är kunnig i energifrågor!!!

    Mats Persson (L) valdes nog till stor del in i Riksdagen som de övriga inom (L) för att de är emot (SD).

    Det är en stor skillnad det!!!

    SÅ SVAGT ATT (SD) INTE TOG ELSA I FÖRSVAR!!!

    38
    • Fast när Mehmed Kaplan umgicks med turkiska fasciter fick han gå så helt ok är det nog inte med muslimsk extremism i Riksdagen får man öndå säga.

      8
      1
  11. Ha, ha. En okunnig reporter på Sveriges Radio blir helt bortgjord av Elsa Widding. Normalt lyssnar jag aldrig på propagandaorganet SR men detta var kul att höra.

    45

KommenteraAvbryt svar