Sverige tar hem kulturråd i Moskva

UTRIKES. Kulturrådet i Moskva tas hem när förordnandet går ut i augusti och tjänsten blir sedan vakant på obestämd tid. Det uppger kulturminister Parisa Liljestrand (M) för SR Kulturnytt.

Parisa Liljestrand, kulturminister Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Anledningen är att Rysslands krig i Ukraina gör det omöjligt för kulturrådet att göra sitt jobb, säger hon.

Då är det bättre att de pengarna går till andra saker.

-Pettersson noterar att även platsen som kulturråd i Kina är vakant. Det är bra, umgänge och affärer med diktaturer ska hållas på minimal nivå…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Sverige tar hem kulturråd i Moskva

    • Vad gör ett kulturråd ? Speciellt i ett annat land ? Ska dom lära ut Svensk kultur eller vad ? Om det är det som dom sysslar med så är det ju lite märkligt då vi inte har någon Svensk kultur enligt några politiker som nog inte är riktig hemma i mössan…

      19
      1
  1. Det är säkert ett intelligent beslut men kom dom på det först nu? Vad sjutton har kulturrådet i Moskva sysslat med i över ett år om det är omöjligt att kulturråda i Moskva medan det krigas i Ukraina?

    På tal om lämpligt umgänge och affärer kan noteras att svenska kulturrådet fortfarande har kvar förordnandet i Istanbul, Turkiet.

    17
    1

KommenteraAvbryt svar