Sonen sköt vid hemmet – somalisk familj vräks

VÅLDSVÅGEN. En ung man sköt ihjäl en person, nummer 31, och skadade en annan från loftgången utanför sin familjs lägenhet i Hjulsta år 2021.

Skottlossning från alla håll. Efter dödsskjutningen den 30 augusti 2021 syns ett antal skotthål i taket och i plåten till loftgången utanför familjens lägenhet. Till höger bild på mordvapnet som polisen hittat med DNA från sonen.

Nu har hovrätten beslutat om att vräka mannens familj, rapporterar Hem & Hyra.

Hyresvärden sa upp hyreskontraktet och menade att familjen orsakade en ”särskilt allvarlig störning”.

Familjen överklagade men nu slår hovrätten fast uppsägningen och pekar på att skjutningen inneburit ”fara för grannars liv och hälsa”.

Förra året dömdes sonen till fängelse i 13 år och tio månader för mord, mordförsök, medhjälp till mord och grovt vapenbrott för mord som skedde den 31 maj 2021 i närheten av den aktuella lägenheten, samt för mordet där han sköt från loftgången.

-Pettersson ser inget om indraget medborgarskap och utvisning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Sonen sköt vid hemmet – somalisk familj vräks

  1. Vi noterar att han redan var misstänkt för allvarlig brottslighet i maj 2021 men fick springa lös hela sommaren och avsluta med att mörda i augusti samma år. Vi får anta att polisen och rättsväsendet ”var naiv” eller ”inte såg set komma”.

    16
  2. En liten ljusglimt i det enorma vansinnet som SOCIALDEMOKRATERNA skapat med sin import av ” Högutbildade personer” Tycker mycket synd om grannar som måste leva med dessa personer omkring sig dagligen.
    Önskvärt vore att ansvariga politiker tvingas att bo nära dessa ”Högutbildade personer ”
    Ps. det finns fortfarande tusentals av denna sort som inte blivit vräkta.

    18
  3. Kemisk kastrering !

    Så att inte de inavlade klangenerna förs vidare av Löfvens påstådda ”kompetensregn av läkare, advokater och ingenjörer”.

    Somalier LUKTAR f.öv. jävligt ILLA ! Som en kombo av svett, sur mjölk och kamelavföring !

    20
    1
  4. Tyvärr så går inte svenskt medborgarskap att återkallas med nuvarande lagstiftning! Detta enligt Regeringsformen som är en av grundlagarna!

    18
    • Möjligheten fanns dock kvar till ca. 1977. Vem och varför någon eller några ville avskaffa möjligheten har jag dock inte lyckats finna ut.

      11
      • Det stämmer. Närmare bestämt ändrades bestämmelsen i 2 kap. 7 § nuvarande regeringsformen (2:7 RF) och trädde i kraft den 1 januari 1977. På s. 120-121 i prop. 1975/76 uttalade departementschefen (Lennart Geijer, S) följande förklaring till den ändring du försökt leta upp:

        Prop. 1975/76, s. 121-122

        ”Den i 8 kap. 1 § andra stycket intagna regeln om skydd för det svenska medborgarskapet får ses som en förstärkning av skyddet mot landsförvisning. Genom denna regel förbjuds normgivning som innebär att en här i landet bosatt svensk medborgare skall kunna berövas sitt med­borgarskap i annat fall än då han är eller samtidigt blir medborgare i annan stat. Utredningen föreslår att detta skydd vidgas till att omfatta alla svenska medborgare som någon gång har varit bosatta här i landet. Jag ansluter mig till utredningens förslag i denna del.

        Att som en remissinstans har förordat gå ett steg längre och helt slopa kravet på bosättning här i landet är inte förenligt med gällande medborgarskapslagstiftning. Enligt 6 § lagen (1950:382) om svenskt medborgarskap förlorar nämligen svensk medborgare, som är född utomlands och som inte heller har uppehållit sig här under förhållanden som tyder på samhörighet med Sverige, sitt svens­ka medborgarskap när han fyller 22 år, om han inte dessförinnan på ansökan får medgivande att behålla detta. En sådan förlust av medborgarskapet kan ske även om vederbörande inte har annat medborgarskap. Någon ändring av denna bestämmelse är inte aktuellt.

        Jag vill i sammanhanget framhålla att jag delar utredningens uppfattning att det skulle strida mot grunderna för den föreslagna bestämmelsen om skydd för det svenska medborgarskapet om en person, som har lämnat sitt hemland – kanske av politiska skäl – och som har kommit till Sverige och blivit svensk medborgare samtidigt som han har kvar sitt medborgarskap i hemlandet, berövas sitt svenska medborgarskap.”

        Ävrn finansminister Gunnar Sträng (S), finansminister, medverkade i prop. 1975/76:209, se s. 1 i propositionen.

        Sen kom riksdagsvalet hösten 1976 och Sveriges sosseregering fick avgå. Vi fick i stället en borgerlig regering, under hösten beslutades grundlagsändringen en andra gång. Och trädde i kraft den 1 januari 1977.

  5. Jaha! Så de blir vräkta men vars kvar? Japp! Då blir det några andra grannar någonstans som får dessa omkring sig istället. Så bra då. Problemet av hjälpte just där iallafall

    30
    2

KommenteraAvbryt svar