Invandring långt ifrån ett måste för en fungerande välfärd!

INSÄNDARE. “Stor asyl och anhöriginvandring löser inte problemen med en åldrande befolkning, tvärtom riskerar försörjningsbördan för de som arbetar att bli ännu större. Att som den förre folkpartiledaren Bengt Westerberg lyfta fram alla invandrare som arbetar i välfärden och är välintegrerade är att blanda bort korten i debatten om invandringens problem.” Detta enligt Alice Teodorescu Måwe / Smedjan.

Bengt Westerberg gick nyligen ut och sa att invandringen är en förutsättning för välfärden och därför måste fortgå.

Visst så kan man ju säga, det finns bara ett problem med detta.

Och det är det faktum att det idag råder stor arbetskraftsbrist på en mängd områden, allt från arbeten som kräver viss utbildning till arbeten utan utbildningskrav.

Detta samtidigt som det idag finns runt 800 000 arbetslösa, vara av cirka 700 000 är just invandrare.

Det finns således massor med jobb samtidigt som det finns ett överskott på arbetskraft, så något stämmer följaktligen inte!

Enligt Westerberg så skulle Sverige ordagrant stanna utan invandringen, detta med hänvisning till hur många invandrare som kör taxi och buss med mera.

Okey men problemet är bara att vi även före “massinvandringens tid” obehindrat kunde åka taxi, buss och tåg med mera.

Ett annat faktum är att man i länder som Polen, Finland, Ungern och Japan vilka i princip inte har haft någon invandring såväl kan åka taxi, buss, tåg som äta en pizza samt nyttja en välfungerande vård och omsorg.

Invandring är således långt ifrån ett måste för en fungerande välfärd.

Bengt Westerberg förefaller helt sakna en konsekvensanalys när han nu förordar en fortsatt invandring av människor från dysfunktionella länder och kulturer.

Enligt “Svenskt Näringsliv” så är fyra miljoner av vår befolkning helt självförsörjande.

Med andra ord så står endast fyra av landets tio miljoner invånare för både sin egen och övriga samhällets försörjning.

Dessa siffror blir än mer anmärkningsvärda om man betänker det faktum att en miljon arbetande människor har staten, regionerna eller kommunerna som arbetsgivare, och därmed avlönas med skattemedel från resterande tre miljoner självförsörjande personer.

Om vi backar bandet så kan man konstatera att invandringen har gynnat och tjänat Sverige väl.

Men det finns ingen naturlag som säger att den även fortsättningsvis kommer att göra det, och detta kan alla som vill se redan nu konstatera!

Vad det handlar om är vem och vilka som kommer hit, varför de söker sig hit och vilka värderingar de har?

Samt framförallt till vilket samhälle de kommer!

Historiskt sett så gick invandrarna rakt ut i arbete, nu när invandring har mångdubblats mot tidigare så ökar samtidigt arbetslösheten i denna grupp kraftigt.

Dagens svenska samhälle är varken integrerande eller inkluderande, och just därför så måste migrationen vara återhållsam.

Invandring i sig kan ha mycket positiva effekter och ses som en tillgång.

Det förutsätter dock att dessa människor arbetar och inte belastar samhället samt till skillnad från dagens nyanlända oavkortat accepterar de normer och värderingar som råder i vårt Sverige!

Dom flesta gör visserligen det, men med förra årets “Påsk-upplopp” i färskt minne så finns det bevisligen en hel del nya “svenskar” som inte passar in i vårt öppna och demokratiska samhälle! 

Den som upprörs av denna text gör det förmodligen inte av dess innehåll utan mer av min partitillhörighet. 

För i Sverige fungerar det ju som så att det viktiga är inte vad som sägs utan vem eller vilka som säger det! 

Johnny Hornbrink, Sverigedemokraterna

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Invandring långt ifrån ett måste för en fungerande välfärd!

 1. Ja, Sverige skulle stanna utan invandringen i skjutningarna, våldtäkterna, sprängattentaten, vandalismen, svenskminskningen, morden, bilbränderna, korankravallerna, de olaga hoten, misstankarna, bedrägerierna, pensionärsöverfallen, ungdomsförnedringsrånen m m. m m.

  Så nog skulle Sverige stanna utan invandringen!

  Så Bengt Westberberg hade ju rätt i sak!

  I ALLT DET DÅLIGA!

  Och det vore ju bara utmärkt bra, eller hur?

  För nåt annat kan inte jag se, SKULLE STANNA?!

 2. Jag fick uppsöka sjukhuset och satt och väntade ett dygn på att få komma in. Mina medbesökare var mestadels såna som inte pratade Svenska eller såg svenska ut. Slutsatsen blir att vården hade räckt till oss svenskar om det inte hade varit så många utlänningar. Så tyvärr, tack vare sk flyktingar så stannar Sverige.

  • Ja, tänk vilken fart och expansion vi skulle ha i ekonomin, utan invandringen, nu har utvecklingen nästan helt stannat av, p g a att höga skatter, som behövs, för alla kostnader p g a invandringen!

   Misshandlade och våldtagna som behöver vård, nya fängelseplatser och personal, fler poliser, domare, advokater och åklagare. Fler skolor och SFI. Mer energi. Fler kommunala bostäder. Fler ordningsvakter! m m. mm. Ja, listan kan göras lång!

   • Eller varför tror ni vi hade sån fart på ekonomin och framtidstro på 50 -och 60talen? Och varför tror ni det började avstanna strax efter att mångkulturprojektet sattes i hamn 1975, och vänsterfolket började visa sina framfotsträdskor?

 3. Ingen invandring har gynnat Sverige i någon nämnvärd grad. Inte ens den så omskrivna arbetskraftsinvandringen på 50 och 60-talet. Det är en myt enligt en rapport från ITPS.

  “Trots att arbetskraftsinvandringen under 1960-talet länge setts som nödvändig för att den svenska industrin skulle kunna expandera var de ekonomiska effekterna av invandringen små. Inkomstöverföringarna från invandrarna till de infödda uppgick till cirka en procent av BNP per år under 1950- och 60-talen.”

 4. När vi finländare kom låg sysselsättningsgraden på 82 %. Då var det ingen som sa ett gott ord om oss från Finland. Ca 30 % hade svenska som modersmål. Då var vänstern och fackföreningsrörelsen i sitt esse. När Marcus Öhlander blev utrikes korrespondent skrev Expressen, nu tar dom även slipsjobben. På frågan om en nyhetsuppläsare fick tala finlandssvenska sas det från SR, att varken skånska eller Finlands svenskan dög som språk, för nyhetsförmedling. Kriget och uppoffringarna som Finland gjort förminskades och baktalades å det grövsta. Nog sved det nu när vänstern upptäckte att vi måste gå med i Nato och Finland fick kredit för sin krigsinsats. Jag behöver inte orda mera om svensk vänster det är ett jävla kadaver staplat på lögner och historielöshet. Anders Lindberg frågar sig var är Arnstad och tokvänstern nu när jag behöver dem?

 5. Definition av idioti och galenskap är att göra samma sak om och om igen och samtidigt förväntar sig ett annat resultat. Nu försöker politruken Westerberg att upprepa massinvandringen misstag med att nästa gång går det bättre, om tio år kommer Westerberg eller någon annan politruk att upprepa detta och säga nästa gång……så! Man häpnar över dessa idioters och politrukers långt gångna galenskap.

  18
 6. Sossarna importerade för säkerhetsskull mängder av pensionärer och förtidspensionärer, bl.a. den äldste i Sverige nu 135-år numera boende i Västerås.

  23
 7. Om alla med utländsk bakgrund skulle utvisas under några veckor hade det givetvis uppstått en massa problem, men nu tror jag inte att någon skulle föreslå något så dumt. Det enda sättet jag ser är att erbjuda alla som finns här en stor påse pengar för att återvända till hemlandet och om de inte går med på det dras bidragen in, det ska givetvis enbart rikta sig till medborgare i “tredje land” då polska byggnadsarbetare och danska läkare inte kan ses som ett problem. För övrigt anser jag att SCB ska ges i uppdrag att föra statistik också ur ett invandringsperspektiv på samma sätt som görs i Danmark, detta då debatten i Sverige innehåller till största delen obefogade påståenden, hörsägen och rena lögner (då ingen statistik finns för att bevisa/motbevisa).

  12
  3
 8. Till Jonny Hornbrink

  Om det nu är så självklart för er inom (SD) undrar jag varför ni INTE gör något åt problemet med massinvandringen av dysfunktionella socio kulturellt befriade lågutbildade och analfabeter????

  PRAT HAR VI TRÖTTNAT PÅ!! VI VILL SE HANDLING PÅ RIKTIGT!!

  Under 8 år styrdes Sverige av ett 4% parti.

  Ni (SD) har 20% av befolkningen på er sida men gör INGET!!!

  Bort med stödet till regeringen om de INTE tar massinvandringen på allvar och sätter stopp! EXTRAVAL är inget att vara rädd för om man för en politik i folkviljans intresse.

  Pratkvarnar som Maria Malmer Stenegard (M) är redan avslöjad som den pratkvarn hon är utan handlingskraft.

  Så, Jonny; vad väntar ni på?? Annars får vi som tröttnat på otrygghet, hedersvåld, islamisering, …. osv se oss om efter andra alternativ 2026

  37
  5
  • Sanningen är ju att SD behöver 51 % av rösterna för att kunna genomföra sin politik, en annan sak som ofta glöms bort är att SD inte ens sitter i regeringen!
   Man stödjer endast det minst dåliga regeringsalternativet!

   18
   1
  • Tips!
   Gå gärna in på Samnytt nu och läs, -Åkesson ställer krav på regeringen om en minskad invandring!

   11
  • Sanningen är att Sverige styrdes av ett 4%-parti för att sozzarna är så maktkåta att de lät 4%-partiet styra. SD är inte alls i samma sits, då samtliga partier i nuvarande regering mycket väl skulle kunna tänka sig regera md sozzarna. Så fort SD skulle ställa ultimativa krav, så skulle exempelvis L omgående lämna och troligen även KD. Magdalena Andersson försöker hela tiden locka Kristersson till en M – S koalition. Så därför har inte SD samma makt som 4%-partiet. Frågan är, är du för korkad att se skillnaden, eller är du ett litet sozzetroll? Självklart kan och ska man kunna kritisera SD, men att ha det som huvudsysselsättning som du, är inte trovärdigt. Det är väl lika bra att du kryper fram ur din håla och erkänner att det är en sozzeregering du vill ha.

 9. Den som inte kan räkna plus och minus bör inte ägna sig åt att tala om invandringspolitiken.
  Skulle vara mycket intressant att veta hur mycket det står på minuskontot idag 2023.
  Ta bara en sån sak som pensionen, invandrare kommer hit med sina gamla föräldrar i släptåg.
  Och utan någon motprestation så får dom pension bostadsbidrag försörjningsstöd etc….
  Vi riktiga svenskar klarar oss bra att ta hand om oss själva och vårt fosterland själva.
  Nu går det åt en utökad poliskår för att bekämpa invandrarkriget.
  Advokater.. tolkar…. överbelastad sjukvård samt massor med andra krav invandringen ställer på Sverige.
  Bengt Westerbergs uttalande i media är ju pinsam, han verkar inte kunna lägga samman 1+1.
  Hade vi inte haft belastning från invandringen hade lägsta pension startat på 20.000 och köerna på sjukhusen vart minst halverade.
  Invandringen är den sämsta affären ett land kan ge sig in på, och naturligtvis är ju Sverige i främsta ledet på eländet.
  Man undra om Sverige någon gång kan bli friskt igen, just nu ligger Sverige på intensivvårdsavdelningen iallafall.
  Och som Carola sa, låt barnen sjunga våra traditionella sånger på skolavslutningen.

  55
  • Rörande ovanstående och den invandrare kriminaliteten så kostar enligt en sammanställd Europeisk uträkning varje gängrelaterad dödsskjutning samhället / staten 6 miljoner Euro = 60 miljoner kronor!
   Detta kan omöjligt bli lönsamt på sikt!

 10. Vi måste sluta upp att tala om invandring som ett generellt begrepp. Det är oceaner mellan kvalificerade arbetskraftsinvandrare och ekonomiska migranter. De förstnämnda tillför resurser medan de sistnämnda dränerar välfärdssystemen så att intet blir över för oss betalare.

  Sedan måste det även finnas ett tak så invandrare inte förändrar samhället som de ekonomiska migranterna gjort.

  #reparieramera

  45
  • Skulle kunna tänka mig att en “socialturist” kostar mer än dubbelt så mycket än vad en “arbetskraft invandrare” genererar i sammanhanget.

   30
 11. Än en gång en “muppet show” från PK-folk…. Om nu det finns för få i landet för att hålla landet igång är det väl bara att sakta ner det finns ingen vinst med expension förutom för eliten…. och skulle en invandring vara bra borde invandrare prövas lika hårt som då man söker ett jobb… dvs det skall finnas arbetsbeskrivningar som möts innan man ens ger ett TUT….. och precis som i arbetsmarknaden provanställningar… min misstanke är att man inte lika lätt kastar ut folk från landet då de 6 månaderna timat…. det är eliten som vill detta för att trycka ner lönerna för vanligt folk…. en multipolär värld fungerar bättre för vanligt folk och nationalstater likaså….. tänk gott folk…. stäng MV et. al. låt de 26 andra länderna dra fördel av den berikning som invandringen innebär och stäng gränserna…. 10k/år max….

  30

Kommentera