Två och en halv miljon invandrare löste inte problemet

INVANDRING. I årtionden har politiker försökt sälja in föreställningen att invandring är lösningen på problemet med att allt färre i arbetsför ålder måste försörja allt fler äldre. Det är det inte. Sverige är ett utmärkt exempel, skriver Mats Skogkär på tidningen Bulletin. Om två och en halv miljoner inte löste problemet, hjälper en miljon till?

Invandring är en del av lösningen på Sveriges utmaningar, skrev bloggen för några dagar sedan. Då tog jag upp att det finns många man kan beskylla massinvandringen för som Palme, Bildt, Reinfeldt och Löfven men jag undrar om inte den tidigare folkpartiledaren, nuvarande liberalerna, Bengt Westerberg är värst av dem alla.

Nu följer Mats Skogkär, skribent på Bulletin upp med liknande synpunkter.

Bengt Westerberg, en gång ordförande i det parti som numera heter Liberalerna, menar att det behövs ett paradigmskifte i invandringsdebatten. Den har blivit alltför negativ. Nu måste bilden av invandringen nyanseras.

“I dag tenderar inte minst många politiker att bara se svårigheterna”, skriver Westerberg på DN Kultur.

Therese Svanström, ordförande för TCO, Tjänstemännens centralorganisation, är ute i samma ärende. Utrikes födda är rentav “den arbetskraft som får samhället att fungera”, hävdar Svanström i Göteborgs-Posten. En slutsats hennes inrikes födda medlemmar måhända har synpunkter på.

“När vi kliver in genom dörren på vårdcentralen eller vill göra ett kläd- eller matinköp är det utrikes födda som i mycket stor utsträckning gör att vården fungerar och att det finns personal i butiken. Detsamma gäller inom industrin, utbildningssektorn och hotell- och restaurangbranschen”, skriver Svanström.

Konstigt vore det väl annars med tanke på att en femtedel av landets befolkning, 20,4 procent, numera är utrikesfödd och mer än var fjärde, 26,9 procent, har utländsk bakgrund.

Westerbergs huvudbudskap, liksom Svanströms, är att invandring har, har haft och kommer att ha, avgörande betydelse för tillgången på arbetskraft.

Utan invandring skulle Sverige bokstavligen stanna eftersom hälften av alla buss- och spårvagnsförare och taxichaufförer enligt Westerberg är utrikes födda. Vården skulle sakna varannan apotekare, var tredje läkare, tandläkare och röntgensköterska. Även det enligt Westerberg.

Men invandrare tillför inte bara vården resurser. Invandrare tar också vårdens resurser i anspråk. Också invandrare blir sjuka. Även invandrare behöver vård. I många fall mer vård än inrikes födda. Enligt Folkhälsomyndigheten är välfärdssjukdomar som diabetes, högt blodtryck och övervikt och fetma, självrapporterad psykisk ohälsa, infektionssjukdomar som tuberkulos, hiv och hepatit B vanligare bland utlandsfödda. Deras tandhälsa är också sämre.

För att visa att invandring när mer än den tär på vårdens resurser krävs andra och bättre belägg än att många invandrare arbetar där.

En kraftigt ökande befolkning kräver också en kraftig utbyggnad av samhällets infrastruktur, i form av bostäder, gator och vägar, kollektivtrafik, sjukhus, vatten och avlopp, elnät med mera. Det behövs fler lärare, fler socialarbetare, fler poliser, fler i de flesta yrkeskategorier.

Invandring bidrar till samhället i den mån de resurser – i vid bemärkelse – invandrare tillför, är större än det tillskott av resurser invandring kräver.

Som visats i en rad vetenskapliga studier genom åren av forskare som Jan Ekberg och Joakim Ruist, är invandringen en ekonomisk belastning för de offentliga finanserna. De skatteintäkter invandrarna som kollektiv genererar är lägre än värdet av de skattefinansierade förmåner och den samhällsservice invandrarna som kollektiv kvitterar ut. Så har det varit sedan 1980-talet.

Läs vidare på Bullletin…

-Pettersson har ofta undrat hur många människor som arbetar i invandringsindustrin och som skulle ha kunnat syssla med något annat om vi inte haft asylinvandring.

Hur många arbetar med invandrare på Migrationsverket, socialkontoren, SFI, skolan, polisen, tolkar, rättsväsendet, kriminalvården, sjukhusen, osv och vad hade de kunnat gjort i stället?

Vi måste bli fler sägs det men Norge tycks klara sig hyfsat med 5,4 miljoner invånare. Inte heller verkar det vara något större fel på välfärden i Danmark och Finland med 5,8 respektive 5,5 miljoner invånare. Island med 370.000 invånare går det också skapligt. Varför tro att Norden skulle bli en bättre plats med en massa folk från dysfunktionella kulturer som inte ens kan bygga upp sina egna länder?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Två och en halv miljon invandrare löste inte problemet

  1. Sverige är mycket illa ute, våldtäkter, gängskjutningar, massinvandringen fortsätter, islamiseringen breder ut sig. Den nya regeringen stödda av SD har inte levererat något än, utan massinvandringen fortsätter. Det här är en besvikelse utan dess like, Sverige är bortom all räddning, inbördeskriget eskalerar.

  2. Det finns inget positivt de senaste 50 årens invandring bidragit med. Bengt Westerbergeffekten är gängvåldtäkter, förnedringsrån, åldringsrån, dagliga skjutningar och sprängattentat, klankrig, enormt ökade kostnader för socialbidrag mm, mm. Uppvägs detta av kebab?

    10
  3. hälften av sossarnas (runt 1 mille) gäster försörjer vi redan idag i runda
    slängar med va 1 (en) Abzurdiansk Folkpensionär får pr/mån i lön,,,så att
    framtiden ere inte så märkligt om både våra gäster och Svenskar kommer
    å bli utan avlöningar…hard times await everyone

    10
  4. Agendan inget annat, löven fick sitt jobb han redan visste skulle komma.
    snEU ska förstöras, det är meningen, men några länder stretar emot och det är bra, bör utökas med en j… fart..
    Kommer ett bakslag förmodar jag så småningom, när USA gått i putten, m.fl.?
    Sommar snart, då…det hastar?

    16
  5. Hmmm…
    Vi har åtminstone fått ett problem mindre i Sverige om man ser till vakanser på arbetsmarknaden.
    Esrange i Norrland lider inte längre av personalunderskott gällande rakettekniker.

    16
    3
  6. ”Även invandrare behöver vård, i många fall mer vård än inrikes födda”, står det i Petterssons text.
    Något som bestyrks av läkaren Mats Reimer:
    ”Inom mitt område, barnsjukvården, finns exempel på hur migration leder till ökat vårdbehov; – inte bara infektioner och blodsjukdomar, utan också olika funktionshinder är vanligare hos migranter. I grupper med kusingiften ses både mer utvecklingsstörning, missbildningar och ovanliga genetiska sjukdomar. Autism är av okänd anledning vanligare hos andra generationens invandrare, speciellt i den somaliska gruppen. Cerebral pares är mycket vanligare hos utlandsfödda, som nu utgör 17 procent av alla barn med CP i Sverige, oftare med svårare funktionsnedsättning. Dessutom har vi svårare att leverera god vård när patient och läkare har kommunikationsproblem.
    https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/migrationen-leder-till-ett-okat-vardbehov/

    47
    • Man får väl i ärlighetens namn erkänna att kriminalvården har fått ett enormt uppsving och kanske t.om är den bransch som går allra starkast och som trotsar både pandemier, krig och lågkonjunktur.

      31
      1
  7. Tänk er; fängelser med 20% beläggning, lätt att
    komma in i.bostadssvängen, inte vara rädd i ditt närområde, en fungerande skola, lärarna är välutbildade o
    har bra lön, stat o kommun har koll på våra
    skattepengar. Etc etc.
    Samtidigt ska våra skötsamma invandrare
    ha en eloge för sitt slit.
    Ovanstående text kommer givetvis inte
    att ske, återstår en ekonomisk o kultur krasch. Arma land.

    44
  8. 2 1/5 miljon, varav en miljon försörjs av skattebetalarna, tacka fan för att det inte är en
    bra affär för landet. Med normalbegåvade ledare hade intaget av försörningsstödjade
    inte ens passerat en miljon personer, bara vänsterfigurer och EXPO kan komma fram till att det är en god affär, därför finns det inte ett enda kommunistland som fungerar!

    49
  9. De 2.5 miljonerna ÄR SJÄLVA PROBLEMET!

    De har INTE anpassat sig. Och de har kanske heller ALDRIG haft integration som mål. Betänk allah invandrare somfött barn i Sverige men gett dem namn som är helt främmande för Sverige och väst Världen.

    Allah som dessutom tyckt att kriminalitet och hedersvåld är acceptabelt även i det nya landet. Detsamma gäller kvinnoförakt och våldtäkter.

    Feministerna kräver sina TOY BOYS och för dem spelar det ingen roll hur mycket kriminalitet de ställt sig bakom utan det är endast deras orgasm som väglett dem.

    Känslosåsens tid är nu!

    DET ÄR DÄRFÖR CAROLA ANGRIPS TROTS ATT HON ENDAST DELGER SANNINGEN.

    (KD+L) kommer ALDRIG att vilja lösa migrationsproblemet!!!

    Glöm inte detta när du röstar 2026

    49
  10. Vi hade skomakare, kemtvättar och apotekspersonal allaredan INNAN horderna vällde in. ..

    Rånare, våldtäktsmän, mördare och bidragsturister har tillkommit på senare tid ..

    64
    1
    • Det är så vänstern resonerar om det mesta. En parallell är, det blåser inte och därför blir det ingen el från vindmöllorna, därför måste vi bygga fler.

      26
  11. Tänk att media och politikerna har kommit undan med lögnen om pensionsräddarna. Dom har i stället eldat och sprängt våra hus och bilar, skjutit på gator och torg, gruppvåldtagit och förnedringsrånat.
    Dessutom har vi fått höjd pensionsålder för pengarna inte räcker till att försörja pensionsräddarna.
    Vilken jävla soppa. Hoppas Jimmie Åkesson kan reda ut detta, annars vet jag inte vem som skulle göra det.

    70

KommenteraAvbryt svar