Invandring är en del av lösningen på Sveriges utmaningar

INVANDRING. Det finns många man kan beskylla massinvandringen för som Palme, Bildt, Reinfeldt och Löfven men jag undrar om inte den tidigare folkpartiledaren, nuvarande liberalerna, Bengt Westerberg är värst av dem alla.

Så här var det i en mycket kort variant. 1989 stängde Socialdemokraterna under ledning av statsminister Ingvar Carlsso med hjälp av moderaterna gränsen med det som kom att kallas Luciabeslutet. Sverige var fullt sas det när det kom c:a 30.000 invandrare på ett år.

Den 15 september 1991 vann borgarna valet och statsminister Carl Bildt var så sugen på makten att han öppnade den gräns vilken han varit med att stänga två år tidigare, detta efter krav från dåvarande Folkpartiet, nuvarande Liberalerna, där partiledaren Bengt Westerberg hade gjort en “generös flyktingpolitik” till sin stora profilfråga och hotade spräcka regeringen om han inte fick som han ville.

Bengt Westerberg var då socialminister och den som i praktiken utformade den invandringspolitik som sedan dess har gjort Sverige till världens mest attraktiva bidragsmagnet för asylsökande från tredje världen.

Regeringen, alltså Westerberg, införde permanenta uppehållstillstånd istället för tillfälliga, gav invandrare samma tillgång till välfärden som svenska medborgare och inrättade en särskild rättighet för invandrare att ta hit arbetslösa släktingar från hemlandet för att låta dem leva på svenska skattebetalare.

Bengt Westerberg, gjorde allt för icke-svenskar, han lockade hit invandrare med utvecklingsstörningar eller andra handikapp i släkten genom ett världsunikt system med assistens­ersättningar där enorma belopp tillföll familjer som påstod sig ta hand om anhöriga i hemmet.

1989 kom c:a 30.000 flyktingar, då var Sverige fullt enligt socialdemokraterna. Dåvarande statsminister Ingvar Carlsson slapp att bli kallad nazist/fascist/rasist trots att han gjorde det Jimmie Åkesson drömmer om.

SVT 1993

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Invandring är en del av lösningen på Sveriges utmaningar

 1. (>1390 ord, lästid 9 minuter)

  “Pettersson” skriver…

  “Dåvarande statsminister Ingvar Carlsson SLAPP [Mina versaler] att bli kallad nazist/fascist/rasist trots att han gjorde det Jimmie Åkesson drömmer om.”

  … men förklarar inte varför. Men det gör jag: Bevekelsegrunden.

  Till skillnad från till exempel fd. statsminister Löfven (S)…

  2014-12-06 Dagens Nyheter Debatt
  – “Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner.”

  … och Moderaterna…

  2016-04-08 Aftonbladet Debatt
  “SD:s partiprogram rasistiskt i klartext”
  riksdagsledamöterna Finn Bengtsson (M), Rolf K Nilsson (M):
  – “För alla som anser sig vara demokrater, och för oss tillika moderater, är denna programtext skrämmande läsning i sig, men också osaklig om vi ser till var den vetenskapliga genetiska forskningen befinner sig i dag.”

  … och de flesta (?) fackförbund…

  2019-03-27 Fackförbund.com (est. 2014, jämförelsetjänst)
  “Flera fackförbund säger nej till SD”
  – “Av de 14 fackförbunden som ingår i LO säger sju av dem nej till att ha ett förtroendeuppdrag i facket samtidigt som man är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna”
  – “Handels, Kommunal, Byggnads, IF Metall, Pappers, Hotell- och restaurangfacket, Livs eller Fastighetsanställdas förbund accepterar inte att förtroendevalda medlemmar är politiskt aktiva i SVERIGEDEMOKRATERNA.”
  – “De förbunden som säger nej till förtroendevalda som är politiskt aktiva i SD hänvisar till VÄRDEGRUNDEN i deras stadgar som generellt säger att de arbetar för allas lika värde.”

  … och fd. justitieminister Johansson (S)…

  2021-09-23 Riksdagen (frågestund)
  – “Den grundläggande skillnaden här är människosynen.”
  – “Ni [SD] är programmatiskt emot att människor med en annan härkomst över huvud taget ska befinna sig i Sverige”

  … och hälften av folket…

  2021-12-08 Svenska Dagbladet
  “Varannan anser att SD är ett rasistiskt parti”
  – Frågan som ställdes var: “Anser du att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti?”
  – 50 procent svarade ja, 40 procent svarade nej och tio procent svarade “vet ej”.
  – 53 procent av männen anser att partiet inte är rasistiskt medan endast 27 procent av kvinnorna håller med om det.

  … är “Pettersson” övertygad om att Åkesson (SD) inte är rasist/har rasistisk/främlingsfientlig bevekelsegrund/motiv, som grundar sig på hans/deras värdegrund, det vill säga människosyn, specifikt synen på invandrare.

  “Pettersson” är också övertygad om att en viss andel av svenskarna (här: folkslaget) inte är rasister/främlingsfientliga (orden är synonymer och därför utbytbara), vilket skiljer honom från nämnda Bengt Westerbergs (FP/L) uppfattning:

  – I sina presentationer av den statliga offentliga utredningen (SOU) 2012 “Främlingsfienden inom oss [Svenskar, Min anm.[111]]” bedömde Westerberg att mellan 30%–50% av svenskarna har en ‘främlingsfiende’ inom sig.

  Det har Westerberg rätt i, men misstar sig när han tror att detta ‘främlingsfiendeskap’ — om nu denna nedsättande benämning ska användas om svenskar — enbart gäller mot invandrare. Det gäller i synnerhet mot svenskar, eftersom det bara fanns svenskar förr i tiden:

  Om svenskars kynne gällande främlingar säger Olof Palme (S, 1927–1986) i “Gäst hos Hagge [Geigert]” 1977…
  – “vi svenskar är inte alls lätta att leva samman med” (SVT Play, YouTube)

  … och några år tidigare skriver författaren och historieskildraren Vilhelm Moberg (1898–1973)…
  – “Han [den svenska bonden] har genomgått [sedan 500 f.Kr] den ensamboendes härdning fysiskt och psykiskt. […] På en punkt är alla utlänningar eniga i sin karakteristik av oss: vi [svenskar] har kontaktsvårigheter.” (Min svenska historia, del 1, 1970)

  … och som är en folklig karaktär som är internationellt känd, vilket bekräftas några decennier senare av “The Local” (tidskriftspriset 2018, Sveriges Tidskrifter: “Årets Digitala Tidskrift Populärpress”)…
  “Sweden ranked worst place to make friends… again” (2017-09-07)

  … och som är ett kynne som även invandrare har upptäckt:
  – “Svenskar älskar att knyta kontakter utomlands men känner inte ens sin [Svenska, Min anm.] granne i samma trappuppgång.”
  (Aftonbladet 2017, Özz Nûjen, kurd [“Jag är kurd, svensk medborgare och jävligt glad över det jag blivit och är”, SR Sommar i P1, 2013], ståuppkomiker, krönikör).

  *
  Anledningen till att parterna ovan (det politiska och kulturella etablissemanget samt en stor andel av folket) har blivit övertygade om
  — via media, som är den part som bestämmer/styr (likt en blind gosse i H.C. Andersens ‘Kejsarens nya kläder’ 1837, org. 1337) den officiella sanningen/offentliga verkligheten
  — SD:s och en hel del svenskars ‘rasism’ är, att parterna endast har gjort jämförelser med historien, i huvudsak med Adolf Hitler och hans nazister, men inte i nutid, till exempel med invandrade somalier (i t.ex. Tjärna Ängar), syrier och irakier (i t.ex. Malmö) till Sverige och de som är kvar i hemländerna, vilka inte (?) är kända för att vilja ha/känna sig berikade av
  (en instruktion, med löfte om rasiststämpel, som det politiska och kulturella etablissemanget har förmedlat, via media, till svenskarna)
  mångkultur och etnisk mångfald medelst invandring, och nu senast ‘mångreligion’ (“Pettersson” 2023-04-08 “Misstroende mot religiösa” angående Isak Reichel, Myndigheten för stöd till trossamfund, SST).

  Gissningsvis gör representanterna för det politiska och kulturella etablissemanget denna åtskillnad mellan svenskar och invandrare/icke-européer därför att de omedvetet tycker att det skulle vara orättvist att mäta dessas människosyn/värdegrund med den svenska överlägsna/mer utvecklade varianten, vilket synes något eurocentriskt, och förmodligen är rasistisk (enl. deras egna definition).

  Och, de (etablissemanget) tycks förneka svenskar att känna samhörighet med sitt eget folk, vilket är märkligt då natur-evolutionen har ‘programmerat’ alla sociala djur att känna denna tillhörighet. Till exempel (info, för säkerhets skull, till ‘vänsterfolk’: jag betraktar inte nedan nationella folk som mer djuraktiga än svenskar):

  * Tjärna Ängar, Borlänge: “Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia” (— Wikipedia)

  * 2021-02-11 SVT Nyheter
  “Migrationsverket ser ingen tydlig effekt av nya ebo-lagen”
  – “I somras ändrades lagen om eget boende, så att asylsökande som flyttar till utsatta områden utpekade av kommunen, inte längre har rätt till dagersättning.”
  – “Syftet var att minska segregationen, men enligt Migrationsverket har ändringen ännu inte fått någon tydlig effekt.”
  – “Hör Rudy, som egentligen heter något annat, berätta mer om varför hon valde att flytta till Botkyrka i videon.”
  – “man bor i en miljö som känns hemma”

  * 2013-05-16 Sveriges Radio
  “Äldreboenden på andra språk ökar – i Stockholm ”
  – VD, Kavat Vård i Stockholm: “Det kommer växa lavinartat och det finns inget stopp för det.”
  – Verksamhetschef, Persikan: “Språket, maten, miljön och kulturen. Det är det som uppskattas”
  – 86-årig persiska: “Vi är från samma land och pratar samma språk och det är bättre för mig.”

  * 2007 SVT Rapport [Internet-känd video]
  “Förra året tog Sverige emot rekordmånga flyktingar, över 27.000″
  Intervjuad irakiska (i slöja; översatt från arabiska): –”Det känns som hemma. Det känns som Irak eller nåt annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö.”

  * 2020-10-26 Rebecca Weidmo Uvell
  “Etniska föreningars paradis”
  [av utrymmesskäl anger jag bara 5 exempel av 50]
  · Albanska Riksförbundet
  · Armeniska Riksförbundet
  · Assyriska Riksförbundet
  […]
  · Ukrainska Alliansen i Sverige
  · Ungerska Riksförbundet

  Avslutningsvis, är det lika märkligt att representanterna för det politiska och kulturella etablissemanget är helt övertygade om att de kan förbättra relationerna och stämningen mellan svenskar och invandrare (och svenskar) genom att kalla ena parten för rasister…

  … med tanke på att de dem själva vet hur de skulle reagera/känna om de blev
  — av statsministrar, politiska partier, departement/myndigheter, fackförbund, media: journalister och krönikörer/debattörer, kändisar [222], företag
  — misstänkta/anklagade för dåligt/omoraliskt beteende: oro/rädsla eller irritation/ilska.

  Och erkänna sig skyldiga?, bara därför att andra säger det? (Nej!, om de är fria. ja-a?, om de är ofria.)

  Saknar de självkännedom? Och kännedom om människans natur?

  [111]
  Enligt staten, via SVT:s Gävleborgsredaktion, kan bara svenskar, men inte invandrare (som dessutom har tilldelats tolkningsföreträde), vara rasister/rasistiska/främlingsfientliga/ha fel ‘värdegrund’ (dvs. fel människosyn):

  Reportage 2021-07-29 “Rasismen inom vården”. I den efterföljande diskussionen på Facebook skriver SVT-redaktionen bl.a. detta:
  – “Vi rapporterar om människors upplevelser och människor med utländsk bakgrund har TOLKNINGSFÖRETRÄDE vad gäller rasism, då det är ett fenomen som INTE DRABBAR VITA PERSONER [Svenskar, Min anm.]- de kan inte bli rasifierade.”
  (www.archive.ph/GqOF0)

  I en intervju med Samnytt.se (fd. Avpixlat) 2021-08-10 (“SVT: Vita kan inte drabbas av rasism”) säger SVT:s nyhetsreporter Lina Abusagr (muslim, se bild, som skrev Facebook-inlägget) detta:
  – “Jag och min ANSVARIGA UTGIVARE står bakom det”.

  [222]
  2018-09-05 Expressen
  “Hundratals kändisar i upprop mot SD”
  – “Skådespelaren Kjell Bergqvist har samlat över 250 svenska kändisar i ett upprop [‘Vad som helst men inte SD’] mot Sverigedemokraterna inför valet.”

  2018-08-23 Expressen
  “Kjell Bergqvists angrepp på SD – så svarar partiet”
  – “Det är ett rasistiskt parti med rötter i nazismen. De för en ganska usel politik, säger han”
  – “Skådespelaren har nu startat en Facebook-grupp som går under namnet ‘Vad som helst men aldrig SD’.”
  – “På två dygn har det blivit över 5000 medlemmar och ganska många från branschen, filmarbetare, skådisar och artister som ställer upp bakom det”

   • Jag skulle säga att det är viktigare vad dina läsare tycker om mina kommentarer (om du har intresse, kan du söka svaret).

    Ditt tyckande angående mina kommentarer (dvs. existensen/förekomsten, och inte innehållet) visar att du är ointresserad av en vidgad och fördjupad reflektion/diskussion/debatt om dina ståndpunkter/analys av nyheter. Och möjligen inte heller uppskattar att jag påpekar, som jag ser det, fel och brister.

    I övrigt, min bevekelsegrund är inte att skriva långa kommentarer. Det börjar med en tanke och några paragrafer, som leder till flera, och flera, och flera, där många är citat för att belägga mina resonemang/reflektioner.

    Om du inte vill ha så långa kommentarer, är det bara att säga till (i såfall skulle jag uppskatta om du angav max antal ord; då behöver jag inte gissa). — Det är du, liksom din Internet-kollega Mark Zuckerberg (Meta Platforms, Inc.), som bestämmer vem som får skriva vad när och hur på din domän.

   • villaraanonym. Vad jag vet brukar jag inte tycka något om dina kommentarer.

    Jag har frågat en gång om du tror att någon läser dem på grund av längden?

    Jag föredrar att de som kommenterar använder sitt eget omdöme.

 2. Gängkrig och dagliga skjutningar=Westerbergeffekten. Gängvåldtäkter=Westerbergeffekten. Förnedringsrån=Westerbergeffekten. Åldringsrån=Westerbergeffekten. 700-tusen bidragsmigranter=Westerbergeffekten. Sprängattentat=Westerbergeffekten. Islamistiska terrorgruppen i Sverige=Westerbergeffekten.

 3. Första filmen, ca. 25 sek in. Precis som nu, nästan bara män som är ”flyktingar”. Lämnar de sina i fara eller är de alla ungkarlar?

 4. “Bengt Westerberg: Dags för paradigmskifte i invandringsdebatten”

  Hur vore det att ta av sig de rosa glasögon och se sanningen i vitögat?

  Skicka tillbaka de ointegrerbara nu!

  15
  • Bra text, utom fulnypet på SD. NWT vet mycket väl vem som tog bladet från munnen först och det var inte NWTs favoritpartier….

 5. Dum, dummare, Bengt Westerberg!!!!

  Det gäller att montera ner det som finns kvar av ett tidigare så framgångsrikt land.
  Kosta vad det kosta vill!

  13
 6. Denna fina herre som fullständigt svämmar över av sin godhet på andras bekostnad är en avskyvärd korrumperad politruk och samtidigt en fiiin liberal som inget hellre vill än att ihågkommas för sin godhet och sitt fina engagemang. Som ordförande för röda korset där han återigen fick visa sin godhet skramlade han visst ihop en skaplig summa att leva för. Nehe fy sjutton för denna typ av människor som gärna vill framstå som ett föredöme men det är en stor kuliss.

  26
 7. Vet bästeberg är den allra, allra värsta politiker som någonsin funnits i Sverige!

  30
  1
 8. Sten Anderssons (S) bevingade uttryck att Westerberg hade “en felprogrammerad hjärna” är ju en sanning som står sig än idag.
  Hans popularitet dalade; han lät väldigt bra i debatter men hans handlingar sa något annat. Hans pinsamt höga ersättningar och krav på en hög pension från Röda Korset satte spiken i kistan.
  Idag förknippar man Westerberg som en sniken f d politiker med åsikter och handlingar som inte har varit bra för Sverige – minst sagt!

  50
 9. Så den sista ”sunda” S regeringen var Carlsson? Vilket betyder 31 år av ansvarslös invandring utan kontroll? Grattis Sverige… 3 miljoner har vällt in… många självfallet drivna och duktiga, men hur många brottslingar och terrorister/ islamister har inte kommit. IS har utnyttjat flyktingströmmen och gömt sig i flödet. Vi får betala för elitens godhetsknarkande nu…

  49
  • I de kretsar Vet Bästerberg rör sig är en analfabet välutbildad i jämförelse.

   25
   1
 10. Vad har den figuren gjort mer än Skada för landet, med sitt tvålfagra nylle lyckades han lura många kvinnor till att rösta på hönom, men hans rätta jag har kommit fram många gånger, att leka med andras pengar kan bara roa verkligt ondsinta figurer, och han är en sådan, det visade han även när han satt som högsta höns för en hjälporganissation och
  krävde en direktörslön för det. Skitstövlar bruka att flockas på DN debatt!

  72
  • Sedan jag fick höra att han hade 800 000 som lön som “VD” på Röda Korset, har dom ock kommer inte få 1kr av mej, glöm inte heller Barbro Feldt.

   51
   • De är alla likadana , man får vara glad om 5% på riktigt når de behövande !

    För en del år dedan hörde jag om en dansk organisation som heter något i stil med “Right Hand Aid” , de portionerna ut pengar till behövande i portioner med krav på de förbättringar som avses !

    Om jag minns rätt så förhandlas det först om ett delmål om förbättring och en lämplig summa betalas då ut !

    Efter X antal månader kommer representanten tillbaka och kollar om de sköter sin del , är allt acceptabelt bra så utbetalas en till summa med kraven om överenskomna förbättringar . . . När t.ex byn i fråga börjar fungera så kan bidragen sluta , om de missköter sig så har de därmed aktivt valt sin fattigdom och kan då inte hjälpas !

    Rätta mig gärna på de punkter som är fel ☺️

    16

Kommentera