Lavrov har inte beviljats USA-visum

FN. Förenta nationernas högkvarter är ett byggnadskomplex i Midtown på Manhattan, New York i USA, byggt åren 1948–1952. Högkvarteret räknas som internationellt territorium. USA:s federala statsmakt gav 1947 ett räntefritt lån på 65 miljoner amerikanska dollar till Förenta Nationerna för uppförandet av FN-högkvarteret i New York. Den sista återbetalningen på 1 miljon gjordes 1982. FN-skrapan som är den högsta och mest kända byggnaden i komplexet är 155 meter hög och har 39 våningar.

Marken byggnaden står på skänktes av John D. Rockefeller Jr. Innan högkvarteret stod klart fanns ett tillfälligt högkvarter i Lake Success, en förort till New York, på Long Island.

FN omröstning 2023-02-23. Rött är staterna som stödjer Rysslands invasion av Ukraina. Det är Belarus, Eritrea, Mali, Nicaragua och Syrien. Gult är de som avstår och grönt de som fördömer Ryssland.

Sergej Lavrov, Rysslands utrikesminister, har ännu inte beviljats visum till USA inför mötet med FN:s säkerhetsråd, rapporterar den statligt ägda ryska nyhetsbyrån Tass.

Ryssland valdes till ordförande den 1 april i år. Därför är Lavrov tillfällig chef i säkerhetsrådet och behöver resa till New York där mötet hålls senare i vår.

-Pettersson har svårt att se hur USA ska kunna neka Lavrov inresa. Kanske är det en markering för att Ryssland fängslat Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich som greps i Jekaterinburg i slutet av mars. Gershkovich är den förste amerikanska reportern som fängslats i Ryssland sedan kalla krigets slut 1991.

Rysslands utrikesminister Lavrov och president Putin. Bagdad Bobs bröder…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Lavrov har inte beviljats USA-visum

 1. Till Sverige behövs varken visum eller pass. Vilket fiskekort som helst går bra. Även biobiljett duger.

  15
 2. När ett ett land, som dessutom är angripare, skulle inte få lov att inneha ordförareposten bland världens länder när dom själva är i krig?

  25
  11
 3. 2 skurkar på samma bild.

  Om det ska vara lätt att komma in i ett land, då borde FN skrapan legat i Sverige, för
  där släpps allt in med dom mest löjliga förklaringar.

  25
  9
 4. Att en krigförande nation (ett olagligt krig med grova terrorinslag och krigsförbrytelser) sitter i säkerhetsrådet är vansinne. Generalförsamlingen måste vidtaga begripliga åtgärder för att återfå förtroende.

  37
  10
  • Och hur ska vi göra med USA:s medverkan i säkerkhetsrådet?
   I modern tid har dom bombat sönder Serbien, Irak, Afghanistan, Libyen, Syrien etc.
   Man har olovligen trupp bl.a Syrien (al-Tanf) och man är mästare på s.k färgrevolutioner runt världen (man lägger sig m.a.o grovt i andra länders inre angelägenheter).
   I Irak har man räknat ut att genom kriget och de sanktioner man utsatt landet för har upp emot 500000 barn dött där.

   11
   32
 5. Släpp in honom och sen skicka honom till Rikers eller San Quentin där sån brottslingar hör hemma.

  39
  13
 6. Han får säkert visum om han tar med sig den amerikanske journalisten på flygplanet.

  35
  9
 7. USA väntar säkert på klartecken från Haag så att de sen kan skicka krigsförbrytaren dit.

  45
  14
  • Varken USA, Ryssland eller Kina erkänner den Internationella brottmålsdomstolen i Haag. Helt säkert av självbevarelsedrift.

   4
   14
 8. De kan köra sin verksamhet över nätet. Billigare och jobba hemifrån. Resultatet blir nog detsamma.

  35
  3
 9. Dax att lägga ner hela FN institutionen och starta något nytt på annan neutral plats, varför inte i Sverige typ Stockholm eller Göteborg eller Malmö.
  Bra transportkommunikationer, många fina lokaler, bra datateleinfrastruktur med Ericson som är. världsledande och verksamt i 184 länder.
  Inget kan gå fel.

  26
  65

Kommentera