Myter för rysstroll – 1

UKRAINA. Ryssland förberedde kriget mot Ukraina genom att sprida myter om landet. Långt före invasionen hade en ström av desinformation banat väg för Rysslands attack. Under hela kriget har spårats och avslöjats Kremlvänlig desinformation.

För drygt ett år sedan inledde Ryssland ett oprovocerat anfallskrig mot sitt fredliga grannland Ukraina. Detta visade hela världen att den ryska regimens avsikt är att expandera det egna territoriet på andra länders bekostnad. I dag kämpar Ukraina fortfarande för sitt oberoende och fortsätter visa sin vilja och motståndskraft att stå emot det ryska angreppet.

Ryssland förberedde kriget mot Ukraina genom att sprida myter om landet. Långt före själva invasionen den 24 februari 2022 hade en strid ström av desinformation banat väg för Rysslands militära attack. Under hela kriget har det spridits Rysslandsvänlig desinformation. Nedan kommer del ett av några av de seglivade myterna om kriget som aktivt sprids av Kremls kanaler för desinformation.

Myt 1: Ryssland kommer att vinna kriget. Antingen vinner Ryssland kriget eller också leder konflikten till ett tredje världskrig. Västerländskt militärt stöd till Ukraina förvärrar situationen och drar ut på lidandet. Enda möjligheten till fred är att avmilitarisera Ukraina.

Ukrainas enastående motståndskraft, beslutsamhet och orubbliga vilja att slåss för sitt oberoende har gång på gång visat att en rysk seger är långt ifrån given. Omvärlden har tagit avstånd från Ryssland och krävt att de ryska offensiverna i Ukraina omedelbart skulle upphöra och ryska styrkor villkorslöst dra sig tillbaka från Ukrainas internationellt erkända territorium. Allt sedan Ryssland inledde detta oprovocerade ”tredagarskrig” har Ukraina hållit jämna steg med fienden, vänt utvecklingen till sin fördel och tagit tillbaka en stor del av sitt territorium från de ryska ockupationsstyrkorna. Ukrainska styrkor har också avsevärt minskat Rysslands militära resurser

Ukrainas förmåga att stå emot det ryska anfallet har visat oss vad beslutsamhet kan uppnå. Militärt stöd från västvärlden till Ukraina gör skillnad på slagfältet varje dag och hjälper Ukraina att hävda rätten till självförsvar som är inskriven i FN-stadgan.

Rysslands förslag om eldupphör eller fredsförhandlingar är inte ärligt menade utan bara PR-trick. Om vi granskar dem närmare ser vi att de avslöjar Rysslands ambitioner att tvinga Ukraina till underkastelse och avstå ännu mer av sitt territorium och sin suveränitet till Ryssland.

Den enda vägen till fred är att Ryssland helt drar tillbaka sina styrkor från områden inom Ukrainas internationellt erkända gränser och helt överger sin aggressionspolitik. Ryssland inledde ett oprovocerat krig i Europa i flagrant strid med folkrätten, särskilt FN-stadgan. Vi kan inte uppnå fred genom att låta ett obeväpnat Ukraina stå ensamt mot ett starkt militariserat Ryssland som vägrar erkänna Ukrainas oberoende och inte drar sig för att uppmana till folkmord.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Myter för rysstroll – 1

  1. Fascist Ryssland är bara intresserade av makt! Makt över hela Europa. Krig och fattigdom är deras väg.

    KINA verkar anamma det samma i Asien

    Fascism löser INTE framtidens frågor

    42
    16
  2. Denna myt är populär hos puttebrigaden på bloggen. De upprepar den gång på gång som papegojor som ett sorts mantra för att skydda sig mot de bistra fakta som verkligheten presenterar.

    44
    14
      • Ladna tovaritsch.
        Så har de överlägsna putteterroristerna lyckats inta Bakhmut än från de obeväpnade pojkarna och pensionärerna som Ukraina skickar dit för att försvara byn?

        25
        7

KommenteraAvbryt svar