Ringhals 4 i produktion igen – snart i full drift

ENERGIPOLITIK. Ringhals 4 är tillbaka i produktion och beräknas vara i full drift under dagen, efter att ha stått still sedan i augusti förra året, säger Ringhals ställföreträdande presschef Anna Wallrud. – Återstartningsprocessen har gått bra och vi beräknar att vi kommer vara i normal produktion igen under dagen, säger Anna Wallrud.

Återstarten har skjutits upp flera gånger, senast i onsdags när ett ångläckage satte käppar i hjulet.

Ringhals 3 producerar 99 procent och Ringhals 4 94 procent när jag tittar hos Vattenfall.

Två kärnkraftsreaktor i Barsebäck stängdes redan 1999 respektive 2005 under en S-regering. Sedan 2014 har S + MP dessutom stängt två reaktorer i Oskarshamn 2015 respektive 2017 och ytterligare två reaktorer i Ringhals den 30 december 2019 respektive den 31 december 2020. Alla sex reaktorerna har stängts av politiska skäl. Det hade varit bra att ha de sex nedlagda rektorerna idag. Vi hade också sluppit tusentals förlustsnurror i naturen och inte behövt köra Karlshamnsverket på olja. Dessutom stoppade de rödgröna två planerade reaktorer, Ringhals 5 och 6, som hade varit klara eller nästan klara idag om Vattenfall fått fortsätta sina planer…

Vattenfalls analys om kärnkraften i Ringhals 1 och 2 visar att verken stängdes i onödan. Efter politiska påtryckningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ringhals 4 i produktion igen – snart i full drift

  1. Att Ringhals 4 tuffar på märks då inte på elpriset. Inte ännu i alla fall. Fast elmarknaden är planekonomisk tack vare Bryssel.

  2. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Var inte oroliga! Klimathysterikerna har organiserat sig, så att infiltratörer successivt kan fortsätta sabotera R4. Snart hittas det ett nytt fel, som tar 6 månader att reparera, eller något!

    Först måste aktivisterna bland reaktorernas personal rensas ut.

    11
    2
  3. Ja det är ju då att man kan öka produktionen ytterligare i kärnkraft !! Det är ju då att på natten är förbrukningen låg av naturliga skäl! Om man kör kärnkraften på fullt smula man kunna produsera vätgas och använda det som bränsle när det behövs att lagra vätgas på lämpligt sätt är en är ett utmärkt sätt att lagra energi på i förhållande till konstigheter som självantända batteri.

    5
    5

KommenteraAvbryt svar