Fyra muslimer häktade misstänkta för stämpling till terroristbrott

ISLAM. En 15-årig pojke och tre män – mellan 24 och 29 år – häktas misstänkta för att ha uppmanat till terrordåd i Sverige, skriver SVT. En femte man var också begärd häktad, men släpptes efter prövning av Eskilstuna tingsrätt. De fyra som häktades är alla på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terroristbrott – vilket är den starkare misstankegraden. De greps i tisdags i samband med en gryningsräd.

Två av de misstänkta är syriska medborgare och tre svenska medborgare, och enligt Säpo har samtliga kopplingar till våldsbejakande islamistisk extremism och terrorsekten IS.

Det planerade attentatet ska inte ha varit ”omedelbart förestående”.

Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: B 1207-23.

De misstänkta är:

  • Ahmed, Fadhil Ibrahim
  • Samer, Mousa
  • Mohammad, Ajlouni
  • NN 4, skyddad ID
  • Mohamed, Messaoudi

Männen ska ha börjat planera ett eller flera attentat i juni förra året. Enligt Säpo finns kopplingar till terrorgruppen IS. En av de misstänkta är en 15-årig pojke boende i Strängnäs.

Männen greps på tisdagsmorgonen i en koordinerad insats av polisens nationella insatsstyrka i Eskilstuna, Linköping och Strängnäs. Tillslaget gick enligt Säpo lugnt till.

En av de fem män som misstänks spelade i ett fotbollslag som tidigare kantats av kontroverser. 2017 stängdes flera personer runt laget av efter misstänkt spelfusk och 2015 reste två av klubbens styrelsemedlemmar till Syrien för att ansluta sig till terrorgrupper.

Fotbollsklubben är Eskilstuna International SK- Tidigare hette den Al-Salam SK. Eskilstuna International blev under den gångna säsongen utesluten ur division 4.

2021 beslutade kommun att dra in föreningsstödet för Al Salam SK, anledningen var flera. Dels hade man använt obehöriga spelare och det var stora brister kring hanteringen av medlemsavgifterna och den ekonomiska redovisningen.

Eskilstuna International SK, det nya mångkulturella alternativet i Eskilstuna.

al-Rahmanmoskén i Eskilstuna har används för att locka ungdomar till olika våldsbejakande jihadistgrupper.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Fyra muslimer häktade misstänkta för stämpling till terroristbrott

  1. 15 åring ??
    Vid vilken hjärnhälsa har denne individ ?
    eller är det offer tänkt för ett bomb bälte??
    Man börjar ju fundera

    8
    1
    • Utvisning av hela familjer/klaner – det är föräldrar till dessa ”snälla pojkar” som är ansvariga inte samhällen. Sina terrorplaner kan de förverkliga i hemlandet. Varför är svenskar så naiva att de fortfarande tror på MENA-folket ?

      19
      1
  2. Glöm inte vilka som är ANSVARIGA för vansinnet som sprider sig som en löpeld över hela Sverige. Citat: i mitt Europa finns inga murar ! Citat : Tack för att ni valde Sverige !

    35
    3
  3. Tänk tio år framåt i tiden, då kommer dagens våldssamhälle att framstå som en idyll. Då kommer svenskar att påbörjat byggen av nya områden och stadsdelar säkrade och skyddade inom s.k gate community, utanför dessa områden pågår ett lågintensivt inbördeskrig mellan olika våldsamma invandrargrupper från Menaområdet och mellan invandrare svenskar som inte kan ta sig till säkrare områden. Sossarna har makten med minst 50% av mandaten och lovar fortfarande att de står för en strikt invandringspolitik och minsann alltid tyckt så, invandrarvåldet skylls på SD och deras främlingsfientlighet. Arma land, arma fosterland.

    36
    1
  4. 2015 började alltså IS-rekrytering i klubben men det tar 6 år innan kommunen slutar strössla pengar över den.
    Sverige borde dras inför den internationella krigstribunalen för långvarig terrorfinansiering.

    35
    1
  5. Snart släppta och belönade med rikligt med pengar av vår egen Justitiekansler.
    Hon vurmar för brottslingar och deras ekonomi.

    Vanligt folk som går till sitt arbete plikttroget och betalar sin skatt ser hellre att de sparkas ut omgående tillsammans med sin familj/klan.

    36
    3

KommenteraAvbryt svar