Turkiet jämför Sverige med Nazityskland

NATO. Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu diskuterade idag Sveriges medlemskap i Nato med den amerikanske utrikesministern Antony Blinken, rapporterar Reuters. – Sverige måste ta ytterligare steg för att Turkiet ska ratificera ansökan, säger han.

Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu

Vid ett framträdande säger även Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, att bränna en koran är ett ”hatbrott som måste stoppas”.

Mevlüt Cavusoglu jämförde även Sverige med Nazityskland. – Nazisterna började med att bränna böcker, sedan angrep de religiösa samlingsplatser, och sedan samlade de människor i läger och brände dem för att uppnå sina slutgiltiga mål. Det är på det viset sådana här saker börjar, säger han, enligt turkiska medier.

Bakgrunden till uttalandena är att förvaltningsrätten under gårdagen gick emot polismyndigheten i frågan om koranbränningar på offentlig plats.

Polisen har tidigare stoppat koranbränningar med hänvisning till hotbilden, något förvaltningsrätten inte finner som tillräcklig grund för att inskränka grundlagsstadgade rättigheter.

-Pettersson säger att det får vara nog nu. Avtalet mellan Finland, Sverige och Turkiet är uppfyllt. Om kommer med nya krav hela tiden får de förklara det för de 29 länder som vill ha med oss i Nato. Tills dess borde Sverige stoppa alla kontakter med Turkiet och börja diskutera folkmordet på armenier och greker i FN.

När Erdogan, Cavusoglu med flera säger att nazisterna började med att bränna böckor så vill jag påminna om att rörelser som Boko Haram, al Shabab, al Qaida, Islamska staten, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, Nusrafronten och andra mördarsekter började med att läsa en “heliga koranen” och följer den. Jämfört med ideologin islams mördande var Hitler och nationalsocialisterna amatörer.

Avtalet går att läsa på Natos sidor, här.

USA erkänner det muslimska folkmordet på kristna armenierna på minnesdagen den 24 april

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Turkiet jämför Sverige med Nazityskland

  • Håkan, det stämmer och Sverige sålde kullager m.m. till de allierade.

   Värre tycker jag det var att Sovjet-Ryssland och Hitler-Tyskland delade upp Europa mellan sig och därmed gav klartecken för andra världskriget, eftersom pakten tillät Tyskland och Sovjet-Ryssland anfalla länder mellan dem utan att den andra parten i pakten blandade sig i det, så länge man höll sig innanför de uppgjorda gränserna för intressesfärer. Andra världskriget startade också en vecka senare då Tyskland anföll Polen och Sovjet-Ryssland anföll Polen några veckor senare från andra hållet.

   I ett hemligt tilläggsprotokoll delades östra Europa upp så att Finland, Estland, Lettland, Bessarabien samt östra Polen till floderna San, Wisła och Narew hamnade i den sovjet-ryska intressesfären, medan västra Polen och Litauen hamnade i den tyska. Avtalet korrigerades den 28 september 1939 då Sovjetunionen överlät området mellan Wisła och Bug till Tyskland i utbyte mot Litauen.

   Det är något liknande Putin är ute efter idag.

   5
   3
 1. Sätt Natoprocesson på paus i några år. Så viktigt är det inte just nu. Erdoganfjäsket måste upphöra.

  12
 2. TURKEY går Fascist Rysslands ärenden!!

  De blockerar Sveriges NATO ansökan på order från Moskva.

  Detsamma gäller också för Ungern som INTE verkar förstå att de kan stå på tur om Ukraina faller. Jag tror INTE NATO skulle ställa upp för Ungern och Orban om de attackeras av Fascist Ryssland. Betänk också Ungerns gräns mot Serbien som också halvt om halvt stöder Putin.

  Moldavien lär åka med av bara farten.

  FASCISMEN STOPPAS INTE MED PRAT ELLER “MUNCHEN 1938” ÖVERENSKOMMELSER!

  18
  8
 3. Om Svensken inte hade varit sdå enormt korkad, så hade dom avstått för att resa till
  Turkiet i Tusentals för att semestra., detta hade påverkat deras eckonomi.
  För odågan Erdogan kommer bara att fortsätta att ställa nya krav.

  26
  6
 4. Nja, en dansk bränner koraner i Sverige. Svenskar verkar tycka att det är viktigt men vågar inte bränna några själva..

  16
  5
  • En halvsvensk. Hans far är svensk och modern dansk, om jag minns rätt. Oavsett vilket, så är det inget islamisterna i Turkiet ska lägga sig i. Precis som turken Murre, så har Paludan dubbla medborgarskap.

   27
 5. Avseende ”Förvaltningsrätten gick emot polismyndigheten förbud att på offentlig plats elda Koraner ”nämns att oavsett har kommunpolitiker sista ordet och därav kan och har de stoppat olika demonstrationer.

  Det råder ingen tvekan om att det finns grupperingar inom så ock islam som med egen omtolkning av religionen begår våldsdåd mot andra grupperingar som har annan omtolkning av samma religion, men vänta med att döma Turkiet till Sverige regim redovisar de faktiska omständigheterna offentligt och av Pettersson ”nu får vara nog nu, avtalet mellan Finland, Sverige och Turkiet är uppfyllt” garanteras är fel uppfattat ty. Nato avtalet är lika för de få stater som valt att ansluta men staterna har var för sig veto så ock avseende egna krav som i detta ärende är av Turkiet preciserade från dag ett, vilket Sverige inte har uppfyllt.

  Turkiets krav från dag ett för att Godkänna Sverige som Nato medlem var och är att Sverige ska utlämna av svenska fd och nuvarande regim skyddade turkiska islamska terrorister som enligt Turkiets säkerhetstjänster begått terrordåd innefattande, bränt kyrkor, skolor, sprängt polisstationer, misshandlat, gruppvåldtäkter stenat barn, kvinnor och gamla till döds i Turkiet

  Turkiet har inte på något enda sätt lagt sig i Sverige politik utan de kräver att av Turkiet och flera andra stater klassificerade terrorgrupper som sägs lever skyddade i Sverige ska utlämnas till Turkiet.
  Mvh.

  19
  22
  • Omtolkning av religionen? Koranen är full med hat och hot mot kristna och judar. Islam är det största hotet mot svenska folkets frihet och demokrati och islam är samhällsomstörtande terrorism och bör således förbjudas i Sverige.

   21
   3
 6. Turkarna har gjort detta till en ren buskisfars.
  Nato handlar inte om andra länders inrikespolitik utan om ett försvarssamarbete.
  Muslimerna ser sin chans att sätta fingret i ögat på sinnessvaga svenska politiker och flytta fram sina positioner mot slutmålet ett muslimskt Europa styrt av de nya ottomanerna.
  Borde i varje fall Orban inse och inte spela med i Erdogans sharader.
  Eller vilkens ärenden springer Orban? Folkmördare och krigsförbrytare Vlademir Putins?

  23
  10
 7. Erdogans Turkiet är ett av de länder som har flest frihetsberövade journalister. Låt de bli fria innan valet. Erdogan visa att ni har demokratisk ryggrad.

  24
  4
 8. Jag hoppas att Erdogan stoppar NATO ratificeringen för Svensk vidkommande.
  USA har för övrigt utvidgat sin roll som “världs polis” sen 1800-talet (Monroedoktrinen).
  Hur trygg och fredlig har världen blivit med USA:s närvaro i länderna.
  Svenska som västerländska ledare har nog igentligen en förkärlek till idioligier som “Trotskism”.

  45
  43
  • Gamling, utan USA hade världen varit betydligt värre att leva i. Vi hade troligen pratat ryska och styrts av kommunister eller tyska och styrts av nazister men det hade du gillat.

   40
   38
   • Styrs vi inte av kommunister och nazister, om vi tar bort nationen ur ekvationen?

    10
 9. Sverige borde ens ha satt sig vid förhandlingsbordet. Det fanns inget att förhandla om.

  Däremot borde Sverige lyssna på Ungern. Sveriges uppträdande i EU gentemot Ungern är inte snyggt.

  Ungern är medlem i federationen. Det är inte Turkiet.

  57
  58
 10. Vore bättre om diktatorn löste detta genom att “befria” dom lättkränkta från detta hemska land dom “flytt” till. Då vore detta problem löst.

  42
  4
 11. “Avtalet mellan Finland, Sverige och Turkiet är uppfyllt.”
  Sanning med modifikation – sossen Ann Linde nöjde sig med muntliga löften om att Turkiet skulle godkänna den svenska ansökningen medans kravet på den svenska regeringen skrevs in i avtalet. Det enda som står i avtalet är att Turkiet skulle stödja de svenska och finska ansökningarna under Madrid mötet 2022.

  26
  7
 12. Jag skulle bara vilja säga far åt helvete åt de turkiska islamisterna. Lägg er inte i svensk inrikespolitik. En nackdel med NATO- medlemskap att det finns risk att vi får ställa upp och försvara turkiska islamister. Utvisa varenda turkisk medborgare från Sverige. De som har dubbelt medborgarskap ska givetvis bli av med sina svenska medborgarskap omgående. Hur var det med turkarnas folkmord på armenier?

  41
  8
  • Vi är ju ordförandeland i EU!
   Det är bara att rösta emot allt som innehåller Turkiet.

   Sedan har vi förslag på en extra flygskatt på resor till Turkiet. Pengarna kan gå till försvaret

   37
   7
 13. Turkiet avslöjar sig själva vad det gäller gemen Europeisk säkerhet mot utomstående fiender, helt uppenbart att Turkiet inte strävar efter samma mål som övriga Natoländer !

  34
  7
 14. Nu får det vara nog. Dags att ändra ratificeringsprocessen till 3/4 majoritetsbeslut istället. Ett eller två länder ska inte kunna sätta stopp när majoriteten är för. Helt sjukt system. Gör om – gör rätt

  39
  10
 15. Jag kan berätta för turken att muslijävlarna i Sverige eldat kyrkor, skolor, flyktingförläggningar och bilar. Dessutom spränger dom polisstationer och hus. Dom mördar, misshandlar, gruppvåldtar, förnedringar, skjuter och stenar poliser. Dom verkar också ha en förkärlek att ge sig på barn, kvinnor och gamla.
  Ok. Lille turken, om du ser till att allt detta jävelskap muslimjävlarna gör i Sverige upphör, då ska jag be Paludan sluta elda koraner.

  53
  7
 16. Även om jag personligen är motståndare till att Sverige går med i NATO, så är det här av fullständigt fel och oacceptabla skäl.
  En skitland som Turkiet ska naturligtvis inte komma och lägga sig i vår politik!

  Det är därför tre saker jag vill säga Turkiet:
  DRA ÅT HELVETE
  Och NI som håller med ka själva också skriva till den turkiska ambassaden i Stockholm.
  Här är deras e-mail:
  embassy.stockholm@mfa.gov.tr

  43
  10
 17. Sozzarna skänkte ju bara 3 miljarder till ett järnvägsprojekt, grattis PK. Hoppas Ni får sälja bilen och flytta från hus o hem.

  46
  30
   • Har Sverige fått tillbaka pengarna exportkredit nämnden lånade ut för att BPA byggde Saddams bunkrar eller Nordkoreas Volvo-ambulanser?

    11
    17
   • Nulle, Exportkreditnämnden, EKN, är en statlig myndighet men fungerar som ett försäkringsbolag.

    Företagen som exporterar på kredit till utländska stater eller företag betalar en försäkringspremie till EKN.

    Dessa premier finansierar sedan eventuella kreditförluster. Hittills har EKN gått med överskott och svenska staten har inte förlorat några pengar.

    24
    6

Kommentera