Dagens tankeställare 191

Rödgrönt minspel.

Finska Yle lider av samma rödgröna röta som SVT. Majoriteten av journalisterna är oförställt vänstersinnade och rapporteringen liknar ofta rena partsinlagor.

Nu har Yle dock ”förlorat” tre riksdagsval i rad. Först var det Italien där nationalpopulistiska Giorgia Meloni tog segern. I höstas förlorade Yle valet i Sverige, och nu i söndags dessutom på hemmaplan här i Finland.

Nedan två bilder som illustrerar företeelsen. På bild 1 rapporterar Yles korrespondent i Stockholm från sossarnas valvaka. Till en början ser vänstern ut att vinna. Följande morgon (bild 2) är Yles utsände emellertid tvungen att avslöja den bittra sanningen för tittarna: det svenska folket hade trots allt röstat fel.

Rune Holmström

2 thoughts on “Dagens tankeställare 191

 1. Påminner lite om SVT´s valvaka när Trump tog hem segern. Samtliga programledare var Trump-hatare. Likaså alla korrespondenter fån jordens alla hörn. Även den inbjudna s.k. panelen i studion var samtliga rabiata Trump-hatare. I programmets begynnelse visade man tydligt att man var stensäkra på hemmavinst, dvs. Clinton. Man gick tom. så långt att man vädjade till Trump-folket att besinna sig, när Clinton-segern skulle vara ett faktum. När det definitivt stod klart att deras favorit Clinton förlorat, avlöste de stora suckarna varandra. Anna Hedemo var mycket nära att fullständigt bryta ihop.
  De följande 4 åren sa SVT inte ett vänligt ord om den nye presidenten. Bara hat och besvikelse. SVT kunde aldrig acceptera att Trump :
  *Fick ekonomin att gå bättre.
  *Minskade arbetslösheten.
  *Ej startade något nytt krig.
  *Avslutade ett krig.
  *Lyckades få kontakt med Nordkorea.
  *Lyckades hålla Putin i schack.
  *Var den president som hade MINST med den berömda muren att göra.
  * etc.etc.

  39
  45
 2. Många anser att Moderaterna, L C, Kd och Samlingspartiet är ett slags socialister, nästan alla är socialister även de flesta av SD :s väljare har röstat socialistiskt.

  20
  12

Kommentera