Kvinna döms för att ha utpressat Kjell Jansson (M)

BROTTSLIGHET. En kvinna, Zainab Sattar Rustum, döms för att ha utpressat den moderate riksdagsledamoten Kjell Jansson, meddelar Stockholms tingsrätt. Kvinnan döms till skyddstillsyn med samhällstjänst för att ha pressat M-toppen på pengar genom att hota om att sprida en sexbild och polisanmäla honom för ett påstått sexköp.

Zainab Sattar Rustum, 27

Åklagaren hade begärt att Zainab Sattar Rustum skulle dömas för grov utpressning och försök till grov utpressning men tingsrätten anser inte att brotten ska bedömas som grova.

Zainab Sattar Rustum lever under skyddad identitet och förekommer i totalt 30 ärenden i brottsdatabasen Verifiera. Sedan 2015 har hon begått en rad grova brott där fängelse ingår i straffskalan.

 • I augusti 2015 dömdes Rustum till dagsböter för snatteri och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.
 • Ett år senare, i juni 2016, dömde tingsrätten kvinnan till fängelse i ett år och två månader för misshandel och olaga frihetsberövande. Tillsammans med två andra gärningspersoner kidnappade de en ung kvinna under knivhot och misshandlade henne genom att sparka på henne och tvinga henne att ta av sig kläderna. Rustum fotade sedan kvinnan naken och hotade att lägga ut och sprida bilderna på nätet, ett upplägg som har uppenbara paralleller med utpressningen mot Kjell Jansson. Efter misshandeln körde de kvinnan till en bensinmack där de släppte av henne.
 • I augusti 2018 fastställde hovrätten tingsrättens dom men skärpte rubriceringen till människorov, mindre grovt brott. Vid tidpunkten då brotten begicks var Rustum 20 år gammal och skriven i Angered i Göteborg.
 • Senare år 2018 dömdes Zainab Sattar Rustum till fängelse i två år och sex månader för totalt sju olika brott: Grov misshandel, vållande till kroppskada, olaga hot, hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och narkotikabrott. Hovrätten sänkte straffet till ett år och nio månader eftersom att hon inte hunnit fylla 21 år när brottet begicks.
 • Våren 2021 dömdes hon för ringa narkotikabrott. Senare samma år dömdes hon till överträdelse av myndighets bud genom att olovligen gå in på ett avspärrat område bakom polisens avspärrningsband.
 • I februari i år greps 27-åringen misstänkt för grov utpressning mot riksdagsledamoten Kjell Jansson. Brottet bedöms som grovt då kvinnan bland annat ska ha hotat Jansson med sina bröder. Dessutom hotade hon att skicka sexbilden till Janssons son samt till pressen.

Kjell Jansson utreds för det påstådda sexköpet. Han själv menar att pengarna han betalat henne efter en sexnatt var tänkta till taxi och hyra.

-Pettersson säger att Kjell Jansson km billigt undan. När Magdalena Andersson umgicks med en kurdisk kvinna kostade det miljarder och försenad Natoanslutning.

***

TIDIGARE 2023-03-24 Riksdagsman utreds för misstänkt sexköp

BROTTSLIGHET. Den riksdagsman för Moderaterna som enligt ett åtal har utpressats av en kvinna på 65.000 kronor utreds nu själv för sexköp, skriver Dagens Nyheter.

Kjell Jansson

Särskilda åklagarkammaren har startat en förundersökning. Den leds av chefsåklagare Maria Sterup, men hon vill inte kommentera ärendet närmare.

Exakt vilket tillfälle utredningen rör är oklart. Enligt utpressningsåtalet ska kvinnan efter en sexnatt ha påstått att mannen köpt sex av henne, något han förnekar. De pengar han betalade till henne i samband med tillfället var enligt honom till taxi och hjälp med hyra.

Politikern beskrivs ha en ledande position i sitt parti.

Kvinnan, Zainab Sattar Rustum, född 1995, är kurd och tidigare dömd för brott.

-Pettersson tycker det är märkligt att moderaten Kjell Jansson inte hängs ut av DN, SVT med flera. De hade inga problem med att hänga ut Paolo Roberto…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Kvinna döms för att ha utpressat Kjell Jansson (M)

 1. En politiker borde ha ett bättre omdöme och inte hoppa i säng med en tatuerad kriminell.
  Den som inte kan avläsa folk borde inte ha tunga poster i partiet.

 2. Säger det igen! Förstår inte varför i helvetet han skulle ha med henne för. Kan man inte bara sitta och ta en grogg och njuta av sin bekantskap krets. Man ser väl om det är en kvinna man vill umgås med. Men nejdå! Man måste tro att man

 3. Rätt lustigt. Villkorligt och skyddstillsyn trodde jag var för förstagångsförbrytare…

  14
 4. Som politiker kunde det vara klädsamt om man tänkte med huvudet, inte med kuken….

  12
  2
  • Ja förstår inte varför det skulle mera besvärande att Paulo Roberto gör affärer vid sidan om. När polisen driver etthorhus med sin egen thiallänska fru

 5. Ytterligare ett tecken på att utlänningar undgår straff!!! För detta är ett löjligt lågt straff som knappast kommer att avhålla henne från att fortsätta.

  VARFÖR “HJÄLPER” RÄTTSSYSTEMET KRIMINELLA UTLÄNNINGAR???

  Är Jomshof (SD) nöjd med utvecklingen? JAG ÄR DET INTE!!!!

  NÄR BÖRJAR UTVISNINGARNA???

  Valet 2026 kanske blir det sista där vi kan komma tillrätta med Sveriges problem. Efter 2026 är troligen folkutbytet genomfört och då kommer endast etniska svenskar att bestraffas.

  30
  1
 6. Hon ser då inte vidare aptitlig ut och vad i hela friden har hänt med hennes missbildade mun? Tankarna går onekligen mot Michelin och innerslag-hållet när man ser hennes anktrut!

  34
  1
 7. Digert brottsregister och invandrare betyder utvisning omedelbart.
  Det räcker med elände, hiva ut dom utan tvekan.

  40
 8. Varför har alla kriminella kulturberikare skyddad identitet?
  De om några borde ju vara offentligt listade så man vet var fan de är någonstans.

  47
 9. Kvinnan har ett gediget brottsregister och döms till skyddstillsyn!!! Hur länge skall rättsväsendet gulla med förhärdade brottslingar?
  Detta är inte sista gången vi får höra talas om denna bruden. Hon är relativt ung och har en lång bana framför sig.

  41
  • Det är ju ett fnask !! Som alla kvinnor ? Dyrast är ju dom så kallade äkta fruarna ! Dom enda som lyckas smita från den kostnaden som det innebär att ha kvinnligt umgänge. Är dessa toyboys dom kvinnopräster gömmer i sakristian ? Där är det migrationsverket som betalar !!!

   3
   6
 10. Här är väldigt mycket konstigheter i detta landet, borde det inte likställas att köpa och
  att sälja sex??? Undrar hur idioterna har resonerat när dom kom fram till detta korkade
  beslut ?

  32
 11. Uvell har på sin blogg lite intressant om Kjell som hon kallar Jansons frestelser ang lite resor mm

  11
  2
  • Denna “charmerande ” kvinna borde ha en röd varningsflagg tatuerad på ett onämnbart ställe.Med det digra registret lär hon aldrig få ett “normalt ” jobb så hennes kriminella “karriär” lär fortsätta.Så donnan borde få en enkel biljett hem…Som Petterson skriver så är det väääääldigt tyst om denna affär i media medan andra som har haft problem med att hålla brallorna uppe blir uthängda med braskande rubriker i medströmsmedia…

   28

Kommentera