Dagens tankeställare 186

Dårfinken och skitprataren – motsättningar i det polariserade samhället.

Två år tillbaka i tiden hade vi en synnerligen besvärlig typ här i förorten. Ständigt i gräl med folk, alltid med ansiktet förvridet i ett försmädligt grin. Mig hade han tagit i sikte efter att han läst några av mina skriverier på nätet. Karln var väldigt insatt i politik, han hade hört på tv att Sannfinländarna är rasister och nazister. Slutledning: Rune är Sannfinländare, således är Rune en ond människa.

En kväll råkade dårfinken och jag mötas i mataffären. ”Hallå där, skitpratarn!” hojtade han med det kroniska flinet på läpparna.

Vafan? Jag stegade fram och klappade till halvidioten, sedan urartade det hela i ett rejält handgemäng. Först försökte väktaren och en kund få slut på bråket, snart hade vi också polisen på plats.

Följande dag förkunnade butiksföreståndaren domen. Dårfinken var portad för gott, det var nämligen inte första gången han varit inblandad i slagsmål i affären, mitt portförbud gällde tillsvidare. Enda mataffären här i närheten och min politiske opponent hade varken bil eller cykel. Några månader senare hade han flyttat bort.

Svartvita motsättningar i ett polariserat samhälle.

Jag kände mig tvungen att berätta om händelsen eftersom den har häpnadsväckande stora likheter med den senaste tidens farser i kommentarsfältet här på Petterssons.

Rune Holmström

9 thoughts on “Dagens tankeställare 186

 1. “Ni finländare är ju bra på att slåss” säger sign. Jonna med stor beundran får man förmoda!
  Ja, människor är ju olika och har olika värderingar, personligen så kan jag absolut inte se något bra i att “vara bra på att slåss”
  Vi har allt för många importerade primitiva bråkstakar i Sverige, stenkastare, våkdtäktsmän och liknande drägg!
  För mig är det något negativt.
  Men det är en himmelsvid skillnad på att slåss och att utdela en hurring

  Så det är aldrig någon regel utan undantag, och eftersom vissa inte förstår normalt språkbruk så kan det säkert vara nödvändigt att ibland utdela en rejäl hurring till obstyra bråkstakar:
  Fjanten här på bloggen som uppträder med minst tio olika nickname är en av dom som inte förstår vanlig svenska, vill inte förstå, kan inte förstå.
  Skriver 20 meddelanden på samma ämne, är oförskämd, trevlig och skapar en obehaglig stämning på bloggen!
  Men så är dom, extrem socialisterna, så ge honom gärna en hurring från mig också och be honom dra åt h……e!

  44
  2
  • Rune är väl Finlandssvensk. Andelen Finlandssvenskar som begår våldsbrott är litet. Så tex visar undersökningar och statistik att andelen Finlandssvenskar som begår brott mot liv, är årligen bara en person, detta av ca 300.000 personer.

   20
 2. Trodde inte du var enslagskämpe??? Och du verkar ju ha klarat av dårfinken med bravur. Ni finländare är ju bra på att slåss.
  😁😂👍😃😁😂👍😃😁

  22
  5

Kommentera Avbryt svar