Aftonbladets ledarskribent har tappat allt…

PROPAGANDA. Jonna Sima började som medarbetare på tidningen Darling och som musikskribent på kvällstidningen Expressen i början av 2000-talet. 2005 blev hon musikkritiker och nöjesjournalist på Aftonbladet. Hon har också arbetat som nyhetsreporter på bland annat DN.se och SVT samt varit researcher på TV4:s Förkväll och Studio Virtanen i TV8. Åren 2009–2013 var Sima anställd som redaktör på tidningen ETC Stockholm. Mellan 2012 och 2017 sommarvikarierade hon som ledarskribent på Aftonbladet och har även varit politisk redaktör på Dagens Arena. Hon var från 2015 kulturredaktör och ledarskribent på Arbetet. Våren 2018 blev Sima ordinarie ledarskribent på Aftonbladet.

Den senaste tiden har allt fler anhöriga till kriminella som skadats eller fått sätta livet till i det pågående kriget mellan kriminella invandrare. Då väljer Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima att skylla på justitieminister Gunnar Strömmer, som hon menar har ”tappat kontrollen”.

”Justitieminister Gunnar Strömmer har en sympatisk och inkännande framtoning. Men som företrädare för en politik som har fördjupat den ekonomiska och säkerhetspolitiska oron har han snarare förvärrat situationen. Bland anhöriga som råkar vara släkt till kriminella personer sprids nu skräck och rädsla. Istället för att få ordning på Sverige verkar Gunnar Strömmer ha tappat kontrollen,” skriver Sima på Aftonbladet.

Gunnar Strömmer (M) har varit justitieminister sedan 18 oktober 2022. I knappt fem månader och under den tiden har Aftonbladet kritiserat den nya regeringen mer än de kritiserade Morgan Johansson under åtta år, trots att man ser tydligt när våldet urartade.

Antal skjutna till döds nedan, från 2015 är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med, det har varit några fler skjutvapenmord som inte är kopplade till gängkriminalitet, dom är inte medräknade. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2023: 7 st
 • 2022: 58 st, det är rekord. Utöver dessa har några skjutits som inte är gängrelaterade. Totalt har 64 skjutits till döds. Vilket är rekord och sex gånger fler än övriga Norden tillsammans.
 • 2021: 45 st tangerat rekord.
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • 2014: Stefan Löfven (S) vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten med hjälp av justitieminister Morgan Johansson (S).
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Aftonbladets ledarskribent har tappat allt…

 1. Att ta kontrollen, verkar enligt J. vara, att värna den kriminelles klan!

  Och det löser ju alla problem, va? 🤪

  Vilken fullblodsidiot J. är!

 2. Gunnar Strömmer har inte tappat kontrollen! Han har inte fått den från det stora tapp som varit p g a sossarna!

  DET HAR JU ALDRIG VARIT NÅN KONTROLL PÅ 16 ÅR!

  Så hur kan då G S tappa något som inte finns?

 3. Man får ingen livserfarenhet bara genom att vistas i Stockholms innerstad, men när man
  tänker på hur den så kallade högsteb ledaskribenten beter sig så bör man kanske fundera över varför medarbetare ska va bättre. Hade hon varit bättre så hade hon bytt jobb?

  29
  2
 4. Socialdemokratiska Aftonbladets två ledarskribenter, Jonna Sima och Anders Lindberg, har gemensamt att båda gör gratis PR för landets islamister. Anders Lindberg som anser att islams böneutrop är svensk kultur, medans Jonna Sima hyllar en tjej med verksamhet inom Muslimska brödraskapets organisationer; Ibn Rushd och Islamic Relief. Är det fortfarande någon som tror att det inte finns rejäla och täta band mellan Socialdemokraterna och landets islamistiska avskum?
  Rebecca Weidmo Uvell, citat:
”Sossar har ju inget problem med politisk islam och det islamister som idag lever på skattemedel för att skapa en parallell värld för muslimer i Sverige, åtskiljt från majoritetssamhället så mycket det går. Som förtrycker sina kvinnor och låser in sina barn, som tvingar små barn att ha slöja och sitta längst bak i bussen i skolan.”
  ”Gratis PR för landets islamister”:
  https://uvell.se/2021/11/23/gratis-pr-for-landets-islamister/

  39
  1
  • Ibland undrar man om dom röker konstiga svampar på Aftonbladets redaktion ? Eller har dom bara tappat allt i någon form av masspsykos ? Kommer ni ihåg tidningen MAD ? Aftonbladet börjar likna den nu….

   29
   1
 5. Har tyvärr, på nära håll, fått uppleva hur en ung människa, blivit ”felkopplad”, åt det socialdemokratiska hållet. Resultatet är förödande för logiken. Går att likställa med ett mentalt handikapp. Dessutom går det tyvärr inte att reversera hjärnskadan. Redan en vecka efter valet, började vederbörande projicera allt som Löfven/Andersson ställt till med, på den nya majoriteten. Därtill tro att det skulle kunna bli ett omedelbart nyval, “av demokratiska själ”.
  En socialdemokrat kan inte rehabiliteras till en normalt tänkande människa!

  52
  2
 6. Ja, det gäller väl hela redaktionen.
  Deras läsare måste vara förståndshandikappade…..

  63
  2
 7. Det är Lill-Jona som har tappat omdömet – för länge sedan! En skitunge. De två provokatörerna Linberg och Sima gillar sig. Men det gör inte vi andra. En skamfläck för journalistiken. Eller snarare två!

  66
  2
 8. Det värsta är, vilket visar hur korkad hon är, att hon tror att vanligt folk inte ser igenom detta. Att förnedra vanligt folks intellekt på detta sätt förtjänar inte annat än förakt.

  66
  2
 9. Skjutningar, Bomber, Knivskärningar, Balkongflygningar, Bränder, Våldtäkter, Rån, Misshandel, etc. etc. I dessa fallen har det varit relativt tyst, men nu plötsligt straffas de som skulle ha uppfostrat sina avkommor. Då blir det allvarligt enl. J.S. “En bortre gräns har passerats”…Jasså ? Var har denna stolle befunnit sig de senaste tio åren ? Har hon helt missat invasionen av främmande terrorister ? Har hon helt missat att kriget har varit i full gång under lång tid ? När svenska små barn hamnar i skottlinjen eller drabbas av bomber och annat otyg, har det varit desto tystare från Aftonslasken. Men nu när berikarna själva får vad dom förtjänat så blir det allvar. Jävla idiot !

  En annan synpunkt på samma fenomen är ju att de anhöriga har tigit och samtyckt så länge de ej själva drabbats. Först nu, när det egna egot hotats, så börjar man beklaga sig. Släkten hör ihop som en enhet. Lika gott att hela gänget straffas. Eller som det många gånger önskats : Ut med hela familjen, för dom hänger ju ändå ihop.

  53
  2
 10. “De stackars anhöriga” borde kanske haft koll på släktingars aktiviteter !?

  53
  2
 11. Är denna jänta och A. Lindberg syskon..?
  De påminner om varandra.
  Samma lögnaktiga och felkopplade “analyser” ..
  *uschotvi*

  61
  2
 12. Ja, “Rörelsen” tar ju hand om de sina och tillåter INTE att de skall behöva ta ett vanligt arbete från AF.

  Sedan kan man fråga sig mycket om KOMPETENSEN hos en ung “snärta” som sysslat med nöjes- och kändisjournalistik och som dessutom tror sig vara något ..”märkvärdigt”!.

  70
  2

Kommentera