Nawal nekades vård på akuten – för att hon var papperslös

ILLEGAL INVANDRING. Nawal Aouda kom till akutmottagningen i Borås svimfärdig och med högt blodtryck – men nekades vård. Hon fick åka hem igen och låna mediciner av sin kompis, utan att veta om det egentligen var rätt läkemedel för henne. – På akuten sa de bara ”flytta på er, det finns andra som behöver komma in”, säger Nawal, rapporterar Göteborgs-Posten, bakom betalvägg.


Myndigheten Svenska institutet har på sin hemsida Sweden.se lagt upp information om landet på olika språk. Bland annat går det att läsa att familjer med många barn får höga bidrag och att asylsökande som fått avslag kan få gratis sjukvård, berättar TV4.

En svensk myndighet berättar alltså att svensk sjukvård är gratis, även till de som fått avslag på sina asylansökningar och gömmer sig.

Nawal Aouda kom till akutmottagningen i Borås svimfärdig och med högt blodtryck – men nekades vård. Hon fick åka hem igen och låna mediciner av sin kompis, utan att veta om det egentligen var rätt läkemedel för henne. – På akuten sa de bara ”flytta på er, det finns andra som behöver komma in”, säger Nawal.

-Pettersson undrar varför journalisterna inte ställer frågor om varför Nawal uppehåller sig illegalt i Sverige och varför hon inte grips och skickas hem.

Jag är inte medicinsk kunnig men högt blodtryck är inget för akuten i min värld.

Tänk så rätt Dan Park har…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Nawal nekades vård på akuten – för att hon var papperslös

 1. Varför kallas människor papperslösa. Hon har väl papper i sitt hemland. Om man är papperslös i Sverige betyder det väl att hon inte har rätt att vara här så varför ska hon då stanna och kräva att ändå bli försörjd av oss andra. Varför gäller inte Sveriges lagar för dom som inte vill åka hem igen efter ett avslag om uppehållstillstånd. Hon har ju inte heller sökt asyl för då hade hon ju haft ett papper som visade det och att asylansökan behandlades. Varför är det valfritt att lyda lagarna här. Om man inte vill utan struntar i det blir det tydligen ändå inga konsekvenser..

 2. Hade hon varit från England hade polisen utvisat med närmaste plan… konstigt att det inte hände här… men det viftades väl med den gröna boken som vanligt… och då får man gräddfil

 3. Enkel biljett till hemlandet. Nu har polisen chans att se till att hon utvisas.

 4. Det var väl så att när hon dök upp så skulle all annan verksamhet avstanna,
  att ställa sig i kö och vänta tills det blev hennes tur var väl inte att förvänta sig,
  där är många som får vänta långa tider på akuten, även Svenskar, men detta
  visste ju Göteborgsposten, men enligt dom skulle väl vårdpersonalen slänga verktygen
  och ta hand om denna som inte ens hade rätt att va här??

  18
 5. Imponerande att hon lärt sig så bra svenska som “papperslös” att hon redde ut vad som sades. Eller var det kanske en lögn

  20
  3
 6. Det var en god nyhet.
  Äntligen vägrar ett sjukhus att ge gratis sjukhusvård till en som inte ska ha det.
  Heder åt dessa människor!
  Svensk välfärd skall naturligtvis gå endast till SVENSKAR!

  36
  2
  • Tror jag inte ett dugg på!

   Hon blev naturligtvi avvisad av helt andra själ

   5
   1
 7. Var skall man börja? När och hur kom hon till Sverige? Släktingar? Boende? Försörjning? Hon får vända sig till sitt lands ambassad för försörjning, ev. pass m.m.

  54
  3
 8. Naturligtvis fanns det, på akuten, människor med betydligt större behov av akutvård. Att ”känna sig svimfärdig” ger en inte rätt att tränga sig före allvarligt sjuka och det oberoende om man befinner sig legalt eller illegalt i landet. Hur okunnig får en journalist vara?
  Ett snyft-reportage som riskerar att göra akutsjukvårdare osäkra och akutmottagningar till Folktandvården 2.0.
  – Jaja, varsågoda kom med här!
  (med ett ursäktande leende till de svenskar som snällt sitter/ligger och väntar på ”sin tur”)

  59
  3
 9. Varför stannar hon kvar i Sverige illegalt? Åk hem och sök adekvat vård!

  69
  3
 10. Hon får väl plocka fram sina papper då, hon ser gammal ut så de bör hon ha fått från landet hon “flytt” ifrån??
  Bor hon på gatan?

  67
  4
  • Roger
   I många ”stökiga” länder kan man enkelt köpa alla papper man vill ha; körkort, läkarexamen, tandläkarexamen, pass… frågan är om man vill?

   54
   3
  • Hon ska inte ha ett jävla dugg.
   Endast folk med ett svenskt medborgarskap.

   35
   6
 11. Tänk om alla institutioner och myndigheter hade samma klokhet och mod som detta sjukhus. Hoppas polisen hittar kärringen och skickar henne dit hon hör hemma.

  82
  6
  • Helt rätt av aktuell akutmottagning. “endast vård som inte kan anstå….!” Boka tid på en vårdcentral.

   Samtidigt vet vi gräsrötter att dessa snyft-artiklar inte sällan är ren propaganda och Fake News!

   62
   14

Kommentera