Familj till mördad pappa anmäler åklagare för bildpublicering på sonen

BROTTSLIGHET. Adem Sarihan blev efterlyst i tv – sedan mördades hans pappa, skrev bloggen för en tid sedan. Nu anmäler pappans familj åklagaren som godkände att sonens namn och bild publicerades i media. – Mycket tyder på att det finns ett orsakssamband, säger personen som skickade in anmälan, rapporterar SVT.

I torsdags, några timmar innan mannen i 50-årsåldern sköts ihjäl i sitt hem, hade namn och bild på hans son publicerats i media. Sonen beskrevs då som misstänkt för en skjutning mot en bostad där anhöriga till den gängkriminella “kurdiske räven” bor.

Beslutet att publicera namn och bild på sonen godkändes av åklagaren Moa Blomqvist, som kommenterade beslutet så här på måndagen:

Vi gjorde en riskbedömning utifrån hur ärendet såg ut då.

Nu polisanmäler pappans familj åklagaren för vållande till annans död alternativt grovt tjänstefel. Polisen bekräftar att de har mottagit en polisanmälan, men kan i nuläget inte uttala sig om brottsrubriceringen.

Adem Sarihan 25, är gängkriminell med flera domar och strafföreläggande på sin meritlista, han har kopplingar till Vårbynätverket och figurerar bland annat i kidnappningen av Eínar, Encrochaträttegången och andra stora rättegångar.

-Pettersson säger att sonen, Adem Sarihan, var efterlyst för mordförsök och grovt vapenbrott, givetvis måste åklagaren få publicera bilder på yrkeskriminella. Jag tycker att hela familjen som samtliga har utländsk bakgrund ska fråntas eventuella svenska medborgarskap och skickas hem för att de struntat i att uppfostra sonen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Familj till mördad pappa anmäler åklagare för bildpublicering på sonen

 1. Grovt kriminella riskerar döda och skada andra alltså måste bilder publiceras så de åker fast. Att det i sin tur finns andra grovt kriminella som dödar anhöriga visar på vikten av att efterlysa och bildpublicera ännu mer så man får fast dem.

  Sedan är jag rätt säker på att de kriminella har mycket bättre koll på vem som gjort vad än polisen så bildpubliceringen gjorde nog mycket liten skillnad. Familjen är förstås ledsen men detta handlar nog mer om att de vill ha stålar. Som vanligt alltså.

 2. En babbe mindre i svenskarnas land. En ren win-situation.
  Vid varje skjutning med avsedd verkan, där ”offret” är mena-import, kan polisen med fördel avskriva ”upprensningen”, som olycka.
  Kostnaden blir då försumbar.

  12
 3. Uppehållstillstånd skall i princip vara tidsbegränsade, i alla händelser när det gäller asylärenden. Tidsbegränsade uppehållstillstånd skall omprövas senast efter två år. Finns det något som helst tvivel om att dom ursprungliga grunderna för uppehållstillstånden är felaktiga måste det prövas igen. Finns det något som helst tvivel om att god vandel så skall uppehållstillståndet inte förnyas. Finns det brottslighet i familjen så kan man inte förmoda god vandel. Är man arbetslös eller har obetalda skulder råder heller inte god vandel.

  11
 4. I SVERIGE SKALL DE KRIMINELLA OCH DERAS FAMILJER SKYDDAS TILL VARJE PRIS!!!!

  Men är du svensk skall du akta dig mycket noga för att cykla på kvällen utan belysning.

  27
  2
 5. Kanske var det lite välbehövlig sharia, somliga straffar Allah meddetsamma…

  29
  1
 6. Kanske en liten vink att babbarna borde hålla koll på vad deras ungar har för sig och ge dem en ordentlig uppfostran. De får betala för att de inte brytt sig. Allt är ju svenskarnas fel.

  38
  1
 7. Blir nog inga skjutningar idag och några dar framåt. Det är ju inte väder att köra sparkcykel. Såvida de inte steppar upp och går över till att använda en gammal pursvensk sparkstötting.

  31
  1
 8. Problemet i Sverige är att det är alleles för sällan som polis går ut med signalemente.

  42
  2
 9. Jassåminsann, nu passar det svenska rättsväsendet? De borde anmält sin kriminelle son istället. UT

  51
  2
 10. Jag håller med Pettersson. Vänstern har en väldigt skev bild av att skapa nyheter. Är det någon familjen ska stämma är det mördarna.

  51
  2
  • Olof
   Vänstern och högern, så enkelt är det inte, är allt du ogillar vänster?
   Kolla SD s valförslag så hittar du mycket” vänster “och tur är det annars blir det synd om arbetslösa osv. Själv är jag varken höger eller vänster, omoderna begrepp som fyllde en funktion för länge sen.

   3
   16
 11. Om sonen inte varit kriminell hade inte andra kriminella skjutit ihjäl hans pappa. Så de får skylla sig själva. Dessutom har jag en känsla av att pappan inte var en redlig duvunge själv.
  Grov kriminalitet har en tendens att ligga i blodet.

  61
  4
 12. Den som sig in i leken ger, måste leken tåla.
  Håller med Pettersson, utvisning omgående.
  Att man inte ska syssla med brottslighet har tydligen missats av denna familj, skippa kriminaliteten så blir risken att bli mördad mindre.

  63
  3

Kommentera