2,7 miljoner för äldreomsorgschefens avgångsvederlag och kostnaden för tillfällig chef

KORRUPTION. Kommunchef Johan Persson stängde dörren för kommunens äldreomsorgschef Kristina Tercero, som han anställde. Och öppnar för Jan Hellström som han anställt tillfälligt, rapporterar Södermanlands Nyheter.

Jan Hellström heter han som tillfälligt tar över rollen som Oxelösund kommuns äldreomsorgschef. Jan Hellström är 72 år och Oxelösunds kommun kommer att betala Jan Hellström 1 190 kronor i timmen, exklusive moms. Det vill säga totalt 59500 kronor i veckan. Enligt avtalet ska Jan Hellström arbeta 40 timmar helgfria veckor från 22 februari till sista augusti.

Det innebär att Oxelösunds skattebetalare kommer att betala Jan Hellström, eller snarare konsultföretaget, närmare 1,5 miljoner kronor. Lägg därtill avgångsvederlaget som Johan Persson avtalade med den uppsagda äldrechefen och totalsumman blir cirka 2,7 miljoner.

-Pettersson undrar om det inte är kommunchefen Johan Persson som är problemet i Oxelösund.

Johan Persson kommunchef i Oxelösund tjänar 100.000 kronor i månaden. Pressbild

TIDIGARE 2023-02-22 Chefen för äldreomsorgen i Oxelösund fick sparken och 923.000 kronor

KORRUPTION. Oxelösunds tidigare äldreomsorgschef Kristina Tercero, som sparkades från sin post, får ett avgångsvederlag som motsvarar 13 månadslöner. Hon har en månadslön motsvarande 71 000 kronor och får sammanlagt 923 000 kronor av kommunen, det berättar Oxelösund kommuns personalchef Henny Larsson till tidningen Södermanlands Nyheter, bakom betalvägg. Det blir med arbetsgivaravgifter drygt 1,2 miljoner för skattebetalarna.

Tidigare har Kristina Tercero sagts upp som chef på Skatteverket och Karlskrona kommun och löst ut fallskärmar på sammanlagt 2,6 miljoner kronor. Nu blir det alltså tredje gången vad vi känner till som damen tvingas sluta med en rejäl fallskärm. Sammanlagt har Tercero nu fått 3,5 miljoner i fallskärmar.

-Pettersson säger att det är naturligtvis inte Kristina Terceros fel utan ansvaret vilar högre upp i kommunen, faktiskt så högt man kan komma hos den som anställt henne och den som beviljar avgångsvederlaget. Vilket i det är fallet är samma person.

***

TIDIGARE 2023-02-09 Chefen för äldreomsorgen i Oxelösund får sparken

KORRUPTION. I Petterssons hemstad har Socialdemokraterna styrt sedan Oxelösund blev stad 1950 och ända tills höstens val då en majoritet bestående av Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna.

Kommunhuset i Oxelösund och Kristina Tercero. Foto: SVT/Karlskrona kommun

Oxelösund kommuns äldreomsorgschef Kristina Tercero får sparken. Hon tvingas sluta med omedelbar verkan. Bland personalen på äldreboendet Björntorp är kommentarerna många.

Innan uppsägningen har många chefer inom äldreomsorgen sagt upp sig, vilket kommunen har utrett genom en rad intervjuer. Utredningen har i sin tur lett till att Tecero sägs upp.

Flera har uttryckt att det finns en utbredd tystnadskultur och därför valt att vara anonyma i vår granskning av äldrevården i kuststaden. Några fortsätter att vara anonyma, men vill ändå uttrycka sina känslor över kommunchefen Johan Perssons besked att äldreomsorgschefen får sparken, rapporterar Södermanlands Nyheter.

Tidigare har Kristina Tereco sagts upp som chef på Skatteverket och Karlskrona kommun och löst ut fallskärmar på sammanlagt 2,6 miljoner kronor.

Trots det fick hon jobb som förvaltningschef i Oxelösund. Nu sägs hon upp även där meddelar kommunen på sin hemsida.

-Pettersson antar att Tercero kommer att kvittera ut en rejäl fallskärm i Oxelösund också, varför ska man sköta sitt jobb…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “2,7 miljoner för äldreomsorgschefens avgångsvederlag och kostnaden för tillfällig chef

 1. Så här sköts både kommuner och Sverige av Socialdemokraterna.
  De har tappat det helt .

 2. Det kan gå så illa att vi betalar 2 st med fallskärmar och har en anställd för samma jobb med för hög lön, det kan bli dyrt för skatteslavarna/kommun då?

  Fallskärmar är ett gissel, AF nästa för de som inte sköter sitt jobb och ansvar.

  11
 3. Det Socialdemokratiska förfallet sprider sig .
  I Malmö , Botkyrka , Kalmar , Södertälje och många andra ställen är korruptionen total .
  Sossekäftar fladdrar och lovar , men händer det något . NONO.
  Ut slungas orden , tanken stilla stå .

  27
   • Om nu Jan Hellström driver ett konsultföretag vilken jobbar han då mer åt?
    Ett pensionärsjobb med ca 140000 i månadslön är inte illa när man har räknat ifrån moms och arbetsgivaravgifter.

Kommentera