Bachmut är praktiskt taget omringat

UKRAINA. Chefen för paramilitära Wagnergruppen, Jevgenij Prigozjin, uppmanar i en video Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att beordra till reträtt i Bachmut, skriver The Guardian.

Wagnerchefen hävdar att staden, som ligger i östra Ukraina, är ”praktiskt taget omringad” och att det enbart finns en väg till staden.

Samtidigt skriver den amerikanska tankesmedjan ISW att ryska styrkor verkar ha minskat ansträngningarna att omringa Bachmut från sydväst och nordost. I stället tycks Ryssland lägga tyngden på den nordöstra offensiven, i ett försök att tränga ut de ukrainska styrkorna.

Ukrainsk militär har den senaste tiden talat om att läget kring staden blir allt svårare. Men i går meddelade Ukraina att man inte tänker retirera, bland annat eftersom man vill åsamka de ryska trupperna skada.

De senaste dagarna har det pågått stora striderna i Bachmut i Donetskregionen som kostat Ryssland mycket.

De ryska styrkorna har slösat så mycket liv och ammunition, så mycket de har betalat för att ta staden är ett strategiskt misslyckande”.

-Pettersson säger att för några dagar sedan sa Wagnerchefen att de intagit Bachmut, nu har de nästan omringat staden…

Jevgenij Prigozjin

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Bachmut är praktiskt taget omringat

  1. Ja detta är intressant i detta läge bör ju ukriana retirera . För att låta ryssarna inta fickan. Sen gäller det att samla arteleri på båda sidorna ! Det kan bli intressant!

    2
    1

KommenteraAvbryt svar