Nyanlända i Göteborg kan få förstahandskontrakt

INVANDRING. Nyanlända barnfamiljer i Göteborg kommer att få förstahandskontrakt så länge de lever upp till vissa krav, skriver både GP och DN.

Jeander

Kraven handlar bland annat om att man ska ha studerat på SFI och inte ha begått några allvarliga brott. Bakom beslutet står S, V och MP med

stöd av C som fällde avgöörandet. Men oppositionen är mycket kritisk. Hundratals familjer kan bli aktuella för kontrakten.

Man sparkar på alla som köat i tiotals år, säger moderaten Zagros Hama.

-Pettersson ser inget om att invandrarna ska vara självförsörjande och ställer då den retoriska frågan om vem som ska betala?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Nyanlända i Göteborg kan få förstahandskontrakt

  1. MIGRATIONSVERKET har varit en av krafterna för att förstöra Sverige tillsammans med (MP)+(C)+(S)+(L)+(M)+(KD)+(V). Och de ser ut att ha lyckats.

    Paradigmskiftet skulle ändra detta men inget kommer att hända så länge de goda och naiva INTE ser verkligheten

  2. Allt enligt principen ”vi har fått för mycket och nu ska vi dela med oss”.
    Den frasen går att applicera på allting som handlar om neddragningar i svensk säkerhet, trygghet och välfärd.

    14
  3. För några år sedan:
    Herr Suliman med tre fruar och 16 barn saknade skyddsbehov, men fick stanna ändå, i tre bostadsrätter i Saltsjöbaden som Nacka kommun köpte in för 13.950.000 kr.
    Fotnot:
    Efter ett par år flyttade Suliman med familj till småländska Strömsnäsbruk där de fick lägenheter. Herr Suliman bor numera i Grängesberg ”i sin villa eller småhus dit han flyttade den 8 februari 2023, Suliman bodde tidigare i Älmhult och har även bott i Hästveda, i Strömsnäsbruk, i Saltsjöbaden, och i Åsarna.”
    Mer om herr Suliman med storfamilj i Petterssons blogg, 27 sept. 2017:
    https://petterssonsblogg.se/2017/09/27/herr-suliman-med-tre-fruar-och-16-barn-saknade-skyddsbehov-fick-stanna-anda/

    Migrationsverket trodde aldrig på Sulimans påstående om att han varit politiskt förföljd, och han beviljades således inte flyktingstatus, men fick istället ett tvåårigt uppehållstillstånd. Suliman gav sig inte utan överklagade beslutet hos Migrationsöverdomstolen. I en inlaga, närmast utpressning, uttryckte han sitt starka missnöje över beslutet och uppmanade Migrationsöverdomstolen att, citat: ”ställa personer på migrationsverket till svars som inte gjort tillräckligt i deras arbete och som orsakar smärta för oskyldiga människor och utfärdar sådana orättvisa beslut”.
    https://juliacaesar.blog/2017/10/07/nackafallet-en-svensk-vardekollaps/

    23
  4. Kul för dem!
    Göteborg tackar redan nej till välutbildade svenskar.
    Vilken sjuksköterska, lärare eller läkare väljer att bo i andrahandslägenheter på korttidskontrakt, eller på sunkiga vandrarhem, för nåden att vara anställd i Göteborg?

    25
  5. Svenskarna skall stå tillbaka – det är politikernas ambition. Stor j-a skam! Godhet trumfar anständighet och skötsamhet.
    Det är dags att ta ner dessa goddagspiltar (politikerna) på jorden och läxa upp dem! Rösta bort denna ohyra!

    29
    1
  6. Det är väl de sk kvotflyktingarna som vi flyger hit. De kommer från flyktingläger i Afrika och ska ha en bra och stor bostad här. I bästa kvarteren. All inclusive.

    21
  7. Vem blir förvånad om dom flyttar in hos släkting och hyr ut sin lägenhet i andra hand för dyra pengar? Varför ska dessa inavlade inte klara sig själva som vi svenskar får göra?

    41
    1
  8. Är det någon som märker skillnad på Sosse regeringen respektive Moderat regeringen ? Allt fortsätter som Sossarna infört.
    Varför skall vi ha val i detta dårland ? VÄNSTER POLITIKEN BESTÅR.

    43
    1
  9. Det är kriminellt att ge bort 1:a handskontrakt?
    Spottar på svenska befolkningen.
    Dessa förståndshandikappade skall låsas in och aldrig få en beslutandeposition igen.
    Rösta aldrig på dessa partier.
    Sozzarna, kommunisterna, det svarta partiet MP och muslimpartiet C.

    48
    1
  10. Inga allvarliga brott…. Nej sådana finns ju inte så många enligt svenska domstolar så det blir väl fritt fram. Mängdbrott räknas inte.

    Man ska ha studerat på SFI…. Hur länge? Krav på kunskap för att slippa tolk? Alla i familjen?

    Vem bestämmer att dessa krav har uppfyllts?

    Dags för svenskar som uppfyller dessa krav att anmäla för diskriminering i bostadskön.

    58
  11. Repatriera nu!

    Hur kommer det sig att vi har ”nyanlända barnfamiljer”? De riktiga flyktingarna från Ukraina består inte av familjer utav kvinnor eller mödrar med barn. Inte många män där. De betraktas heller inte som flyktingar av Migrationsverket utan får en behandling som de ekonomiska flyktingarna borde ha fått. De flesta, om inte samtliga, från Ukraina önskar ett arbete och vill resa hem så fort som förhållandena medger det.

    Hur kommer det sig att vi fortfarande har massinvandring från Långtbortistan?

    75
    1
    • Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
      Roland Salomonsson skriver:

      Under sken av att beslutet skall gynna Ukrainska ÄKTA krigsflyktingar, som är i jobb efter ett par månader, är det dock i verkligheten ett sätt att ge människor som inte kan försörja sig dyra lägenheter som betalas av ”de som förlorade röstningen”.

      Dessutom behöver varje muslimsk gift kvinna en lägenhet för sig, sina barn resp ett extra rum för sin man. Alla fruar måste ges en lägenhet, då de ”officiellt” är ”ensamstående med barn”. Månggiften för muslimska män finansieras idag av SOC. Några levande ”ensamstående” muslimska kvinnor existerar inte. Alla äkta ensamstående flyger från balkonger.

      46
      4
      • Det var Migrationsverket med nuvarande GD som fattade beslutet om att alla som påstod sig komma från Syrien skulle ha PUT. Det var samma person som stoppade alla utvisningar till Afghanistan. Det är samma person som inte har sett till att göra/uppdatera en kista av säkra länder.

        4
        1

KommenteraAvbryt svar