Försök till mord på polis i Norrköping – 56-årig “palestinier” anhållen

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I går eftermiddag attackerades en polis utanför polishuset i Norrköping. En 56-årig arab är på sannolika skäl anhållen för försök till mord m.m. Förundersökningen leds av chefsåklagare Torsten Angervåg. – Det finns inget som tyder på att det skulle finnas fler gärningspersoner, det var allt att döma en isolerad händelse genomförd av en enskild gärningsman. Det finns inte heller någon känd koppling till de målsägande.

Bild från Samnytt

Vid händelsen skadades två poliser, båda var civilklädda. – Vad gäller motivet så är det för tidigt att ha någon teori om det. Säkerhetspolisen informeras alltid vid den här typen av händelser, men det finns inget som tyder på att det skulle vara en planerad terrorhandling. Ena polisen är allvarligt skadat och har opererats.

Förundersökningen är i ett inledande och intensivt skede. Åklagaren kan därför inte lämna mer information om ärendet och är inte tillgänglig för media.

Senast den 2 mars ska åklagaren fatta beslut om den misstänkte mannen ska begäras häktad eller inte. Efter att eventuell häktningsförhandling är avslutad är åklagaren tillgänglig för frågor.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 767-23

Knivmannen är 56 år gammal och är en palestinier född i södra Libanon. Han var enligt egen utsago aktiv i PLO, och kom till Sverige 1987 – samma år som den palestiniska organisationen terrorstämplades av USA.

56-åringen är frånskild, har fyra barn och är sedan 1997 svensk medborgare. Han misstänks nu för försök till mord och försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Knivmannen är tidigare känd av polisen och släpptes på fri fot så sent som i somras efter att ha suttit inlåst på rättspsyk i nio år.

Den palestinske invandraren har vid tidigare tillfällen gått till attack mot och försökt skada eller döda poliser.

2013 dömdes han till rättspsykiatrisk vård för försök till grov misshandel, mordbrand och våld mot tjänsteman sedan han, beväpnad med bensin och tändare, attackerat flera poliser utanför sin bostad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Försök till mord på polis i Norrköping – 56-årig “palestinier” anhållen

 1. 33 år i vårt fosterland. Hur har han försörjt sig? Hur mycket skatt har han betalt in? Låt Löfven utreda detta utan något arvode. Redovisas i Riksdagen.

 2. Nu är det nog som så, att jag inte är så säker på att polisen verkligen siktade på och träffade hans ben!

  Tror att det mest var slumpen som gjorde att dom träffade något alls!

 3. Det måste bli ett slut på att man ska kunna gömma sig bakom ett medborgarskap, ifall
  dessa dårar kan få klart för sig att ett medborgarskap kan sägas upp så blir det svårare
  för dem att känna sig säkra här och att begå brott på brott. Ut med idioter som paratiserar på våra mesiga straff och lagar!

  21
 4. Kom till Sverige 1987 och enligt egen utsago aktiv i terrorstämplade PLO.
  ”Varför envisades svenska socialdemokrater med att stödja en organisation med ett sådant markant demokratiunderskott som PLO? Det är obegripligt”, skriver den tidigare SVT-reportern Bengt G Nilsson, som i många år följt utvecklingen i Mellanöstern.
  När USA erkände Jerusalem som Israels huvudstad, bröt demonstrationer ut i flera svenska städer. ”Länge leve Margot Wallström” och ”Vi ska skjuta judarna” skrek de huvudsakligen arabiska demonstranterna.
  Att detta kunde fortgå på svenska gator och torg anser Bengt G Nilsson till stor del var regeringens skuld, och beskriver Margot Wallströms personliga roll som djupt problematisk, – det framstod som att det ”är okej att hata judar, när till och med den svenska regeringen tycker de är skyldiga”.
  Svenska socialdemokrater valde att ställa sig på PLO:s sida.
  En organisation helt renons på demokrati. Toppstyrd med brutala metoder:
  https://timbro.se/smedjan/bengt-g-nilsson-darfor-har-jag-bytt-asikt-israel-palestinafragan/

  Ledande inom PLO är Palestinas president Mahmod Abbas, som 2016 förärade den socialdemokratiska utrikesministern Margot Wallström utmärkelsen som normalt bara ges till ”en soldat som har utfört en framstående handling”.
  Pettersson kommenterade: ”nog är Margot en liten soldat – som förminskar islamistisk terrorism utförda av palestinier, och öser miljarder av skattebetalarnas pengar till den palestinska myndigheten – utan minsta insyn…”
  https://petterssonsblogg.se/2016/12/18/wallstrom-fick-palestinsk-soldatorden/

  24
 5. Vi kunde ha gjort mycket positivt för dem som byggde landet och som nu är åldringar för vad denna skurk har kostat oss skattebetalare. Men han kanske har haft en besvärlig uppväxt?????? Så då måste ju Sverige ställa upp.

  19
 6. Kling o Klang lyckades ju mörda en förståndshandikappad med + 10 skott, men tydligen inte här, känner INGEN sympati med handhjärtan , pizza o annan skit dom sysslar med. Skjut för fan! Eller gäller det ” mjukt bemötande”.

  33
 7. Nu ser ni då alla invandrar liberala människor hur det går.
  Alla som är för invandring bör se denna video, få se om dom vill släppa ut sina barn i vårt Sverige 2023.
  Denna idiot skulle skjutits ihjäl på platsen, nu ska fanskapet kosta vård rättegång och dyra fängelseår.
  Borde inte ha tillgång till svensk fri vård, borde skickas ut direkt.
  Vi är för mesiga i Sverige, det är därför dom ska hit.
  Jobb är dom inte intresserad av iallafall, endast bidrag och sälja knark och skjuta på andra klanmedlemmar.
  Hur tror ni Sverige ser ut om 5-10 år om inte hårdhandskarna åker på ?
  Garanterat ännu större invandrarkrig över hela Sverige.

  49
 8. Återkalla medborgarskapet och skicka tillbaka honom till medeltiden han kom från.

  Vi har INTE råd att föda folk som INTE klarar av att leva i ett civiliserat och högteknologiskt samhälle. UT MED DEM!!

  Varför är Sveriges BNP så låg? Det räcker med att titta på gatorna så förstår man men de gör inte SVT/SR. Migrationen av lågutbildade och analfabeter kommer aldrig att bidraga till Sveriges välfärd.
  Barnen till dessa ger heller inget bidrag till välfärden då de följer sina föräldrar i spåren.

  Hur korkade får våra politiker vara? Gäller även de goda och naiva samt Sveriges feminister.

  62
  1
 9. Varför lever han fortfarande.
  Hade det varit en vit svensk hade polisen satt tre skott i bröstet på den.

  De ville väl inte råka ha ihjäl Partiets valboskap. Nu kan denne arab rösta i nästa val också.

  45
  2
 10. En arab med genomsnittlig IQ för den rasen. Nu får vi hoppas att fanskapet interneras för tid och evighet. För övrigt anser jag att det var synd att polismannen inte träffade 70 cm högre upp.

  49
  1
 11. 1987 gjorde jag värnplikten för Sverige.

  Det var dock INTE för att med mitt liv som insats skydda denne arab och ättelägg som jag gjorde den.

  UT, UT UR Sverige med [ censur ]

  48
  1
  • Förmodligen så blir det snabbretur tillbaka till Rättspsyk.Den här mannen är mycket psykiskt sjuk och hans vanföreställningar verkar att koncentreras på Polisen som i hans sjuka hjärna är roten till allt ont.Han kommer aldrig någonsin att bli frisk och kommer förmodligen att göra om något liknande när han blir utsläppt igen.Följdaktligen bör man utvisa denne man och upphäva medborgarskapet.Det var bara en ren och skär tur att han inte lyckades i sitt uppsåt vilket var att döda.Nu ska väl Polisen som sköt honom internutredas om skottet verkligen var nödvändigt.Vi får då hoppas att han får hjälp och stöd i den processen.Det verkar vara dåligt med den saken nuförtiden som vi har fått ett tragiskt färskt exempel på nyligen…

   12
 12. Förstod man att det skulle vara en utlänning, när text TV var noga med att betona “svensk medborgare”.
  Hade han gjort något bra, hade de säkert skrivit “svensk palestinier’.

  58
  1
 13. Någon som är förvånad mer än pk-sekten som sitter med gapande munnar och fallande hakor?, en arab som kom till landet 1987 och suttit i fängelse och rättspsyk under många år försörjd av svenska skattebetalare. Kan ingen journalist fråga Löfven hur länge vi skall vänta på vinsten i detta fall och jag antar det var denna invandrare som Reinfeldt ville tacka för att han valde Sverige.

  60
  1

Kommentera