Klimatet kan inte vänta

ENERGIPOLITIK. Regeringen säger ja till stor vindkraftspark. Havsvindkraftsparken Kriegers Flak beräknas tas i drift 26 år efter projektstart. Det tog 6 år för kärnreaktorn Ringhals 2 att börja leverera el från offert till start. Ringhals 2 stängdes minst 15 år i förtid den 30 december 2019.

Två kärnkraftsreaktor i Barsebäck stängdes redan 1999 respektive 2005 under en S-regering. Sedan 2014 har S + MP dessutom stängt två reaktorer i Oskarshamn 2015 respektive 2017 och ytterligare två reaktorer i Ringhals den 30 december 2019 respektive den 31 december 2020. Alla sex reaktorerna har stängts av politiska skäl. Det hade varit bra att ha de sex nedlagda rektorerna idag. Vi hade också sluppit tusentals förlustsnurror i naturen och inte behövt köra Karlshamnsverket på olja.

Dessutom stoppade de rödgröna två planerade reaktorer, Ringhals 5 och 6, som hade varit klara eller nästan klara idag om Vattenfall fått fortsätta sina planer…

“Klimatet kan inte vänta på kärnkraft”, säger Miljöextremisterna…

-Pettersson är inte energiexpert men jag misstänker att om Vattenfall dammar av och justerar planerna på Ringhals 5 och 6 så kan vi ha två stora reaktorer på plats om betydligt mindre är tio år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Klimatet kan inte vänta

 1. Skulle en miljöpartistdjävul ha en strömbrytare för att stänga av solen, så skulle den fan göra det. Sedan när det mesta av livet på jorden dött ut, skulle den djävulen säga: Oj, jag såg det inte komma, det blev fel, lol.
  I mitt cenario, skulle han heta Lorenz Tokhatt.

 2. Det är samma sak som jag skrev ovan, om sjön Vättern, som enligt lagen eller vattendomen, skall regleras i detta fall utifrån den naturliga nederbörden, men medelvattenytan sägs vara 88 meter över havet. Tydligen är 88 möh. för mycket för att även efterblivna politiker kring sjön skall börja yra om stigande havsnivåer, som i fallet med Vänern (44 meter över havet)

 3. Miljöpartister spår, men Solen rår.
  Där jag bor, och i större delen av Sverige har vi s.k. landhöjning, vilket innebär att havsnivån sjunker, många småbåtshamnar blir obrukbara om 100 år.
  Någon idiotjävel anställd i en kommun (kanske Mariestad) vid Vänerns strand, dillade om stigande vattennivåer i sjön, utan att få in i sin missbildade hjärna, att sjön Vänerns vattennivå är reglerad vid kraftverket i Trollhättan genom en s.k. vattendom.

  • Vad jag kommer ihåg från skolan, så skulle det vara landsänkning i Skåne för det var så länge sedan som vi hade inlandsis.

 4. Jag är inte heller expert, men att jämt prata om klimat blir tjatigt. Vi behöver inte tänka på det tror jag, tex gaspriserna sjunker och likaså el.

  5
  4
  • Nej, helt rätt. Klimatet sköter solen om åt oss. Däremot ska vi oroa oss för de uppstimmade klimataktivisterna. De kostar enorma pengar för oss alla. Och precis som att gasen och elen är svindyr, så drabbar klimatbluffen samma kassakista. Nämligen din och min egen plånbok.

   15
   • Centurion
    Att oroa sig är i detta fall onödigt, den fria världen kommer, tror jag, lösa eventuella energiproblem. Kol, olja, gas finns kvar osv. Min elkostnad för januari var under 3000 kr rörligt avtal eget hus. Dessutom har vi en regering som verkar ta frågan på allvar. Så vi kan simma lugnt

   • Öskute…
    3000:- säger du. Ha ! Till det får du lägga momsen som kommer på nätfakturan. Därefter nätavgift, skatt och moms på rubbet.
    Och pga. Bolund och hans klimatnojiga anhang så ligger bränslepriset c:a 8:- högre än övriga Europa. Ovanpå detta har du en inflation, som också är skapad av Bolund o co. Den är uppe i tvåsiffrigt nu på årsbasis.
    Elförsörjningen är körd i botten med ännu högre priser framöver. Vi har världens högsta skatter och ändå finns det knapp något som fungerar.
    Kanske är dags att “Se det komma”.

  • Stiger vattnet hos dig, inte här heller, har du medelhavsklimat inte jag heller, allt lugnt som vanligt, bara kaus hos media.

 5. Den nya regimen har nu inlett bortstädningen av GD-politruker. Bra ! Men för att trovärdigheten ska infinna sig krävs handlingskraft. Det återstår en hel massa myndighetsfolk med kommunist-agenda som måste bort illa kvickt om det nu ska bli någon förändring att tala om. Vattenfall, Posten, SVT, SR är bara några exempel på chefer som styrts från Sveavägen 68.

  20
 6. Börja med att städa trappan uppifrån. Rensa ut den sosseansrtrukna ledningen i Vattenfall snarast.

  26
 7. Klimatet kan inte påverkas av människan. Därför finns det inte någon anledning att satsa på den miljöfarliga vindkraften, stoppa all utbyggnad omedelbart.
  Eftersom koldioxidens enda påverkan är att den stimulerar all växtlighet och därmed ger en grönare värld, så skall all elproduktion framledes ske med vattenkraft, kärnkraft samt gas och oljeeldad värmekraft. Solkraft är för dyr.

  22
  1
  • Håkan, ja det kan behövas en grönare värld efter kriget å andra sidan har väldigt många konsumenter försvunnit då.

   3
   6
  • Våra politiker håller på att kratta manegen för USA:s intrång med grön el i Europa.
   Det är ingen hemlighet längre utan USA:s politiker pratar öppen om det.
   De kommer att köra sin skrämsel propaganda för att driva igenom intermittenta energikällor istället för konstanta med tung svängmassa.
   Vårat nät klarar max 25% av intermittent och 75% konstant.
   Ja……….. USA styr Europa med hjärnhand så länge som våra korrupta politiker accepterar det.
   Till och med vid terrorist dådet mot gasledningen så är relationen med USA oförändrad.
   Vi kommer att få leva i en
   Teknokrati inom en snar framtid om vi inte stoppar vansinnet.

   7
   2

Kommentera