Barnens rätt i samhället

BARN I SAMHÄLLET. BRIS – Barnens Rätt I Samhället. Bris är en barnrättsorganisation som stöttar barn, mobiliserar samhället och påverkar beslutsfattare genom att göra barns röster hörda. Bris vision är ett samhälle där barnets rättigheter tillgodoses, skriver BRIS på sin hemsida, med en text/typsnitt som är oerhört svårläst.

Bris lanserade i dagarna en kampanj tillsammans med Arla, där mjölkpaket runtom i Sverige pryds av en bild föreställande en hos Bris anställd kurator iklädd hijab. På bilden står det ”Du kan höra av dig när som helst, om vad som helst”.

Bris har utöver reklamkampanjen, valt att publicera en illustrerad bild föreställande en kurator iklädd hijab på sin hemsida.

Att en barnrättsorganisation, som bär ett tungt moraliskt ansvar att främja barns rättigheter, väljer att normalisera en mycket problematisk symbol med paralleller till hederskultur är inget annat än okunnigt och djupt beklagligt. Detta sker samtidigt som flickor och kvinnor i den muslimska världen, inklusive Sverige, kämpar och dör för rätten att slippa bära hijab.

-Pettersson tror knappast att detta vänsterblivna försvarande av islam ökar förtroendet för Bris och andra organisationer i samhället bland bland förtryckta flickor.

Har samhället blivit bättre med ungdomsgårdar, Barnombudsman, BRIS, socialsekreterare, kuratorer, Rädda barnen och FN:s barnkonvention?

De flesta av oss barn blev inte kriminella utan bra och företagsamt folk utan all denna “omsorg”. Dessutom var skatterna betydligt lägre då.

Vad använder BRIS för stil på texten? Det underlättar inte läsningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Barnens rätt i samhället

 1. Tror det är extra många muslimska barn som kan behöva hjälp och att det är bra att man vänder sig särskilt till dem. Inte bara de vanliga problemen utan mer våld i hemmet, mer hedersförtryck, osäkrare boendeområden etc. Synd att de visar en kvinna med slöja på bara, istället för en kvinna som tagit av sig slöjan. Kan en flicka som lider av att hon inte får vara slöjfri verkligen med förtroende vända sig till en rådgivare som väljer att vara en del av slöj/hederskulturen?

 2. Lika obehagligt som att all reklam ska innhålla minst en neger. Gärna några med arabiskt utseende också. Svenskarna gäller tydligen inte längre. Man kunde tro att det endast är araber och negrer som är köpkraften.

  15
 3. Mjölkpaket med den bilden och texten väljs bort,det finns så många att välja på.
  Tex den med noll klimatutsläpp,om den är kvar,jag har sparat en för framtiden.

  12
  • Arlas mejeriprodukter har numera ett så högt pris, att de är enkla att välja bort, till förmån för andra företag. Hoppas bara bönderna anslutna till denna skurkkoalition inser detta och organiserar sig på annat sätt.

   14
 4. Det räcker med en eller några få aktivister för att svärta ner ett företags eller organisations goda rykte. Nu känner jag inte i detalj till ledningen i BRIS och Arlas åsikter och inställningar men jag är tämligen säker på att majoriteten av medlemmar och anställda inte delar försöken till islamisering av Sverige.

  Det är dags för politiker, tjänstemän och svenska folket att inse att Islam är en agendastyrd ideologi under förklädnad till religion. De, liksom kommunisterna, vill förslava alla människor i hela värden för et utopisk illusion. Det goda är att yngre personer verkar ha uppmärksammat det hela och slutat rösta vänster.

  13
 5. De 916 barn som är är kidnappade och bortförda utomlands, riktar ett speciellt STORT TACK till Bris!

  25
 6. Inte för svennar alltså.
  De borde slå ihop Bris med DO i så fall.
  Enbart till hjälp för invadrare.
  FY FAN

  28
  • Bra jobbat Bris.lågbetalda som ni är !
   Skönt att det inte finns gatubarn I Sverige !
   Stort Tack !

   12
 7. Skrivstilen påminner om när araber använder latinska bokstäver. Reklamskyltar utanför arabiska butiker, exempelvis.

  15
 8. Sluta handla av de som gör reklam för islamism!!

  Islam är en cancersvulst och skall bekämpas på allah plan.

  Feminizterna bryr sig inte om islamismens offer så länge de inte själva är drabbade.

  Imamen Fekri Hamad, av Säpo klassad som säkerhetsrisk, är kvar i Sverige trots beslut om utvisning. Han hjälper till i Al-Rashideen moské i Gävle och genomför vigslar där vuxna kvinnor måste ha godkänt från en manlig ”vårdnadshavare” för att få gifta sig.

  Den “utvisade” säkerhetsrisken bor kvar i Sverige!!! DET SÄGER ALLT OM DAGENS POLITIKER OCH RÄTTSSYSTEMET.

  37
  • “Sluta handla av de som gör reklam för islamism!!”

   Räcker inte långt, Sala. Genom att räkna alla män som grupp och resten barn, homosexuella och invandrare (mest menaiter) av kvinnligt kön döljer man det goda hatet mot svenska män. Det är inte orimligt att anta att tex 90 % av all tv-reklam exkluderar svenska män och tv-rutan fylls med vilka andra grupper som helst i samhället. Tom fler svarta än som är representativt för vårt samhälle. Att minoritetsgrupper synliggörs mest är därför att du, jag och andra pursvenska vita män ska exkluderas från att tex jobba med att skapa tv-reklam. Högskoleprogram med inriktning konst och kultur som ex. domineras av alla grupper utom just? Japp, svenska män. Här är en som vaknat upp, men som vanligt … försent.

   https://www.youtube.com/watch?v=_fQ-aNMz48A

   Hur många gånger ska man behöva köra ner varningarna i halsen på trögfattade svenska väljare? Innan dom börjar ta in vad som håller på att hända i vårt land? Lite tänkvärda rader i väntan på nästa val:

   Först drabbades svenska män, och jag protesterade inte, för jag var svensk inte man;

   Sedan drabbades äldre svenskar, och jag protesterade inte, ung och levde livet och kolla på mellon, lets dance etc;

   Sedan drabbades den svenska välfärden, och jag protesterade inte, för jag var ung och frisk och behövde inte ta del av välfärden annat än undantagsvis;

   Sedan drabbades svenska tjejer och kvinnor som jag, och då fanns ingen kvar som protesterade.

   SD 2026 eller AfS 2026

 9. När man inte spenderar sina egna pengar, tenderar man att försöka lösa problem så att lösningen skapar fortsattbehov av den insats man fått betalt för att använda.
  Eller annorlunda uttryckt: om du betalar mg för att leta efter troll och häxor, kommer jag (oavsett om jag luras eller tror på riktigt) alltid att agera så att du måste betala mig mer, oavsett hur fina framstegsrapporter/larmrapporter jag skriver.
  “Skinn på spel” som jänkarna säger är den bästa kontroll-mekanismen; titta bara på kristna, muslimer och judar. Yla om bidrag för deras vidskepelse-klubbar är de bra på, och kräva frälse-ställning avs. brott och straff och gemensamma samhällsregler likaså… men särskilt sugna på att magiska bokens ord om hur de troende ska straffas för vissa brott?
  Nädu tacksan, då är det helt plötsligt en h-e-e-e-lt annan sak.
  Samma med BRIS och resten av parasiterna.

  31

Kommentera