Sverige har gett en liten grupp islamister makt

ISLAM. Har islamister från Muslimska brödraskapet infiltrerat det svenska samhället? På fredag försvarar Sameh Egyptson sin doktorsavhandling. En 740-sidig anklagelseakt mot namngivna muslimska ledare – och mot Sverige. Men de utpekade har hittat sakfel. Handledaren spår ”en skitstorm” och är beredd att hamna i domstol, skriver Dagens Nyheter.

”Kära vänner! Det är dags för mig att försvara min tes att Islamiska förbundet i Sverige är den nationella filialen för det internationella Muslimska brödraskapet.”

Så skriver doktoranden och debattören Sameh Egyptson på Facebook om den doktorsavhandling som han på fredag lägger fram vid Lunds universitet.

Disputationen på fredag är ovanlig för att så mycket står på spel. För Sameh Egyptson personligen, som i flera år beskyllts för att sprida antimuslimska konspirationsteorier och som vill försvara sig – men också för flera svenska organisationer, politiska partier och myndigheter.

Sameh Egyptsons 740-sidiga avhandling utgör en massiv anklagelseakt mot ett av de största muslimska förbunden i Sverige: Islamiska förbundet i Sverige (IFiS), som bland annat driver Stockholms moské på Södermalm.

Moskén och det islamiska centret där fungerar som ett högkvarter för Muslimska brödraskapet i Sverige, säger Sameh Egyptson.

Det bestrids av imam Mahmoud Khalfi vid Stockholms moské, som i avhandlingen pekas ut som en av de viktigaste svenska representanterna för Muslimska brödraskapet, en islamistisk rörelse med rötter i Egypten och som svensk säkerhetspolis ser som antidemokratisk.

Mahmoud Khalfi anser att Egyptson ljuger och förvanskar citat från sina källor.

– Avhandlingen är som en polisiär utredning där han förvränger och samlar en massa saker, enbart för att svartmåla. Han förstör för tusentals personer, säger Mahmoud Khalfi.

Sameh Egyptsons doktorsavhandling innebär även hård kritik mot flera svenska politiska partier och myndigheter, som enligt Egyptson har låtit sig luras av en islamistisk, antidemokratisk rörelse som seglar under falsk flagg.

Kommuner samt myndigheter som Folkbildningsrådet, Sida och Myndigheten för stöd till trossamfund har genom åren delat ut hundratals miljoner till studieförbund, skolor och organisationer som Egyptson pekar ut som styrda av antidemokrater.

Jag menar att en liten grupp islamister har infiltrerat svenska politiska partier, skolor och studieförbund. De har lyckats med att bli ”muslimers representant” i Sverige – fast de i själva verket företräder Muslimska brödraskapet. Det blir väldigt tydligt när man tittar på vad ledarna säger på arabiska, till en arabisk publik. Då bekänner de sig öppet till Muslimska brödraskapet, säger Sameh Egyptson.

Läs vidare på Dagens Nyheter…

-Pettersson läser “Han förstör för tusentals personer, säger imamen Mahmoud Khalfi” och inser att muslimerna är bra på att förstöra för sig själva.

Bjereld har trots att han knappast kan kallas opartisk arbetat åt den socialdemokratiska regeringen som utredare om skattebidrag för religionsutövning. Som exempel kan nämnas att Jehovas vittnen inte får en krona medan olika muslimska församlingar får miljoner.
Socialdemokrater för tro och solidaritet hette tidigare ”Broderskapsrörelsen kristna socialdemokrater”, namnbytet öppnade upp för fler trosinriktningar. Ni får själva gissa vilken/vilka.
– När Broderskapsrörelsen grundades förekom inte muslimer i den svenska religionsstatistiken, men successivt har vårt land blivit mer likt världen i stort. Det finns 200 000 muslimer i Sverige, fastslog förbundsordförande Peter Weiderud, företrädare till Ulf Bjereld. Märkligt nog har det inte varit aktuellt med namnbyte tidigare trots att judarna funnits längre än socialdemokraterna i Sverige.

Läs mer om Carina Hägg tidigare på bloggen HÄR.

För att det är inlägger inte ska bli tjockt som en bok får den intresserade följa länkarna:

Läs mer om Sveriges Muslimska råd på bloggen…

Om Muslimska brödraskapet på bloggen…

Och kanske det mest intressanta ett samarbetsavtal från 1999 mellan Socialdemokraterna och Sveriges Muslimska råd. Läs hela Sveriges Kristna socialdemokrater, Broderskapsrörelsen och Sveriges muslimska råd. Rapport 4/99. 

-Pettersson säger bara att om ni vill att islam ska breda ut sig ännu mer i Sverige så rösta på S. Själv tycker jag att de muslimer som inte kan hålla sin ideologi privat ska flytta till något av de drygt 50 muslimska länderna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Sverige har gett en liten grupp islamister makt

 1. Kanske läge att stämma av deltagarlistan från Kristerssons möte med muslimska företrädare på Sagerska palatset med Egyptsons avhandling? De kanske överlappar? I så fall tycker jag Kristersson skall stå till svars.

  11
  1
 2. Varför har man jobbat för att få varannan damernas, varannan bögarnas/lebbornas och nu varannan muslimernas och vissa vill rentav sänka rösträttsåldern ner i tonåren. Speglar det verkligen befolkningen i samhället?

  Varför den här ålderismen tex. En heilande civilminister Haparanda i förra rödgrönbruna regeringen var (tror jag) den yngsta ministern 2021-2022. Vart tog dom gamla och rutinerade politikerna vägen?

  Och varför inte permobilförare på en del riksdagslistor? Ska dom inte vara med för att spegla samhället? Och rimligen ska väl 90-95 % av riksdagens knapptryckare vara hetero och cis? Det är pinsamt att etablissemanget tjatar om att bryta normen och gör det onormala till det normala och vice versa.

  Vilket dagis Sverige har blivit. Ingen jädra ordning med nånting längre. Då är det ta mig fan inte konstigt att skola, sjukvård, rättsväsende, myndigheter mm spårar ur allt mer. För det är samhällssektorer där man också ägnar sig åt sk inkludering.

  16
  1
 3. När Epoch Times intervjuade Sameh Egyptson angående dennes bok ”Holy White Lies/Heliga Vita Lögner”, skrev man bland annat, citat: “Hans bok är bitvis ganska ruggig läsning för den som har det minsta oro för en krypande ”islamisering” av Sverige. Han beskriver i stor detalj hur en grupp ideologiskt drivna personer som faktiskt vill återskapa ett islamskt kalifat har trängt långt in i både svensk politik och det svenska civilsamhället.
  Det svenska samhället och den politiska strukturen bygger på tillit.
  Men Muslimska brödraskapet styrs av en annan etik. Utifrån detta anser man att det under vissa förutsättningar är rätt att ljuga eller använda dubbla budskap. Muslimska brödraskapet och dess allierade har också effektivt tystat kritik och granskningar genom att ständigt ropa ”islamofobi”, och nu på senare tid även börjat anamma postmodern terminologi som ”rasifiering”, och sprider hat mot ”vita män”,
  Egyptson menar att svenska politiker behöver bli medvetna om att de här grupperna talar med kluven tunga, och att de faktiskt är ett hot mot den västerländska demokratin…“:
  https://epochtimes.se/Islamism-i-Sverige—Intervju-med-Sameh-Egyptson-del-1?gclid=CjwKCAiAxP2eBhBiEiwA5puhNeJDjPrn07HJEDQMw1-kyZl2YVy8u-l8DZMYHt0NfeJoojhxHEoQUhoCwwAQAvD_BwE

  Sameh Egyptson – “Sanningen framför allt”:
  https://wordpress.egyptson.se/tag/heliga-vita-logner/

  12
 4. “Han förstör för tusentals individer” ? Och de tusentals individerna förstör för miljontals individer !! Öskute , har du inga barn , barnbarn ?
  Mvh Sjöström

  19
 5. Vi är bara i början på ISLAMISERINGEN av Sverige.
  Med andra ord vansinnet har bara tagit första stegen innan kaoset är fullbordat.
  Sverige blir nordens Libanon.

  28
  1
 6. Muslimer och andra utlänningar finns i alla partier de får mer och mer inflytande. Inte så konstigt då de är väldigt många. De blir också fler och fler, så i framtiden kommer Sverige att var starkt påverkat av Islam. Men då har jag gått ur tiden, så jag bryr mig inte.

  10
  18
   • Du förmodar fel. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn får sköta sin egen framtid, jag har nog problem med nutiden. Unga svenskar verkar förövrigt tycka att allt är normalt.

    4
    9

Kommentera