Åtal väckt i mordärende på ett gym i Stockholms innerstad

VÅLDSVÅGEN. I dag har kammaråklagare Daniel Suneson väckt åtal mot fyra personer för bl.a. mord, försök till mord och medhjälp till samma brott den 28 mars 2022 på ett gym i Vasastan i Stockholm. Åtalet är kopplat till två andra förundersökningar om grov allmänfarlig ödeläggelse den 20 mars 2022 på Södermalm då en handgranat kastades in i en restauranglokal samt om grovt vapenbrott där bland annat mordvapnet från gymmet hittades i en lägenhet i Johanneshov.

Fredrik Andersson sköts ihjäl av misstag på ett gym när han försökte avväpna en misstänkt mördare.

En av personerna, som var 16 år vid gärningen, åtalas för mord och försök till mord på gymmet i Vasastan, grov allmänfarlig ödeläggelse på restaurangen på Södermalm samt grovt vapenbrott i en lägenhet i Johanneshov. Utöver detta åtalas tre personer för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord. En av dem var 18 år vid gärningen och de övriga i 30-årsåldern. Enligt åklagaren har de på olika sätt främjat mordet och mordförsöket.

Jag har åtalat för mord på en besökare på gymmet men även för försök till mord på en annan person som befann sig där. Utredningen har inte visat annat än att den person som avled inte var den egentliga måltavlan utan endast ingrep mot förövaren, säger kammaråklagare Daniel Suneson.

Samtliga åtal kommer att avhandlas i en och samma rättegång. Det är tingsrätten som sätter datum för när huvudförhandlingen startar.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 5432-22.

 • Frunze Saghatelyan, född 2005, medborgare i Armenien och Sverige, åtalas för vållande till annans död, grovt brott. Försök tillmord, förberedelse till mord, grovt olaga hot, grovt vapenbrott. Allmänfarlig ödeläggelse grovt brott.
 • Omar Abdulkadir, Ahmed, född 2003, medborgare i Somalia och Sverige.
 • Robin Karl Conny, Hedman Johansson, född 1992, medborgare i Sverige
 • Johnny Antony, Samansson, född 1990, medborgare i Sverige
 • Robin Hedman Johansson, Johnny Samansson och Omar Ahmed åtalas för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord, medhjälp till försök till grovt olaga hot.
 • Ahmed åtalas för skyddande av brottsling
 • Samansson och Hedman Johansson åtalas för narkotikabrott
 • Hedman Johansson åtalas för brott mot vapenlagen, dopningsbrott

***

TIDIGARE 2022-08-01 Efterlyst mördare fick svenskt medborgarskap

VÅLDSVÅGEN. Fredrik Andersson sköts ihjäl på ett gym när han försökte avväpna en misstänkt mördare.

En 16-årig Armenier har nu gripits misstänkt för mordet. Den misstänkte flydde till Armenien och har under tiden han varit efterlyst, misstänkt för mord fått svenskt medborgarskap.

Den 16-årige armeniern är nu häktad misstänkt för mord. Den 18-årige somaliern som tidigare misstänktes för mord är nu misstänkt för medhjälp till mord.

***

TIDIGARE 2022-04-13. Somaliern Omar Ahmed begärd häktad för mord på oskyldige Fredrik Andersson

VÅLDSVÅGEN. Åklagaren begär i dag den 13 april den tidigare misstänkta mannen, Omar Ahmed, född 2003, häktad för mord vid Delta Gym i slutet av mars. Misstanken gäller mord alternativt medhjälp till mord.

Tid för häktningsförhandling bestäms av tingsrätten och sker troligen under torsdag förmiddag den 14 april. – Av hänsyn till utredningen kan jag inte lämna ytterligare kommentarer kring detaljer om mannens medverkan i brottet, säger kammaråklagare Daniel Suneson som är förundersökningsledare i ärendet.

-Pettersson säger att Omar Ahmed är medborgare i Somalia och skriven i Borås. Herr Ahmed är tidigare dömd för försök till mord, rån, grov misshandel, grovt olaga hot, grovt vapenbrott och grov skadegörelse. Varför gick han lös på våra gator och torg, Morgan?

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 5432-22.

***

TIDIGARE 2022-04-12. En gripen, misstänkt för mordet på oskyldige Fredrik Andersson

VÅLDSVÅGEN. En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för det uppmärksammade gymmordet i Stockholm den 28 mars. Den 54-årige ordningsvakten Fredrik Andersson sköts till döds när han försökte stoppa den beväpnade gärningsmannen.

Gripandet skedde på måndagskvällen.

Vi är fortfarande i ett inledande skede och för att inte riskera att skada utredningen kan jag för närvarande inte lämna mer information, säger kammaråklagare Daniel Suneson som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

***

TIDIGARE 2022. Nummer 17 fälld i Stockholm – Fredrik Andersson var ett oskyldigt offer

VÅLDSVÅGEN. Den man som blev skjuten på ett gym i centrala Stockholm i måndags har avlidit, uppger polisen. Anhöriga har underrättats. Mannen, Fredrik Andersson, fördes till sjukhus med livshotande skador efter att ha skjutits med flera skott inne på Delta gym i stadsdelen Vasastan i Stockholm vid 12-tiden i måndags.

Skytten uppges ha varit ute efter en annan man, en Bandidos-man och den mördade mannen sköts i huvudet när han försökte hindra mördaren. Mc-gänget Bandidos har flera konflikter både i Stockholm och Linköping. Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord. Ingen person har gripits efter händelsen.

***

Till minne av Fredrik Andersson

Medborgerlig Samlings partistyrelse har nåtts av beskedet att vår ordförande i Medborgerlig Samling Solna, Fredrik Andersson, har avlidit av skottskador som han ådrog sig på ett gym i centrala Stockholm i måndags. Enligt uppgift ingrep Fredrik Andersson mot en pistolbeväpnad man som var ute efter att mörda en annan som befann sig i lokalen, vilket slutade med att han själv blev skjuten.

Vi har förlorat en make, en familjefar och en oerhört modig vän.

Ryggraden var bokstavligt talat Fredriks signum. Han bar ibland runt på en modell av en ryggrad för att visa vad han ansåg att det behövdes mer av i Sverige. Han var både i ord, bild och handling ett uttryck för civilkurage – det medborgerliga modet.

Orsaken till Fredriks politiska engagemang var att han som krogvakt och samhällsengagerad såg den negativa utvecklingen från första parkett. Han såg att våra nuvarande politiker var oförmögna att hejda utvecklingen och i praktiken var ansvariga för vartåt det barkade. Det var hans huvudfråga.

”Fel värdegrund” stod det med en rejäl skopa ironi på en T-tröja som Fredrik ofta hade på sig. Nej Fredrik, din värdegrund var det sannerligen inget fel på. Felet återfinns i den tid och den samhällsutveckling som inte värdegrunden ville förlika sig med.

Vila i frid, Fredrik. För alltid ihågkommen.

Ilan Sadé, för Medborgerlig Samlings partistyrelse

***

-Pettersson säger att förra året fälldes nummer 17 den 1 juni. I år levererar mångkulturen betydligt snabbare.

Justitieminister Morgan Johansson (S) har bekämpat brottsligheten sedan den 3 oktober 2014. När ska han inse att han gör ett dåligt jobb och avgå?

Antal skjutna till döds nedan, från 2014 är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med, det har varit några fler skjutvapenmord som inte är kopplade till gängkriminalitet, dom är inte medräknade. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2022: 17 st hittills, det är rekordfart. Utöver dessa har en ”svensk” skjutits i Köpenhamn och en man i Borås som inte var gängrelaterat.
 • 2021: 45 st tangerat rekord.
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • 2014: Stefan Löfven (S) vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten med hjälp av justitieminister Morgan Johansson (S).
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

***

TIDIGARE 2022-03-28. Man skottskadad i Stockholm

VÅLDSVÅGEN. En stor polisinsats pågår i centrala Stockholm efter larm om skottlossning på Delta gym i Vasastan. Ägare till gymet är Dimitrios Skarmutsos.

Tunnelbanans gröna linje är stoppad.

En man är svårt skadad, skjuten i huvudet. Polisen jagar en maskerad gärningsman, enligt uppgifter.

UPPDATERAT 12.40: Målsägaren är en man och har fått livshotande skador. Han är förd i ambulans till sjukhus för vård. Polisen har inlett en insats som är rubricerad mordförsök.

Uppdatering klockan 13.30: Kontroller av personer har genomförts. Kartläggning av den skottskadade personen pågår. Inhämtning och analys av bilder från övervakningskameror  pågår. Ett flertal personer har förhörts . Brottsplatsundersökningen har påbörjats och i den ska fysiska spår och bevis säkras. I denna undersökning biträder specialsökhundekipage.

Den skjutna mannen verkar inte ha varit måltavla utan sköts i huvudet när han försökte hindra skytten.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Åtal väckt i mordärende på ett gym i Stockholms innerstad

 1. Minst 50 år ska de vara när de “kanske” blir fria…..
  Samma med resten av böset som haffas för skjutningar/mord.

 2. Hur i helvete kan han få svenskt medborgarskap samtidigt som han är misstänkt för ett brutalt mord? Ingen utlänning som är misstänkt för grova brott skall någonsin få svenskt medborgarskap och har de det skall det dras in med omedelbar verkan!
  Ping SD?

Kommentera