Inte förtal att hänga upp Erdogandocka

INRIKES. Det var i torsdags som en docka föreställandes Turkiets president Erdogan hänges utanför Stadshuset i Stockholm. Att hissa Erdogan-dockan var inte förtal, det bedömer åklagare Lucas Eriksson vid City åklagarkammare i Stockholm.

Erdogan-docka utanför stadshuset. Bild: Rojavakommittéerna 

Det blir ingen förundersökning om förtal efter att Erdogandockan hissades vid Stadshuset i Stockholm. 

Jag fick in ärendet som förtal, men tyckte inte att det kunde nå upp till att vara förtal. Därför beslutade jag att inte inleda en förundersökning, säger Lucas Eriksson till tidningen.

Riksdagens talman Andreas Norlén skulle ha rest till Turkiets huvudstad för att träffa sin turkiske dito. Men Turkiet ställde in mötet efter uppståndelsen kring dockan. Den svenska regeringen har fördömt aktionen. Aktivistgruppen Rovajakomittéerna har tagit på sig upphängandet av dockan.

Sveriges Radio

-Pettersson antar att det beskedet gör inte Erdogan gladare, men det får han tåla. Vi ska ha en långtgående yttrandefrihet men hot om våld hör inte hemma någonstans.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Inte förtal att hänga upp Erdogandocka

 1. När man läser alla vänstervridna journalisters lösningar på hur Turkiet och Erdogan ska behandlas är man glad att inte Sossarna vann valet .
  Herregud vilka råd journalisterna delar ut .
  Kör på Ulf , följ din politiska och moraliska kompass , och strunta i
  vindflöjlarna.
  Och sossejournalisterna tävlar i snitsiga formuleringar .
  Som en samling efterblivna .

  15
  6
 2. En lättsårad Erdogan river upp himmel och jord bland våra ledande politiker. Personligen är jag tacksam för intermezzot; vi behöver inte gå med i Nato och dockan kanske bidrar till detta.

  21
  2
  • Antar att du kommer att stå i frontlinjen med vapen i hand när Puttes terrorister kommer för mörda och våldta din familj och dina grannar.

   12
   11
   • Niklas R! Jag gjorde värnplikten 1963-64 under kalla kriget (63 i november mördades Kennedy) och även då var “ryssen” på tapeten. Jag har liksom gjort min del. Men att gå med i Nato anser jag inte att vi skall. Vi har haft fred i över 200 år och klarat av två världskrig i neutralitetens namn. Fred är det enda alternativet!

 3. Hmm, om jag hade skrivit något ofördelaktigt om massinvandringen och dessutom pekat ut en speciell grupp som speciellt problematiska när det gäller anpassning, kriminalitet, kvinnohat, religiöst förtryck osv vad hade då hänt?

  YTTRANDEFRIHETEN ÄR HELIG MEN DEN MÅSTE GÄLLA ALLA OCH INTE BARA SOMLIGA!

  44
  7
  • @ sala. Om Du ”hade skrivit ofördelaktigt om massinvandringen och pekat ut en speciell grupp som speciellt problematiska när det gäller anpassning, kriminalitet, kvinnohat, religiöst förtryck osv” hade Du legat risigt till och om Du formulerat dig som Rovaja Komittéerna hade Du med garantier åtalats och dömts.

   Åklagare Lucas Eriksson säger enligt media, ”han fick in ärendet som förtal, men tyckte inte att det kunde nå upp till att vara förtal, och därav inleddes inte förundersökning men faktum är åklagare skyldiga att ta del av innehåll i anmälningar och tillse passande brottsrubricering och den åklagare som inte informerar målsägande/anmälare om det begår tjänstefel.
   Avseende aktivistgruppen Rovaja Komittéerna docka med erdoganmask har skett med av aktivisterna åberopande av ”måste försvara att svenska lagar gäller i Sverige, turkiska lagar gäller inte här”!
   * Av Türkiye stat medborgare efterlysta för terrorism med lagstadgad rätt begäran utlämning är naturligtvis baserat på Türkiye stats lagar och om etnisk svenskar oavsett organisation skulle med terror försöka störta svenska staten, kommer de naturligtvis inte att skyddas av vare sig Türkiye eller annan stat.

   Türkiye medier och politiker har rätt i att aktionen genomförd av i USA och EU inklusive Sverige Terrorklassade PKK agerande är oförsvarbart tillika avser Rojavakommittérna som säger sig är ”ett nätverk för solidaritet och utbyte med den revolutionära rörelsen i Kurdistan som stödjer PKK med tillägg: ”dockhängningen anspelar på på hur Italiens fascistiske diktator Benito Mussolini hängdes i Milano 1945”.
   * Den raden bör åklagare baserat rubricering på med prövning i svensk domstol avseende tolkning hot contra motsatsen, mot Türkiye stat ledare Erdogan, vars svar är givet i av utförarna paralleller med hur många – som slutar sina dagar efter folkliga uppror – med dessutom tillägg.
   * uppmaning till Erdogan att välja en av i hela världen PKK stämplade terrororganisation benämnämnd demokratisk väg!

   I så ock världsom fattande sociala medier Rojavakommittéerna @realrojkom ” så för allas skull Erdogan:
   – ”Vi säger nej till Nato!”. så för allas skull Erdogan: Ta nu chansen och avgå, så du slipper hamna uppochner på Taksim-torget!”, är i så ock svensk lag att beakta hot.
   Att ” Vi (läs PKK Rojavakommittéerna) säger nej till Nato är oförståeligt ty vad utlänningar i Sverige tycker i svensk natofråga är ointressant tillika förståeligt ty vid Natointräde har Türkiye soldater med placering i Sverige samma åsikt om Terrororganisationer, oavsett desamma, som USA och och övriga EU staters ledare, med undantag EU staten Sverige ledare

   I Sverige dagliga vansinnesdåd är inte ännu att jämföra med de terrordåd som skett och sker i Türkiye vars medborgare också i Sverige betalar priset av fanatiska utlandsbaserade organisationers agerande i strid mot alla lagar fortsata verksamhet i Sverige.
   Oavsett organisation med utländsk påbrå efterlysta för Terrordåd med krav utlämning som i Sverige tar lagen i egna händer är de facto som obestridligen försvagat Riket Sverige säkerhet,
   tillika finns dem som håller med om att beskedet, inget tåtal, gör inte Erdogan gladare, men det får han tåla… och andra håller med President Erdogan, Türkiye utrikesminister Cavusoglu och nuvarande svensk statsminister om att det inträffade är farligt för svensk säkerhet.

   Sverige nuvarande svenska regim synes gnorera svenska medborgares åsikter avseende Nato inträde contra motsatsen, tillika att svensk grundlag gäller i Sverige oavsett medborgarskap och följderna av att dockhängningen sägs ”anspela på på hur Italiens fascistiske diktator Benito Mussolini hängdes i Milano 1945”, är fritt att beakta eller förakta för alla och envar.
   Sverige uppfyller inte det Trilaterala Natoavtalet med Türkiye tillika synes nuvarande svensk regering ignorera vallöftet att i svensk domstol pröva ärenden avseende andra staters medborgare begångna oegentligheter i hemländerna och med gedigen insikt avseende lag och rätt är svar på vad som hänt om Du sala ”hade skrivit något ofördelaktigt om massinvandringen och pekat ut en speciell grupp som speciellt problematiska när det gäller anpassning, kriminalitet, kvinnohat, religiöst förtryck osv”
   – Du hade åtalats ty yttrandefriheten är inte helig och gäller inte alla, bara somliga – vilket så ock SVT fått erfara.
   – Det fria ordet kostade 79 255 kronor för en timme
   Mvh. PG

   4
   25

Kommentera